Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prenikavá omamná vôňa doenjangského duseného spôsobila, že najodpornejší kriminálnik a zbeh všetkých čias Kim Jong-gu si iba sadol a začal náruživo jesť. Pritom zabudol na rukojemníkov aj na svoje poslanie. Bol dokonca natoľko omámený, že ani nezbadal, ako ho zatýkajú.
Aká tajomná ingrediencia dokázala skúsenému kriminálnikovi otupiť zmysly? Kľúčom pre odpoveď na túto otázku sa stáva žena, ktorá to jedlo varila... (sochoking)

(viac)

Recenzie (5)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý film z juhokórejskej produkcie. Má zaujímavý a originálny príbeh o reportérovi, ktorý sa snaží vyriešiť veľkú záhadu, prečo mnohonásobný vrah neušiel pred políciou a radšej si dojedol svoju polievku, čo ho nakoniec stálo život a tak ide po stopách polievky, aby zistil, kde získala tú neodolateľnú a nenapodobiteľnú chuť. Spracovanie je ale určite sklamaním, úvodná desaťminútovka pôsobí výborne a dobre navnadí k ďalšiemu pozeraniu, ale potom sa začne dlhé pátranie po stopách polievky, ktoré ma ale svojou obyčajnosťou dosť negatívne prekvapilo, nie že by to bolo úplne zlé, dokonca to ani nenudí, ale ako som spomenul, je to jednoducho len maximálne obyčajné, aj keď niekoľko zaujímavých scén sa aj tu nájde, ale tá výnimočnosť úvodu sa predsa len vytratí. Ale zase to zachraňuje záverečná polhodinka, kedy už reportér z deja zmizne a film sa začne venovať zamilovanej dvojici, ich nešťastným osudom a dôvodom, prečo je polievka taká dobrá a celá táto časť sa mi zase dosť páči. Herecké obsadenie je na tom dobre, Ryoo Seung-Ryong v hlavnej úlohe reportéra. len tu nemá moc čo zaujímavého hrať, skôr ma zaujala zamilovaná dvojica, hlavne jej ženská zložka, veľmi príjemná Lee Yo-Won. Réžia a technická stránka sa mi páčia, oceniť musím hlavne veľmi dobrý vizuál, na čom ale majú výrazný podiel aj dobre vybrané prostredia. Škoda, že celkovo už tento film nepôsobí ani zďaleka tak originálne, ako na prvý pohľad vyzerá. Je to dobre natočené a aj zahrané, ale scenáristicky dosť nezaujímavé. Ešte, že to zachránila tá posledná polhodinka. 63% ()

Reklama

tombac 

všetky recenzie používateľa

Nebezpečný vrah se bez boje vzdá policii, jen aby dojedl parádní sojovou polévku s dušeným masem. Jeho povzdech před oprátkou je spouštěčem pátrání po záhadné ženě, jež mu polévku podala. Bohužel se nejedná o žádnou exkurzi do korejské kuchyně, jelikož hodinu pátrací konverzačky vystřídá více než půlhodina melodramatu. Alespoň se dozvíme, jak základ oné fantastické polévky - sojová pasta, dostala fenomenální chuť. Je to méně, než divák čeká, ale kombinace žánrů má něco do sebe. ()

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Korejci nám nádherným spôsobom, na pozadí romaňťáku a trochu toho krimi, ukázali, ako sa naučiť ukuchtiť skutočný Doenjang. Alkohol by som mal, teraz už len droždie a ten zvyšok... ()

Galéria (5)

Reklama

Reklama