Reklama

Reklama

Recenzie (9)

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Klasický krimi případ na téma zločin kazí charakter, kde jsou hned dvě noirový esa v hlavních rolích na opačné straně zákona. Docela to odsýpá a baví herecky, trocha té magie z výškových budov, světel a uliček. V součtu ne moc vzrušivý, lepší průměr. ()

Topco 

všetky recenzie používateľa

Možno pre niekoho prekvapivé, ale môj najobľúbenejší Siodmak! U mňa výrazne lepšie ako The Killers a Phantom Lady či o chlp lepšie ako Criss Cross. Chlapský noir s talianskou macho aurou (Conte a Mature sú presní) a výbornou atmosférou noirového mesta: chodníky sú neustále zmočené od dažďa, ulice sú posiate neónovými reklamami a máme tu výbornú, nenápadnú prácu s nadzemkou (najprv ju len cez okná nemocnice počujeme a vidíme jej svetlo, o pár scén neskôr sa nám naskytne v plnej kráse aj celá). Siodmak sa s nadzemkou (Angel´s Flight) plne vyhral v spomínanom Criss Cross. 4,5* ()

Reklama

vitekpe 

všetky recenzie používateľa

Pribeh ala "dva kamaradi z detstvi, ted kazdy na jine strane zakona" v komornejsim, zato krasne natocenem filmu. Victor Mature jako polda klasicky kvalitni, Richard Conte jako jeho protivnik-zloduch taky prima... A prestoze zeny zde vyjimecne nehraji klicovou roli, potesi pritomnost Shelley Winters, Debry Paget, Hope Emerson... ()

Rob Roy 

všetky recenzie používateľa

Pidlooký masivní buldok s výrazným obočím a nakřivenými ústy a la Stallone (čím víc filmů s ním vidím, tím větší mám podezření, že je to jeho příbuzný) Vic Mature jde po uprchlém taliánovi Richardu Contem (to je zas příbuzný Roye Scheidera určitě) v krásném noirovém městě Roberta Siodmaka. Napínavý útěk z vězení, improvizovaná pokoutní operace, typicky italský rodinný motiv a hlavně těžkotonážní "máma rafanová" Hope Emerson!! Klasika. ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (2)

  • Ačkoliv se na filmovém scénáři podílel i uznávaný noir-autor Ben Hecht, v titulcích je jeho jméno vynecháno. (Conspi)
  • Filmový koncept vychází z knižní novely "The Chair For Martin Rome" spisovatele Henryho Edwarda Helsetha. (Conspi)

Reklama

Reklama