Reklama

Reklama

Historie fotbalu: Nejlepší sport na Zemi

(seriál)
  • Česko Překrásná hra aneb Historie kopané (viac)
Dokumentárny / Športový
Veľká Británia, 2002, 676 min

Obsahy(1)

Nechte se vtáhnout do zákulisí nejsledovanějšího sportu na světě. Dostanete se do prostředí nejhezčích gólů v historii, nejkrásnějších zápasů. Poznáte jednotlivé stupně síly v této hře od jejich dávných počátků až po současnost. Exkluzivní rozhovory nafilmované v 50-ti zemích světa, edice, které představují zákulisí, dobré i špatné stránky hráčů i fotbalu samotného. Každý aspekt této série je zastřešen jednotlivými pasážemi, rozhovory s idoly fotbalu – minulými i současnými. Dozvíte se, kde je kouzlo tohoto sportu, které ho vyneslo na první místo v oblibě. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (10)

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Zhrnutie sveta futbalu od začiatkov po súčasnosť, pre fanúšika futbalu je to ozaj skoro povinnosť, rozhodne to odporúčam. Veľa chuťoviek, informácií, skvelých záberov v šiestich častiach. Naozaj sa to podarilo. ()

Z0oMb3E 

všetky recenzie používateľa

Čo sa dá napísať k dokumentu o najpopulárnejšom športe na svete? Asi len to, že napriek tomu, že má šesť častí v ktorých je rozobraté úplne všetko je to stále málo. Pre oddaného fanúšika stále málo. Od histórie a nikdy nekončiacich špekuláciách o vzniku futbalu, cez futbal ako mocný nástroj na formovanie verejnej mienky, až po niekoľkomiliardový stroj na peniaze. Je pravda, že tu neodznie ani jedna nová informácia, ale aké nové info sa dá zverejniť o hre o ktorej každý všetko vie? Výpovede hráčov, trénerov komentátorov či novinárov doplnené o historické zábery a záznamy novších podujatí to všetko poteší nejedno oko. Ovplyvňovanie jednotlivých zápasov v kontexte s verejným životom tak isto vyznejú veľmi zaujímavo. Jediný čierny bod celého dokumentu je v neustálom nariekaní Maradonu, ako ho nikto nemá rád. Tiež človeka trochu zamrzí, že i keď sa dokument snaží byť globálny vo všetkých oblastiach, až moc okato inklinuje k anglickému fotbalu. Pre futbalového fanúšika povinná jazda, o tom niet pochýb. ()

adam9 

všetky recenzie používateľa

Mám doma dva díly, je to skvělé! Nebudu to více popisovat, každý fotbalový fanoušek tohle musí milovat a ti, co se o fotbal nezajímají...no, tohle by je mohlo přesvědčit o tom, že se jedná o nejkrásnější hru na světě :) ()

vander19 

všetky recenzie používateľa

Veľmi dobrý dokument, ktorý jedno leto dávali ako prílohu k novinám. Fakt sa oplatí vidieť, aj keď človek nie je futbalový nadšenec. ()

Drom 

všetky recenzie používateľa

Fotbal mi nic neříká, nesleduju ho a málokdy mě baví. Dokument mě však bavil velice, rozhodně nejen pro fotbalové fandy. Příjemné uvedení do světa fotbalu se zajímavými informacemi i pro člověka, jako já, od původu a historie hry až po souvislosti se stavem a vývojem lidské společnosti. ()

fabuloso 

všetky recenzie používateľa

„Niektorí ľudia veria, že futbal je otázkou života a smrti a takýto prístup ma znepokojuje. Môžem vás totiž ubezpečiť, že futbal je oveľa dôležitejší.“ (Bill Shankly) ()

Reklama

Reklama