Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento film je o vzájemné neshodě v manželství. Manželka má totiž manžela, který ji najednou poví, že koupil slepičí farmu na překrásném místě, s nádhernou vyhlídkou a že tam budou žít až do konce života. Ona byla zvyklá na městský život a jak sama říká, nikdy nedělala hrubší práci než hru na klavír. Neřekl jí však, že tento dům je stará ruina, která se pomalu, ale jistě rozpadá. To však zjistila ihned po příjezdu. Jisté potíže, ale i radosti mají i se svými sousedy, zejména taťkou a mamkou Kettlovic. (Anýz)

(viac)

Recenzie (7)

glamgirl 

všetky recenzie používateľa

Dlho som nevedela, že táto adaptácia knihy Betty MacDonaldovej existuje, takže keď som sa k nej dostala, hneď som sa na ňu vrhla. A nebola som spokojná. Film je akýsi prvoplánový. Ako komédia vôbec nestavia na vtipných situáciách opísaných v knihe, ale vytvára si vlastné, niekedy pomerne lacné, humorné scénky. Scenár samozrejme obsahuje veci, ktoré v knihe neboli a vynecháva tie, ktoré v knihe boli, ale s tým sa dokážem zmieriť. Ani to štúdiové prostredie nie je nič moc, ale budiž. Čo mi však nesedelo oveľa viac, bolo nepresné charakterové vykreslenie postáv. Jediný Bob vyznieval tak, ako mal. Betty pôsobí ako cynická žena, ktorá toho už veľa zažila a pritom by mala mať zľahka nad 20 rokov (ale keď ju hrá 43-ročná herečka, čo sa čudujem...). Hicksovci a (hlavne!) Kettlovci sú veľmi nevýrazní a plochí, viac pozornosti sa venuje Hariett, ktorá ohrozuje Bettino manželstvo. Navyše Kettlovci v tejto podobe si podľa mňa nezasluhujú 10 ďalších vlastných filmov – nie sú to Kettlovci, ktorých mám rada z knihy a ktorých som sa vždy bavila. Nie, tentokrát som sa nudila a neubránila som sa porovnávaniu s knihou, z ktorého film vychádza ako jasný porazený. ()

Reklama

hetta 

všetky recenzie používateľa

Mám knihu Vejce a já moc ráda a když jsem zjistila, že existuje film, doufala jsem že na něj někdy narazím. Stalo se a moc se mi nelíbil, chybí tomu humor, vtipné postřehy a styl vyprávění které mám z knížky ráda. Nicméně jako pohled na dobu ve které se příběh odehrával je to zajímavé, například knižní Sporák byl zřejmě hodně podobný tomu filmovému, a tak to trochu knížku dokresluje. Film samotný charakterizovaný jako komedie a romatický mi přišel dost křečovitý, hlavní hrdinka věkem neodpovídá a pokud to srovnám s českými komediemi ze stejného období, tak není moc kvalitní. ()

Galéria (4)

Reklama

Reklama