Přežít! - Série 1 (2008) (séria)
Tvorcovia:
Adrian HodgesRéžia:
Iain B. MacDonaldScenár:
Adrian HodgesKamera:
Nigel WilloughbyHudba:
Edmund ButtHrajú:
Julie Graham, Max Beesley, Paterson Joseph, Zoë Tapper, Phillip Rhys Chaudhary, Chahak Patel, Kieran O'Brien, Robyn Addison, Nicholas Gleaves, Freema Agyeman, Claire Keelan, Bryony Afferson (viac)Recenzie (1)
Mám pocit, že tvůrci nemají žádné pevné vedení děje, žádný předem promyšlený scénář na určitý počet dílů a sérií. Prostě jim jde jen o to hodit pár lidí do postapokalyptické budoucnosti a nechávat je prožívat různé situace. A sice se mi docela líbí, že se to snaží být vedené spíš pozitivně (protože pozitivní postapo jsem viděl jen jednou v životě), ale obávám se, že nebudu mít důvod proč to sledovat dál. Jsme sice epizodu před koncem, ale skupinka se potká se sektou, jejíž vůdce se sice tváři strašně hodně a chápavě, ale něco tam nehraje už od začátku (a popravdě se to dá odhadnout celkem rychle, mě se to povedlo ve chvíli, kdy řekl, že ve všem hledá vzorce - a scéna s pitím šampaňského mě v tom jenom utvrdila). Celkově šlo ale jen o to poznat další lidi, kteří všichni na konci zase odejdou pryč. A linie s vakcínou se neposune zase skoro nikam, jsou tu z ní jen dvě úplně nahodilé scény. Ta poslední sice naznačuje, o čem bude závěrečný díl 1.série, ale jsem zvědavý, jestli to i v ní skončí na mrtvém bodě (jako v téhle a předchozí epizodě) a nebo se konečně rozvine nějaký větší děj a 2.série tím pádem bude o něčem víc. Ale obávám se spíš toho mrtvého bodu, viz. ta moje teorie zmíněná hned na začátku komentáře. A sledovat to dál jen kvůli postavám nechci, protože tak zajímavé a dobře představené nejsou + Tom je snad ta nejnejednoznačnější (existuje vůbec to slovo?) postava ever, protože se co chvíli chová jinak. Tak uvidím s čím přijde finále série, to pro mě rozhodně asi úplně všechno. 3* ()