Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto pořadu postavička Matelko rozvíjela dětem jejich osobnost a ty byly rádi, že se díváním na pořad dozvědí užitečné věci. (duklak2)

Recenzie (15)

teltri 

všetky recenzie používateľa

Ano je velke 'stastie', ze dnesne deti mozu pozerat Pokemonov a ine pocitacom generovane odpady. To si teda polepsili. Ako dieta som vonkoncom nevnimal propagandisticku a komunisticku stranku Matelka. Myslim ze ani ostatne deti nie. Napriklad cast o manzeloch vytvarnickoch, ktori stravili po obedie so svojimi detmi a Matelko a Darinka boli pri tom, sa mi nezda priliz propagandistica. Pre mna je Matelko stara dobra detska klasika 80tych rokov Priznam sa, nemal som ho az tak rad ako ine programy, ale bolo to prijemne a dalo sa na to pozerat. No a zvucka samotna je nepostradatelna sucast farebnej pohladnice detstva :) ()

anderson 

všetky recenzie používateľa

Áno, Drobček vymýval deťom mozgy. :-) A podaktorým ich vymyl tak dokonale, že tu do nemoty blúznia o komunistickej propagande pri všetkom čo vzniklo pred "nežnou". --- V skutočnosti bola táto relácia odozvou na nemecké vysielanie pre deti zvané DIE SENDUNG MIT DER MAUS. Ja osobne som ale aj tak najviac z celej relácie platonicky miloval Darinku. :-) (11.4.2011) ()

Reklama

kebom 

všetky recenzie používateľa

Dodnes si pamätám návštevu kasární (čím som získal odpor k vojenskej službe už od detstva) a pilotnej kabíny (čím som získal lásku k lietaniu). Inak výborná vec, ktorá deťom približovala všelijaké zaujímavosti a profesie a na ktorú som sa vždy veľmi tešil. Kto tu trepe čosi o propagande, ten to asi naozaj nepozeral alebo nepochopil. ()

MM_Ramone odpad!

všetky recenzie používateľa

"Matelko" - Malý televízny kolotoč. Najmenší komunista na Slovensku, vymýval deťom mozgy už od útleho veku. Neforemná, odporná bábka na špagátikoch, ktorá nadšene vychvaľovala naše upadajúce hospodárstvo a prácu odhodlaného národa. Aká prízračná paralela so životom vo vtedajšom spoločenskom zriadení. Ľudia na špagátikoch, ktorí opakujú naučené frázy. Chvala Bohu, že naše deti už nemusia pozerať takýto zvrátený propagandistický odpad! ()

ripo 

všetky recenzie používateľa

Malá postavička Matelka na špagátikoch detičkám predškolského veku vysvetľovala, ako to vlastne chodí v našej socialistickej záhradke ... K nemu bezpodmienečne patril i vysoký piskľavý hlas tety v pozadí, ktorá túto postavičku dabovala .... Edukatívnu rolu to určite splnilo - škôlkari už vedeli, že mlieko v tých smradľavých PVC sáčkoch sa nevyrába v továrni, ale na poloautomatických dojacích zariadeniach našich JRD. A keď tak vlastne rozmýšľam, tak populárny seriál z Discovery Channel "How it´s made" alebo "Jak se to dělá" bol zjavne inšpirovaný našim Matelkom ... A ešte poznámočka pre neskôr narodených .... Matelko znamená MAlý TELevízny KOlotoč a možno sa aj pripomenie iným svojou zvučkou : "Čujte, čo čo čo... Čujte sa sa sa .... Čujte čo čujte sa v svete stalo ..." ktorý obliekol do moderného hávu Peter Marcin s Andym Krausom .... ()

Zaujímavosti (5)

  • Počas celého vysielania bolo použitých 18 marionet s podobou "Drobčeka", výroba jednej trvala približne pol roka. (Raccoon.city)
  • Prvú marionetu s podobizňou "Drobčeka" ukradli. Zlodejom bol pracovník socialistického Ministerstva kultúry. (Raccoon.city)
  • Marioneta "Drobčeka" predstavovala päťročného chlapčeka. Vážil štyri a pol kila a k jeho rúčkam boli pripevnené drôty, pomocou ktorých nimi bábkar pohyboval. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama