Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život matky Corrine Morgan-Thomasovej (Mary-Louise Parker) sa prevráti naruby, keď zistí, že obaja jej synovia sú autisti. Je odhodlaná presadiť si svoje a dokázať, že jej synovia a aj ostatní autisti dokážu s dostatočnou pozornosťou dosiahnuť pokroky a študovať na bežnej škole. Vo filme sa dostávame do obdobia, keď majú jej synovia Steven (Zac Efron) a Phillip (Bubba Lewis) štrnásť rokov a prvýkrát prekročia prah stredoškolskej brány. Obaja chlapci sú veľmi bystrí, no v škole sa nájde pár žiakov, ktorí sa im vysmievajú, Corrine si už nevie rady, keď jej na pomoc prichádza inštalatér Douglas (Aidan Quinn), ktorý rovnako ako jej synom, pomôže tiež jej. Phillip sa naučí hrať na gitare a zo Stevena sa stane bežec. Príbeh je natočený podľa skutočnej udalosti. (Eawy)

(viac)

Recenzie (6)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Film na vážnu tému autizmu, ktorá konečne prestáva byť v dnešnej dobe akýmsi spoločenský tabu. Veľmi senzitívne podaný film, no niečo mi na tom spracovaní proste prekážalo - napriek svojim kvalitám námetu, to bolo akoby príliš extrémne nevyvážené. Aj keď je pravda, že práve autizmus sa extrémami v správaní dosť prejavuje, ale miestami mi to filmové podanie prišlo strašne tendenčné. Napriek tomu veľmi zaujímavý príbeh inšpirovaný skutočnými udalosťami. Krásne tu bola vyjadrená aj tá podpora a snaha brať ich ako rovnocenných, hoci obava z ich autistickej reakcie v prípade možného neúspechu je vždy strašne obávaná. Každý rodič si pri sledovaní nanajvýš uvedomí aké je to cenné mať zdravé deti, ktoré sa dokážu zaradiť do spoločnosti. ()

KajusaK 

všetky recenzie používateľa

Perfektní životopisný film v čele s Mary a Zacem. Jsem nadšena :). Dojemné, citlivé, občas dramatické. Závěr vynikající. ()

laik_60 

všetky recenzie používateľa

Film s tematikou autizmu. Trochu viac tlačí na city a sentiment s vierou, že všetko sa dá, keď sa chce. Realita býva omnoho vážnejšia a krutejšia. Chlapci to zahrali veľmi dobre, Parkerová s Quinom boli na môj vkus veľmi afektovaní. Škoda, príšerného slovenského dabingu, originál s titulkami by asi priniesol lepší dojem z filmu.. ()

Estrellita 

všetky recenzie používateľa

Výborný film, citlivý - a přece realistický. Ukazuje, že odepsat člověka jako nepoužitelného pro život pouze kvůli nějaké diagnóze není správné a že někdy pomůže trocha lásky a trpělivosti lépe, než celý oddíl doktorů. Vývoj charakterů a pokrok chlapců je tu viditelně zobrazen krůček po krůčku a ukazují se i další fakta - v některých případech může být mínus i plusem a v dalších pomůže dobrý vzor (tímto nechci vynášet do nebes třetího Ramba, mluvím obecně). Bylo by dobré, kdyby tento televizní počin byl známější, protože by pak mohl potěšit spoustu lidí. 80% ()

Anduril 

všetky recenzie používateľa

Veľmi pekný, trochu náročný skutočný príbeh. Stretol som pár autistických detí a preto výkony hercov hodnotím veľmi dôveryhodne a verne. Aj pokrok chlapcov, malými krôčikmi, vytrvalosťou a láskou, je veľmi dobre znázornený. Tento príbeh môže byť naozaj motivačný pre všetkých divákov. Odporúčam ho už však trochu vyzretejším divákom, asi nad 15 rokov. Pekný, pozitívny, zážitok vám prajem. ()

miqaella 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film mně dojal k slzám. Moc moc se mi líbí, kamrádka mi ho pustila, ale od té doby se k nemu nemohu dostat. Nevíte kde bych ho mohla najít? ()

Reklama

Reklama