Reklama

Reklama

Deň nezávislosti

  • Česko Den nezávislosti (viac)
Trailer 2
USA, 1996, 139 min (Special Edition: 153 min)

Obsahy(1)

Je 2. júla, celé USA sa pripravuje na oslavy Dňa nezávislosti. Nad Mesiacom, na povrchu ktorého je pamätná doska človeka s mierovým posolstvom vesmírnym civilizáciám, sa presunie zlovestný tieň, smerujúci k Zemi. Výskumná základňa v Novom Mexiku zachytí signály z vesmíru, ktoré vysiela obrovská kozmická loď mimozemského pôvodu. Vyšle 30 menších lodí s priemerom 15 kilometrov, ktoré nehybne visia nad ulicami väčšiny hlavných svetových miest a nereagujú na pokusy o kontakt. V Los Angeles kapitán letectva Steven Hiler (Will Smith) tuší, že sa deje niečo nekalé a nariadi svojej priateľke, striptérke Jasmin Dubrowovej (Vivica A. Fox), aby si zobrala dieťa a odcestovala z mesta, pretože on musí nastúpiť do služby. Prezident Thomas J. Whitemore (Bill Pullman) tvrdí, že zatiaľ nie je dôvod báť sa. Svojrázny vedec David Levinson (Jeff Goldblum), ktorý pracuje v jednej z televíznych spoločností ako expert na káblové systémy, celkom náhodou odhalí dorozumievací kód mimozemšťanov a pochopí, že lode sa synchronizujú, aby súčasne zaútočili. Začalo sa odpočítavanie do okamihu totálneho zničenia Zeme! (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2
Trailer 2
D: angličtina
02:27
Trailer 1
Trailer 1
D: angličtina
02:28

Súvisiace novinky

Hvězdné války i Jurský svět na jednom pódiu

Hvězdné války i Jurský svět na jednom pódiu

28.09.2018

Koncert filmové hudby SCI-FI se představí v Rudolfinu již 13. 10. 2018. S blížícím se datem koncertu odhaluje Filmová filharmonie novinky programu. Bude to nabitý večer! Program zahájí E. T.… (viac)

Po Ready Player One jde do kin i Armada

Po Ready Player One jde do kin i Armada

04.04.2018

Leckdo se bál, že se z adaptace Ready Player One vyklube brutální propadák. Film už má však na kontě 186 milionů dolarů a měl by s klidem nastřádat půl miliardy, takže Steven Spielberg opět skončí v… (viac)

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (viac)

Koncert filmové hudby PFO

Koncert filmové hudby PFO

26.04.2016

Pražský filmový orchestr s dirigentem, zakladatelem a multiinstrumentalistou, Jiřím Koryntou přináší další koncert věnovaný výpravné hudbě nejznámějších hollywoodských filmů už 21. května od 19.00 ve… (viac)

Reklama

Reklama