Reklama

Reklama

The 81st Annual Academy Awards

(relácia)
všetky plagáty
Trailer 3
Publicistický
USA, 2009, 195 min

Účinkujú:

Hugh Jackman, Steve Martin, Tina Fey, Queen Latifah, Eva Marie Saint, Tilda Swinton, Whoopi Goldberg, Goldie Hawn, Anjelica Huston, Jennifer Aniston (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Výroční udílení prestižních cen Americké filmové akademie - již po 81. se rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a napjatým očekáváním. (oficiálny text distribútora)

Videá (4)

Trailer 3

Recenzie (117)

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Indická čokoláda, teplé mlieko a Austrálčan, čo hral v austrálskom filme nazvanom Austrália. Prvýkrát v živote som sa rozhodol sledovať priamy prenos a... dostal som síce svižnú, ale nie príliš zábavnú trojhodinovú reklamu na X-Men Origins: Wolverine a High School Musical. Nič proti, Hugh bol so svojím šarmom, elegantným vystupovaním, drvivo dobrým vzhľadom a suverénnymi speváckymi a tanečnými číslami živou vodou večera. Bravo! Zvyšok už si taký potlesk nezaslúži. Odovzdávanie hereckých kategórií považujem za nešťastne poňaté, chlapi to ešte ako-tak zvládali (Cuba rules), ale u žien to bolo odporne patetické a všetky sa tvárili, akoby odovzdávali Nobelovku za liek proti rakovine. Bolo mi trápne. Ďalšie postrehy: Výsledky boli zúfalo predvídateľné až na jedno nepríjemné prekvapenie (Penn). Blackove a Stillerove fóry šli mimo, Rogen a Franco a hlavne Steve Martin ich s prehľadom prevalcovali. Will Smith dokázal vydolovať vtip aj z breptu. Chris Nolan len smutne zízal z davu. Ďakovná reč Heathových rodičov nedojala (už to proste vyšumelo), naopak hlas Paula Newmana menil kameň na maslo. Angie a Brad ako najlepšie vyzerajúci pár večera žiarili, no aj tak ich dokázala zatieniť bezprostredná radosť indickej tlupy pri každej ďalšej soške. Už len kvôli nim som to Milionárovi prial. No a Danny Boyle sa celý čas zoširoka usmieval a dal najlepšiu ďakovnú reč. Bodaj by aj nie. :-) ()

TheMaker 

všetky recenzie používateľa

Jako tak lesumirův, tak i můj to byl první přenos a líbil se mi. Jackman byl super a Winslet to slušelo. Jen me trošililnku naštval Penn, ne že by se mi jeho výkon v Milk nelíbil, ale přál jsem to víc Rourkovi. Ale což. Přenos rychle utekl, reklamy nebyly dlouhý, spát se mi nechtělo a já se víceméně bavil. V pohodě :D ()

Reklama

Moviemaker 

všetky recenzie používateľa

aj aj velké zklamání. Asi nebudu sám když řeknu, že pohled na Milionáře z chatrče byl trochu hyperbolický. Nejvíce zklamala režie, kdy jsem držel palce Davidu Fincherovi a jeho Benjamin Button - škoda no, ne všechno dopadne tak jak si přejem. Zklamáni z nominace byl tak Nouzový východ, který si myslím měl dostat vyššího ocenění. Na druhou stranu potěšila Kate a jeji role v Předčítači, která byla naprosto zasloužená, ale to si už uvědomili pánové za zlatými glóbusy. Ale nebýt Hugha tak výsledek je pouze mírně nadprůměrný, takhle velmi dobrý. ()

mcb 

všetky recenzie používateľa

Ostatně jako každý rok paráda. Nafintěná a elegantní show pod září reflektorů po jednaosmdesáté. Tentokrát s exotickou příchutí. Sázka na neotřelého uvaděče se vyplatila a místo všelijakých srandistů se v moderátorském "křesle" usadil Australan, který hraje australském filmu Austrálie a zároveň nejvíc sexy muž planety Hugh Jackman. A překvapivě válel! Jeho originální vtipné intro a taneční vystoupení patří k tomu nejlepšímu, co jsme mohli v poslední době na Akademii vidět a určitě už tuto chvíli bude nejsledovanější na Youtube. Škoda, že v druhé půli byl převelen do ústraní. Místo toho přišl na řadu Zac Efron a Vanessa Hudgens:D Ale také vtipní Will Smith, James Franco, Seth Rogen, Steve Martin či nevtipný Ben Stiller. Ceremoniál, stejně jako Glóby, ovládl pohádkový Slumdog Millionaire, jehož potenciál byl takřka stoprocentní a myslím, že všichni ve skrytu duše věřili, že vyhraje. Vždyť už samotný příjezd celého obsazení a rodiny, vynášení do nebes na každém rohu, se zdálo tak nemožné, že tahle vysněná pohádka, jak ve filmu, tak i ve skutečnosti, musela dojít do svého šťastného konce. I na úkor příliš učesaného Benjamina Buttona. Danny Boyle se raduje a pronáší nejlepší děkovnou řeč večera. Zatímco Christopher Nolan jen neférově sedí vzadu a smutně kouká. Jeho Temný Rytíř byl už tak neprávem osekán jen na technické kategorie, ale proměnil pouze dvě....Jaká škoda. Dalším kategoriím vévodila jasná favoritka Kate Winslet či Heath Ledger, potěšila i Penélope Cruz a překvapil či nepřekvapil (to už je jedno) Sean Penn, na úkor do nebes vynášeného Rourkeho. Inu Milionář rozcupoval Oscary a my mu všichni přejeme. Do dalších ročníků by si měl udržel stejný standart, možná i něco přidal a mohlo by jít o opravdu prvotřídní podívanou. A možná i trochu překvapivou. Za rok na viděnou. ()

lakikaki 

všetky recenzie používateľa

Parádna show, veľkolepá, vtipná a nenudiaca a plné hodnotenie jej neudelím len kvôli dementnému strihu, ktorý sa ale vzhľadom na priamy prenos dá odpustiť. Hugh Jackman je ako moderátor maximálne okúzľujúci, hoci po parádnom úvode ostal trochu nevyužitý; Steve Martin je aj napriek svojim súčasným filmom ešte vždy vtipným komikom, trojka Rogen-Franco-Kaminski pobavila asi ešte viac než Martin, Will Smith je stelesnením charizmy, Alicia Keys je rozkošná, Robert De Niro vkusne vtipný a Boylovmu Oscarovi sa nesmierne teším. Jednak kvôli celej jeho tvorbe a jednak za to, že z priemerného Slumdoga urobil stroj na prachy a pozlátené sošky. Bravó, maestro! P.S.: Zlatý klinec večera - Ben Stiller. Ležiac na zemi som lapal po dychu... ()

Zaujímavosti (5)

  • Když Alan Arkin představoval Philipa Seymoura Hoffmana, nominovaného v kategorii nejlepší herec ve vedlejší roli, Arkin ho omylem nazval jako "Seymour Hoffman Philip". (jezurka42)
  • Bylo tomu poprvé, co Akademie neprozradila seznam předávajících. (jezurka42)
  • Janusz Kaminski se stal prvním kameramenem, který byl předávajícím. (jezurka42)

Reklama

Reklama