Reklama

Reklama

Interpol

  • USA Pickup Alley (viac)

Recenzie (2)

Topco 

všetky recenzie používateľa

Panoráma nočného NY, blikajúci neón za oknom, vražda, následná cesta autom neónovou nočnou ulicou a otváracie titulky za tónov džezu. Noirové intro ako bič! Áno, je to dobré, je to miestami aj skvelé, ALE: je to studené ako psí čumák. Postavy sú dobre obsadené (Mature 16 rokov od I Wake Up Screaming, Howard zasa 10 rokov po They Made Me a Fugitive + krásna Anita), len sú slabo napísané: nepoznáme ich background, ich motivácie sú príliš jednoduché a jasné. Je to len o ich neustálom sledovaní a naháňaní sa po európskych metropolách. Tento neskorší noir si sám seba veľmi dobre uvedomuje. Viď dôslednú prácu s fetišami, okrem už spomínaných aspektov si noiristi ďalej užijú: tieňohru, skosené kompozície (pripomínajúce Tretieho muža), naháňačku po strechách, štýlové podhľady či vypočúvanie pod lampami. Kvôli vycibrenej vizuálnej stránke nemôžem nedať vyššie hodnotenie. Ak by to malo aj trošku lepší scenár a prepracovanejšie postavy, mohla to byť pecka. ()

Reklama

Galéria (5)

Zaujímavosti (2)

  • Väčšina exteriérov bola natočená v Anglicku, Taliansku a Portugalsku. Všetky interiéry boli zas natočené v londýnskych štúdiách. (Real Tom Hardy)
  • Hoci sa plánovalo natáčať na skutočných lokáciách, zábery z Grécka a New Yorku boli v skutočnosti natočené v talianskom Neapole. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama