Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nick Pulowski je tvrdý policajt. Pri zatýkaní zlodeja áut zastrelili jeho parťáka. Dostal nového, neskúseného Davida, chlapca z bohatej rodiny. Nicka ako rukojemníka oslobodí a zachráni mu život... (TV Dajto)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (127)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Reziser Clint Vychodnyles aj v neskorych 80. rokoch nemal dohromady stale co ponuknut, okrem podpriemernych az niekedy priemernych filmov. Tento The Rookie nie je ziadnou vynimkou. Scenar by nebol najhorsi, a dejova linia obcas mala aj nieco do seba /akcne sceny, zaverecna prestrelka/. Co vsak film stahuje na priemer, je len stale ta ista jednorozmernost Eastwooda ako herca. Dalej dej miestami nudi, a dialogy casto vysumia do prazdna. A podla mna /ale ide len o cisto sukromny postoj/ sa to az prilis vezie na vlne tzv. buddy movies /Tango a Cash, Lethal Weapon/. Lenze pokial Lethal Weapon sice nebol genialny film, bol aspon postaveny na 2. navzajiom kontrastnych, ale vyborne sa doplnujucich policajtoch Gibsona a Glovera. Dvojka Vychodnyles a a Sheen moze o niecom takom len snivat, nema na to proste. Znesitelny priemer, ale na viac sa pan Vychodnyles v roku 1990 nezmohol. 67 % ()

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Přitažlivé a dobře zvládnuté akční béčko, kde si Clint úspěšně vyzkoušel parťákovskou akční kriminálku.    Calahanovský Eastwood tady ještě vůbec nevyměkl  a tak se dočkáme zhruba stejného počtu mezi zuby procezených hlášek jako  povedených akčních scén, jež zejména v závěru obstará zdivočelý Sheen. Lehce kolísavé tempo mi pak nevadilo tak jako nepovedený a necharismatický záporák Raula Julii. Znásilněný Eastwood (ženou samozřejmě) pak vlije úsměv do tváře. Čtverka jako vyšitá. ()

Reklama

anderson 

všetky recenzie používateľa

Upozornenie prvé: Pozerajte buď v originálnom znení alebo s dabingom TV NOVA. Na kazetách WHV film zabili technicky katastrofálnym českým znením. Upozornenie druhé: Skvelý film s Charlie Sheenom v úlohe ucha a Eastwoodom ako jeho mentorom. Je to akčné, dynamické a profesionálne urobené. Odporúčam. (10.11.2004) ()

starbrejkr 

všetky recenzie používateľa

No hurá, konečně eastwoodovka z osmdesátek (rok 1990 jsou ještě osmdesátá léta:-)), která není oázou trapnosti ani nudy. Volba na Charlieho Sheena jako parťáka byla povedeným tahem, protože kromě komediálního talentu je to prostě i dobrý vážný herec a v podstatě má víc prostoru než Clint. Samozřejmě se nejedná v žánru o nic světoborného, je to víceméně klasický představitel tehdy hodně populárního filmu s nesourodou policajtskou dvojicí, ale film má spád a navíc Sheen a Eastwood jsou opravdu skvělá dvojka. Navíc má tenhle film snad ještě blíž Dirt Harry serii než Sázka na smrt, akorát Harry si tak neliboval ve smradlavých doutnících:-)) ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Stačí premenovať Clintovu postavu a kľudne to môžete brať ako nepriznaný šiesty diel Drsného Harryho. Tento film obsahuje moju najobľúbenejšiu filmovú hlášku vôbec. Clint (mieriaci po záverečnej naháňačke na dobitého Raula Juliu tradičnou veľkokalibrovou búchačkou): "Musí existovať sto dôvodov, prečo by som ťa nemal zabiť. Lenže ja si práve teraz na žiadny nespomínam." BANG! :-) ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (14)

  • Ve snímku jde najít i poklonu snímku Rio Bravo (1959). Jde o scénu, ve které se Pulovski schová za mrtvé tělo v šachtě výtahu a prozradí ho kapající krev. (ClintEastwood)
  • K natočení závěrečné přestřelky mezi Pulovskim, Ackermanem a zloději aut bylo použito letiště v San Jose. (ClintEastwood)
  • V scéne, kde spolu zápasia Loco a Sarah, sa v pozadí mihnú traja členovia štábu. (MAX666)

Reklama

Reklama