Reklama

Reklama

Michael Oher (Quinton Aaron) toho o rodine veľa nevie. A o futbale ešte menej. Bláznivý teenager pozná predovšetkým ulice a sídliská Memphisu. Dobre situovaná Leigh Anne Tuohyová (Sandra Bullock) si svet, v ktorom sa Michael pohybuje, nevie predstaviť. Napriek tomu Michael nájde domov, keď sa stretne s Leigh. Celá jej rodina ho príjme ako milovaného syna a brata. Tento skutočný príbeh o rodine a Michaelovom vzostupe k pozícii futbalovej hviezdy vás očarí zmesou športu ale i dojemných emócií. Staňte sa svedkami pozoruhodnej cesty mladíka, ktorý bol vo výbere amerických univerzít v prvom kole posunutý do NFL a stal sa víťazom ešte skôr, než vôbec vstúpil na ihrisko. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (954)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $29miliónovTržby USA $255,959,475Tržby Celosvetovo $309,208,309Tržby za predaj Blu-ray v USA $15,247,964 //počet predaných kusov 608,877Tržby za predaj DVD v USA $123,103,493 //počet predaných kusov 8,356,817Americká omáčka bez citu, tak za toto dostala Sandra Bullock Oscara, sila, to ho potom mohla dostať aj za polovicu iných filmoch kde hrala, nie že by som ju nemal rád ako herečku ale akademici čo tropia je niekedy neskutočné. Príbeh sám o sebe nie je zlý ale jeho pasívne podanie John Lee Hancockom smeruje až k nudnej lacnej televíznej produkcii a nie k veľkému a prekvapivo komerčne úspešnému kino filmu. Postavy vôbec nedokážu vtiahnuť do deja, ich charakterová stavba je doslova plano podaná, emócie nehrozia a po filme ostane nechutne sucho v ústach po tom ako potenciál zahatá neschopná réžia, pre mňa veľké sklamanie. /40%/ (a tých 83% k 2.7.2010 je fakt moc, to takáto omáčka ešte môže niekoho zaujať?) ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Nepotrebujem, aby ste schvaľovali moje rozhodnutia. Ale rešpektujte ich.“ Nemyslím si, že je to prehnane patetické, hoci som si istý, že sú na svete státisíce divákov, ktorí si to myslieť budú. Svet, v ktorom žijeme, je zvláštny a niekedy sa dobrým ľuďom dejú zlé veci, niekedy sa zlé veci dejú zlým ľuďom, ale bez prehnaných emócií si myslím to isté, čo Stephen King. Že sa niekedy (a nie je to nejako extra nečasto, len sa o tom nepíše v novinách tak často, ako o katastrofách) dejú aj dobré veci dobrým ľuďom. Jediný problém, ktorý s týmto filmom mám, je, že nie je originálny. To všetko som už videl v rôznych iných športových či „školských“ melodrámach a mám pocit, že ak aj nie o VEĽA lepšie, tak aspoň o DOSŤ lepšie. Jasné, je to vraj podľa skutočných udalostí, ale niečo tomu chýba. Možno je to zbytočne dlhé, možno sú tvorcovia príliš chaotickí (kedy chodil do autoškoly?), možno... čo ja viem. Takisto výkon vrtule Bullockovej mi nepripadal ničím mimoriadny, štandardne dobrý herecký výkon, nič viac, nič menej. Ocenil som, že scenár sa nepokúša o žiadny umelý konflikt, napr. rodinu nezačne vydierať afroamerický gang z hrdinovej štvrte, nikoho neobviní FBI z pedofílie, nikto neumrie na rakovinu, dokonca nedostane ani angínu. Samotný príbeh mi ale pripadal zdĺhavý a neveľmi zaujímavý – mám pocit, že článok v časopise o tom istom by ma zasiahol viac. ()

Reklama

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Z dnešního zkoušení omlouvám černochy, Američany, černošské Američany a členy akademie. Vy ostatní ale koukejte rozumně uznat, že tohle je pěkně vyhrkaná limonáda. Příběh sice založený na nějaké té pravdě (ty nejméně pravděpodobné věci se přece jen stávají nejčastěji), ale převyprávěný tak suše, že sušené ovoce by se mohlo stydět. Všichni tady americkým srágorám vytýkáme patos, klišé nebo citové vyděračství, ale když film nic z toho nemá, jakpak by asi mohl oslovit moji duši? Buldoková po dlouhé době zase jednou hraje a hned má plešouna, no to mě podrž.... Ale okay, její výkon byl rozhodně to nejzajímavější, co mi film nabídnul. ()

larelay 

všetky recenzie používateľa

Polozte si kazdy jednu otazku. Byt na mieste Leigh Anne Tuohy, urobili by ste to iste? Prichylili by ste neznameho mrznuteho velkeho cierneho chlapca vo svojom dome? Leigh Anne ano a za to si jej pribeh a Michaelov pribeh zasluzi 5 hviezd. A nielen za to. Za vyborny Sandrin herecky vykon, za styl, akym bol film ponaty, aj ked sa vam na jeho konci bude lepit vsetko, co vas len napadne, budete vediet, ze to za to stalo a zaverecne fotografie a kratka pasaz z draftu vas v tom len utvrdia, ze ste boli svedkami vynimocneho pribehu. ()

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Velký černý kluk s nevelkým IQ, velkými problémy s vlastním životem, velkým sportovním talentem, velkým ochranným instinktem, velkým srdcem, velkým bachorem a velkou řití, konečně zažije velkou z prdele kliku, když ho na svá (velká? jak lentilky pod kobercem) ňadra přivine nová bílá mamka s vekým egem, nový bílý bráška s velkou hubou, nová bílá ségra s velkým obočím a nový bílý taťka s velkou, ale fakt VELKOU prkenicí. Prakticky všichni ve filmu jsou tak ušlechtilí a ochotní pomáhat zakomplexované pologorile, až by z toho jedna cynická čůza blila. Takhle to na světě nechodí a můžete u toho milionkrát napsat "podle skutečného příběhu", stejně je to jen hóóódně přibarvená hollywoodská bajka. Naštěstí mám pohádky ráda a téhle nechyběla spousta úsměvných situací, takže čtvrtá hvězdička filmu utekla jen o chlup z brežněvovského obočí Majklovy step-sister. 69% ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (23)

  • V severoamerických kinech film utržil 255 milionů amerických dolarů, v celosvětových dohromady 309,2 mil. (NIRO)
  • Quinton Aaron se v přípravě na roli Michaela účastnil tréninků s týmem technické univerzity v Georgii. (HellFire)

Súvisiace novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (viac)

Reklama

Reklama