Reklama

Reklama

Lemuel Gulliver (Jack Black) je menší zavalitý chlapík, ktorý už rezignoval na splnenie svojich snov, že bude úspešným autorom cestopisov. Pracuje ako poslíček v redakcii newyorských novín a tajne miluje editorku Darcy Silvermannovú (Amanda Peetová). Jedného dňa sa prekvapivo osmelí a podfukom ju presvedčí, aby ho vyslala napísať reportáž o bermudskom trojuholníku. Počas výpravy na Bermudy sa Gulliver ocitne vo veľkom víre a stroskotá v doposiaľ neobjavenej krajine, kráľovstve Liliput. Je tu obrom 22-násobne väčším, ako sú bežné miery sveta Liliputánov. Najprv ho síce zatkne generál Edward (Chris O'Dowd), ale čoskoro sa z neho stane veštkými obdivovaný a rešpektovaný obor. Pomôže prostému mladíkovi Horatiovi (Jason Segel) nahovoriť si princeznú Mary (Emily Bluntová) a sám dokáže poraziť nepriateľskú armádu Blefusciánov. K tomu pridá niekoľko vlastných vymyslených príbehov o tom, ako vymyslel najväčšie vynálezy sveta, príbehy o svojej odvahe, schopnostiach a zásluhách. Jeho dôležitosť naberá skutočne obrie rozmery. Keď však vyjde najavo pravda o tom, čo je zač, stratí Gulliver všetku priazeň, ktorú si u Liliputánov vydobyl. Navyše sa kvôli nemu obyvatelia ocitnú vo veľkom nebezpečenstve, a tak mu nezostáva nič iné, len nájsť spôsob ako napraviť všetky škody, ktoré napáchal. Napokon mu to pomôže, aby získal sebavedomie aj životnú lásku... (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (20)

  • Emily Blunt sa v jednom z rozhovorov priznala, že postava princeznej bola zatiaľ "najdievčenskejšia" rola v jej kariére. (Fabrinka)
  • Vizuálne efekty vytvorili spoločnosti WETA Digital (Avatar, trilógia Pán prsteňov, King Kong) a Hydraulx (2012). Medzi Gulliverom a Liliputánmi stále dodržiavali rovnaký veľkostný pomer - 22:1. (krasomama)
  • Jonathan Swift napísal Gulliverove cesty v 18. storočí, keď svet nebol ešte celkom objavený a ostrov plný Liliputánov nebol nepredstaviteľný. Dnes to už neplatí, a tak sa tvorcovia rozhodli presunúť Gullivera do alternatívneho sveta. (krasomama)
  • Na celosvětovou premiéru v Los Angeles si Jack Black (Lemuel Gulliver) vzal tričko s nápisem: „I see small people,“ což je odkaz na hlášku z filmu Šestý smysl z roku 1999 (v originále: „I see dead people“). (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. prosince 2010 v Los Angeles. (Varan)
  • Natáčelo se v Anglii (Londýn, Oxfordshire, Buckinghamshire a Hertfordshire). (Varan)
  • Snímek byl do kin distribuován pod krycím názvem Little Trip. (KucC)
  • Film ještě před celosvětovou premiérou mohli zhlédnout soutěžící Survivoru v Nicaragui, jakožto jednu z cen při jedné ze soutěží. (krusty7)
  • Postavy Dan (T.J. Miller) a Jinks (James Corden) byly pojmenovány podle producenta snímku Dana Jinkse. (oje)
  • Taylor Lautner měl původně hrát Horatia, ale producenti uznali, že je příliš mladý a obsadili staršího Jasona Segela. (D3VIL)
  • Emily Blunt odmítla obsazení ve snímku Iron Man 2 (2010), aby mohla hrát v tomto filmu. (D3VIL)

Reklama

Reklama