Reklama

Reklama

Muž v šedém

  • Veľká Británia The Man in Grey
Trailer

Obsahy(1)

Potom, čo si brutálny hedonistický markíz vezme za ženu krásnu mladú Clarissu (Phyllis Calvert), aby mu zabezpečila potomkov, začína románik s jej priateľkou a tá sa snaží zaujať Clarissine miesto... (matriosa)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (6)

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

Kostýmová melodráma o dvoch ženách, ktorých životné príbehy sa osudovo pretnú. Stredobodom filmu sú dve protikladné ženské postavy, "biela" (blondýna) a "čierna" (bruneta), s výborne vykreslenými charaktermi a aj výborne herecky stvárnené (Phyllis Calvert a Margaret Lockwood). Rovnako dobre sú stvárnené aj mužské postavy, ktoré sa okolo ústrednej dvojky obšmietajú - nepríjemne úlisný markíz Rohan (James Mason) a darebácky dobrodruh Swinton Rokeby (Stewart Granger). Na prvý pohľad zaujme veľkolepá výprava, prepychové prostredie tu slúži ako kontrastná kulisa pre odvrátené stránky aristokratického života. Britská angličtina znie veľmi dobre, oproti americkým filmom je to ako balzam pre uši. Mimochodom, ten chlapec nafarbený na čierno pôsobí dosť trápne. ()

JimiH 

všetky recenzie používateľa

Film je sice stylizován do podoby klasického melodramatu, ale nabízí i nejedno překvapení. Syrový markýz v podání Jamese Masona je opravdu nezapomenutelný jak svým despotickým, tak krutým chováním. Celkově je znát, že britští filmaři do snímku promítli i aktuální "náladu" národa sužovaného nacistickým bombardováním. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Niečo v štýle Great expectations. Cervená knižnica, ktorá sa stáva postupne knižnicou čiernou. Výborný záver, ktorý poteší nielen ženské publikum. To možno až tak nepoteší, ale bude plakať vodopády sĺz. DC je asi lepší, nepostrehol som scény, ktoré by film zdržovali, skôr sa divák viac vcíti do postáv. No je to klasická akademická romanťárna, ktorá sa bohvie prečo nestala klasikou ako napríklad spomínaný film, alebo trebárs Angelika. Pusťte to svojim mamám a budú mať veľkú radosť. Lietajú facky a súboj nie je na kordy, ale na päste! ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Nemám rád kostýmní dramata, nebo v tomto případě tedy melodramata, protože mi přijdou nabubřelá a prostě nudná, ať už jsou šaty, jak chtějí, barevné. S černobílou kamerou barevnost odpadá, ale stejně to pro mě není to pravé. Když ale herci hrají skvěle, tak hrají skvěle a herectví James Masona jsem vždycky měl rád. Závěr filmu je naprosto skvělý. ()

Galéria (12)

Reklama

Reklama