Reklama

Reklama

Kedysi bol Billy Beane (Brad Pitt) jednou z najsľubnejších nádejí svetového bejzbalu, no jeho kariéra sa, žiaľ, skončila skôr, než sa vôbec stihla poriadne začať... Na začiatku sezóny v roku 2002 sa Billy ocitá v naozaj nezávideniahodnej situácii, keď jeho katastrofálne financovaný tím Oakland Athletics príde o najlepších hráčov (znovu), ktorí sa nechajú zlákať veľkými tímami (a s tým súvisiacimi nemalými platmi) a on je tak zrazu nútený dať svoj tím znovu do poriadku a odštartovať sezónu s tretinou pôvodného rozpočtu. V túžbe po víťazstve sa Billy rozhodne ísť proti klasickým zvyklostiam, ktoré v bejzbale platia. Spolu s inteligentným ekonómom Petrom Brandom (Jonah Hill) sa skrátka namiesto sedliackeho rozumu, ktorým sa v bejzbalovom svete riadia všetci ostatní, rozhodnú trochu zaexperimentovať a oprieť sa o počítačovú štatistickú analýzu, ktorú bejzbalová administratíva dlhodobo ignoruje. Dospejú k neuveriteľným záverom a začnú najímať hráčov, ktorých zvyšok bejzbalového sveta považuje za príliš starých, príliš chorých alebo príliš problematických, no ktorí sú zároveň všetci veľmi nedocenení. Netrvá dlho a Billyho a Petrove nové metódy a pozoruhodná zostava outsiderov sa stane povestným tŕňom v oku nielen starej gardy trénerov a manažérov, ale i ostatných tímov, médií, fanúšikov i hlavného manažéra ich vlastného tímu Arta Howea (Philip Seymour Hoffman), ktorý s nimi tvrdohlavo odmieta spolupracovať. Napriek tomu však ich experiment nielenže navždy zmení spôsob, akým sa bejzbal hrá, ale zároveň Billymu otvorí nové možnosti – a to nielen čo sa týka športového sveta... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1
Trailer 1
D: angličtina T: čeština
02:30

Súvisiace novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (viac)

Aaron Sorkin chystá režijní debut

Aaron Sorkin chystá režijní debut

09.05.2016

Jen těžko byste v Hollywoodu hledali výraznějšího scenáristu, než je Aaron Sorkin. Autor Západního křídla a Newsroomu napsal i Moneyball nebo Stevea Jobse, hlavně má ale doma Oscara za Social Network… (viac)

Nolan lanaří Deppa do sci-fi

Nolan lanaří Deppa do sci-fi

26.10.2012

Pořád není úplně jasné, jaký bude další režijní počin Christophera Nolana. Film Transcendence, o kterém je řeč, bude totiž „jenom“ produkovat (jak jinak, spolu se svou manželkou Emmou Thomas). Režii… (viac)

Reklama

Reklama