Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh Waltera Davise, perspektivního, ale poněkud smolařského úředníka, jemuž zkazí slibnou kariéru krásná žena, podivně alergická na alkohol. Stačí sklenička šampaňského a Nadia Gates promění významný večírek pořádaný Japoncem Yakamotou, zámožným klientem firmy, v níž je Walter zaměstnán, v chaotickou vřavu končící Walterovou hodinovou výpovědí. A to bláznivá noc teprve začíná. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (12)

  • Komik Andrew "Dice" Clay si mal vo filme zahrať menšiu postavu. On však ponuku odmietol a rovnako aj následné dve, aj napriek tomu, že sa postupne dvíhala čiastka, za ktorú mal účinkovať. V tom čase sa pokladalo za nemysliteľné odmietnuť ponuku režiséra Blaka Edwardsa, rovnalo sa to pochovaniu hereckej kariéry. Jemu to však nijako neublížilo. (beso74)
  • Väčšina hudby vo filme bola od kapely Billy Vera and The Beaters, tá sa taktiež vo filme objavila, v scéne z baru, kde si zahrali niekoľko pesničiek. (beso74)
  • Bruce Willis hrá postavu menom Walter, pričom hercove celé meno je v skutočnosti Walter Bruce Willis. (m.a.t.o.)
  • Z kancelárie Davida Bedforda (John Larroquette) je možné vidieť rozostavanú budovu spoločnosti FOX, ktorá o rok neskôr poslúžila ako Nakatomi Plaza pre natáčanie Smrtonosnej pasce (1988). (m.a.t.o.)
  • Toto je Willisov prvý film, v ktorom sa jeho meno objaví v úvodných titulkoch. (m.a.t.o.)
  • Blake Edwards, Leslie Dixon, Tom Ropelewski a Michael Alan Eddy sa podieľali na prepisovaní scenára. Ako autor však ostal uvedený iba Dale Launer. (m.a.t.o.)
  • Scenár bol zmenený do takej miery, že Dale Launer, ktorý napísal jeho pôvodnú verziu, už nechcel mať s projektom nič spoločné. (m.a.t.o.)
  • Bazén, ktorý možno vidieť na konci filmu, je ten istý ako vo videoklipe "Magic" od skupiny "The Cars". (m.a.t.o.)
  • Bruce Willis ve filmu zmiňuje, že chtěl být kytaristou. Ve skutečnosti je zpěvákem a hráčem na foukací harmoniku své vlastní kapely Bruce Willis Blues Band. (Pepinec)

Súvisiace novinky

Sony chystá remake Schůzky naslepo

Sony chystá remake Schůzky naslepo

02.08.2018

Málokdo by si dnes tipnul, že prvním filmem Bruce Willise (Poslední skaut, Smrtonosná past), byla kdysi romantická komedie Schůzka naslepo. V ní si zahrál úředníka a věčného smolaře, kterému se… (viac)

Blake Edwards: 1922 – 2010

Blake Edwards: 1922 – 2010

17.12.2010

Ve středu v noci se na svůj poslední večírek někde tam nahoře vypravil velký filmař, držitel čestného Oscara za celoživotní dílo Blake Edwards. Všichni si jej pamatujeme především jako tvůrce… (viac)

Reklama

Reklama