Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh baletky Kláry, ktorá hľadá cestu k sebe samej, pohybujúc sa medzi nebom lásky a peklom vášne, aby nakoniec pristála pevne na zemi. Mladá sebavedomá baletka Klára dostáva ponuku tancovať v jednom z najlepších baletných súborov na svete. Ak bude tvrdo trénovať, splní si životný sen. V tomto namáhavom období sa Klára stáva svedkom nevery svojho partnera Tomáša. Ich dlhoročný vzťah sa rozpadá. Zložitá rodinná situácia všetko len komplikuje. Klára si navyše zraní nohu a jej sen sa pomaly rozplýva...V období najväčšej citovej a profesionálnej frustrácie stretáva charizmatického 54-ročného chirurga Rudolfa, ktorému podľahne. Rudolfa opustila manželka Marta a sám vychováva 13-ročnú dcéru Júliu. Klára si s ňou vybuduje úprimný priateľský vzťah. Kariéra pre ňu prestáva byť prioritou. Všetko vyzerá ideálne... Keď sa na scéne objaví Marta, situácia sa náhle mení. Ponížená a sklamaná Klára musí opustiť Rudolfov dom, o ktorom si myslela, že sa stal jej útočiskom. Opätovný návrat do života nie je pre Kláru jednoduchý. Tanečné miesto v baletnom súbore získava jej konkurentka. Zdá sa, že nič už nemôže byť horšie. Do Klárinho života však opäť zasiahne tragická udalosť. Hľadať osobnú identitu a vnútornú silu kráčať za vlastnou víziou šťastia nie je vždy jednoduché. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (48)

grogodil 

všetky recenzie používateľa

Na to, že sa na Slovensku urodí veľmi málo filmov, tak mám v nich solídny bordel, pretože všetky sú na jedno brdo... Ale aspoň ten názov je tentokrát trefný. Prišiel som k tomu síce až asi po úvodných 15 minútach, takže predpokladám, že to šlo ešte o tú nebeskú časť, v ktorej ešte nikto neprekukol, že režisérka nemá o čom rozprávať a že zvyšok filmu sa v podstate už prdlajz stane, lebo to, čo som videl bolo už len nudné peklo, pripomínajúce akúkoľvek časť akéhokoľvek súčasného slovenského "dramatického" seriálu. ()

dr.fish 

všetky recenzie používateľa

Trampoty jedné mladé holky. Za nic na světě se jí prostě nedaří. Když se to jednou všecko pěkně sejde najednou, je potřeba udělat něco nečekaného, aby se z toho člověk vymotal. Jelikož je ale třeba vždycky uklidit především v sobě samém, proces se obvykle dost vleče. Zuzana Kanocz zvládla roli výborně, fajn se na ní dívá a film samotný, jakkoliv kostrbatý příběhem, mi dával smysl až do samého konce. Potěšilo...80% ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Ak niečo stojí za pochvalu, tak určite výkon Z. Konócz a fakt dobrá a príjemne melodická hudba. Zvlášť ma zaujal jeden hudobný motív na piáno, kto videl film, určite vie, ktorý myslím, pretože zaznie viackrát. Príbeh skôr priemerný, pre dnešné časy typický - o vzťahoch. Osobne mám týchto česko-slovenských filmoch o vzťahoch až po krk, ale občas sa to dá podať prijateľne a to je tento prípad. Keď som o filme počul prvýkrát, hovorím si, čo tam ten J. Korn chce. Po filme mu však dlžím ospravedlnenie. Zahral to celkom slušne a toho španielskeho teploša som mu zbaštil. Spomínanú skladbu som na youtube nenašiel, škoda. 60%. ()

Ten Druhy 

všetky recenzie používateľa

Nechcem spoilerovať, ale keď si to rozmením na drobné, ukáže sa hodnota. Klára má priateľa staršieho ako jej otec, ktorý má frajerku mladšiu než ona. Klárina matka čaká dieťa... To sú teda bizarné, neprirodzené a na slovenské pomery určite absurdné vzťahy. V rodine sa môžu vyskytnúť jednotlivo, ale v takejto divokej kombinácii? Filmy, v ktorých spí každý s každým sú pre mňa málo dôveryhodné. Herci môžu hrať najlepšie ako vedia, no s telenovelistického základu sa veľa vyťažiť nedá. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Tak neviem, či film neohodnotiť vyššie, keďže sa mi relatívne páčil a som Slovák. Lenže ja sa nikdy nedokážem zmieriť so scenáristickou barličkou, akou je nepravdepodobná náhoda. No a v Nebi je ich teda požehnane. Vlastne sa vyskytnú vždy, keď začne dej stagnovať. Nie je to len problémom tohoto slovenského filmu, ale skôr problémom našej kinematografie všeobecne. Nemám však problém s autenticitou, i keď je značne pochybná, lenže myslím si, že zahraničné filmy vnímame autentickejšie iba vďaka tomu, že tamojšie prostredie nepoznáme. Klára sa chová často z mužského pohľadu nelogicky, ale to je pre nás mužov logické, pretože je žena. A zaujímalo by ma, čo bolo na tom lekárovi tak neodolateľné, že ho chcela každá do postele. Všetkým mojim známym ženám by pripadal extrémne slizký. Záver vyšumí bohužiaľ do stratena bez ohľadu nato, čo chcela režisérka povedať. ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (5)

  • Scény pod vodou se ze začátku natáčely v jezeře, ale po nepřízni počasí se musely scény dotáčet v bazéně. (zdeny99)
  • Ďalší variant názvu filmu bol Sfumato(Zdroj: skcinema.sk) (Raccoon.city)
  • Distribučný slogan k filmu znel: "Môžeš sa utopiť, alebo vyplávať". (Zdroj: skcinema.sk) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama