Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pre banditu Kasima Khana sú úhlavnými nepriateľmi Briti, pretože ho pripravili o celú rodinu. Aspoň tak si to myslí, hoci v skutočnosti to neboli Angličania, ale príslušníci súperiaceho klanu oblečení v červených britských kabátoch. Kasim aj so svojou bandou sa pohybuje po celej Indii a radostne sa venuje prepadávaniu boháčov, najmä Britov. Jedného dňa sa však zoznámi s krásnou a nevinnou Zenou Crowleyovou a zrazu začína pochybovať o svojom doterajšom živote... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (5)

Arius 

všetky recenzie používateľa

Na rok vzniku pomerne slušný dobrodružný, výpravný film, síce s otrasnými hercami, ale zaujímavou zápletkou i prevedením. Celkom slušné. ()

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,AK HO DÁTE BRITOM TAK PREHOVORÍ." ,,BEZ JAZYKA? TO EŠTE NIKTO NEDOKÁZAL." __ Film má trocha hlúpy názov z ktorého sa dá usudzovať, že najpravdepodobnejšie pôjde o western. Až z profilu som vyčítal, že sa jedná o dobrodružstvo z čias koloniálnej Indie a tú ja mám radšej ako Indiánov. Victor Mature už raz ,,Khana" hral a to konkrétne v dosť príbuznom filme ,,Zarak" (jeho postava sa volala Zarak Khan) a tu si vlastne svoju postavu len zopakoval. Tiež by sa žiadalo povedať, že okrem Matura sa tu zo Zaraka vystrihlo nemálo záberov, ktoré potom boli využité predovšetkým v(o všetkých) bojových scénach. Príbeh je však omnoho hutnejší, samozrejme nechýba mu značná naivnosť prerastajúca miestami až do nežiadaného humoru. Môže zato hlavne postava Anthony Newleya, ktorého som inak nedávno videl vo veľmi podobnej úlohe v snímke ,,Vrahovia z Kilimandžára" z rovnakého roku. Nechcem priveľmi spoilerovať, ale pre Matura tu všetko končí dosť podobne ako v ,,Zarakovi", predsa len však o niečo vtipnejšie. Čisté 3* by to byť nemali, k týmto zabudnutým dobrodružným béčkam však chovám vrúcny vzťah a tak volím zlatú strednú cestu. (11. hodnotenie, 3. komentár k filmu) ()

Reklama

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Ja som vedel, ze narazim na exoticku Indiu vo filmoch., Staci mi len poriadne prevetrat europskych reziserov, ani Hollywood netreba   : 68 % ()

pravo 

všetky recenzie používateľa

Film je veľmi podobný príbehu o Sandokanovi a aj tu máme kolonizáciu a boj proti nej. Film som pozeral s tým že ide o dobrodružný žáner, ale na konci filmu som nadobudol presvedčenie, že išlo o slabšiu komédiu. Neviem, či snaha britských filmárov bola aspoň trocha sa filmom priblížiť k historickej dobe alebo zasadenie do doby kolonizácie Indie bolo z núdze cnosť a hlavnou myšlienkou bolo ... A vlastne dočerta o čo tomu filmu išlo a čo chcel autor povedať tým naivným a takmer hlúpym príbehom? Dúfam, že tu netreba hľadať nič a ide o slabučký príbeh v slabučkom filme, ktorý pobaví a zaujme akurát tak detské publikum fascinované hrdinmi ako Sandokan či Winnetou. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

pasívna príšernosť až to bolí a hlavne keď niektoré scény sú poskladané a pospájané aj z iného podobného filmu, potom to aj tak vyznie ()

Galéria (5)

Reklama

Reklama