Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh baletky Kláry, ktorá hľadá cestu k sebe samej, pohybujúc sa medzi nebom lásky a peklom vášne, aby nakoniec pristála pevne na zemi. Mladá sebavedomá baletka Klára dostáva ponuku tancovať v jednom z najlepších baletných súborov na svete. Ak bude tvrdo trénovať, splní si životný sen. V tomto namáhavom období sa Klára stáva svedkom nevery svojho partnera Tomáša. Ich dlhoročný vzťah sa rozpadá. Zložitá rodinná situácia všetko len komplikuje. Klára si navyše zraní nohu a jej sen sa pomaly rozplýva...V období najväčšej citovej a profesionálnej frustrácie stretáva charizmatického 54-ročného chirurga Rudolfa, ktorému podľahne. Rudolfa opustila manželka Marta a sám vychováva 13-ročnú dcéru Júliu. Klára si s ňou vybuduje úprimný priateľský vzťah. Kariéra pre ňu prestáva byť prioritou. Všetko vyzerá ideálne... Keď sa na scéne objaví Marta, situácia sa náhle mení. Ponížená a sklamaná Klára musí opustiť Rudolfov dom, o ktorom si myslela, že sa stal jej útočiskom. Opätovný návrat do života nie je pre Kláru jednoduchý. Tanečné miesto v baletnom súbore získava jej konkurentka. Zdá sa, že nič už nemôže byť horšie. Do Klárinho života však opäť zasiahne tragická udalosť. Hľadať osobnú identitu a vnútornú silu kráčať za vlastnou víziou šťastia nie je vždy jednoduché. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (48)

E=mc2 

všetky recenzie používateľa

videné včera na bažant kinematografe. no..čo povedať aby to človek vystihol jedným slovom.. Booooooorriiiiinnnggg! :) Nikdy som nemusel herečky, ženy, ktoré hrajú svojimi hrudnými prednosťami a vďaka tomu si ich zafixujem do pamäte. Spolu s Táňou parí Zuzana medzi najkrajšie slovenské herečky, žiaľ obidve to dokazujú svojimi prednosťami :) a nie tak herecky, hoci potenciál majú obrovský..Čo sa týka príbehu, ženy režisérky sa mám pocit nevedia odosobniť od toho čo robia, fakt bez urážky :) Dej nevie vtiahnuť a ja ako divák zostávam chladný a je mi fuk čo sa s Klárou stane,až do chvíle kedy nevidím jej prsia a znova ožijem, ale žiaľ potom je to už len o tom kedy ich uvidím znova a znova..ale keďže som vcelku zdraví, odišiel som v polovici bo sadomasochista nie som. Kebyže si aspoň tá Klára myslí že ten poliak je úplný hajzel a bola v tom cel.ú dobu a potom na konci by sa ukázalo že oj bol ten dobručký a že to ženské slepačie myslenie sa mýlilo a zistilo že ahaa aj dobrý chlapi sú berem to..Ale takto, hm vlastne možno to tak aj skončilo, kto vie :) ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Slovenský film trpí podle všeho podobnými problémy jako český. Jednak je to absence dramaturgie, díky které jsou filmy všelijak rozhárané, a pak práce s product placementem. Tady občas drhnou dialogy, nahá Zuzana Kanócz sice vypadá skvěle, ale stejně už jsem ke konci při těch podvodních záběrech otáčel oči v sloup, a scénář naši Kláru chvíli stíhal sérií nepravděpodobných nehod, aby za chvíli vypadal jako klasická červená knihovna. Škoda, že se režisérka a kameramani musejí babrat s reklamami na auta a pak je šroubovat do celovečerního filmu. Nakonec to z toho trčí jako péra z gauče. :-/ ()

Reklama

castor 

všetky recenzie používateľa

„Nejlepší věci zažiješ, když se nebudeš bát.“ Docela mě těšila málomluvnost celého snímku. Když totiž v některých scénách hlavní hrdinové pronášejí nejrůznější dialogy, mnohdy to tahá za uši. Příběh, ve kterém se talentovaná baletka Klára najde, je tak trochu postavený na vodě a nejednou sklouzává ke karikatuře. Je poslepovaný ze smolných momentů hlavní hrdinky, chybí mu nosný děj, což je škoda, protože náběh na něco víc tam určitě byl. Přesto je snímek jedním z nejpříjemnějších filmových překvapení našich (mnohdy na zajímavé tituly vzduchoprázdných) východních sousedů. Potěší nejen Zuzana Kanócz a pár režijních nápadů, ale i třeba minimalistická hudba, která dokazuje, že se dá vystačit i s jedním nebo dvěma motivy. Tahle půldruhá hodinka nikomu neublíží.. ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

fíha, vôbec nie také zlé, ako mi to bolo prezentované, je to taký veľmi jednoduchý a priamočiary ženský film, nekoná sa žiadne veľké umenie ani príliš hlboké posolstvá, občas príde nejaká barlička, ktorá možno pôvodne bola vybudovaná v scenárovej zložke precízne, ale ťažké a ťažkopádne slovenské podmienky a dlhá doba od scenára k vzniku filmu (tento scenár začala Laura Siváková písať už na škole, vyhrala s ním súťaž Cena Tibora Vichtu) spolu s produkčnými faktormi sa mohli podpísať pod to, že nie všetko šlo hladko, ale na slovenské pomery a debut to pokladám ako dobrú vec. ()

grogodil 

všetky recenzie používateľa

Na to, že sa na Slovensku urodí veľmi málo filmov, tak mám v nich solídny bordel, pretože všetky sú na jedno brdo... Ale aspoň ten názov je tentokrát trefný. Prišiel som k tomu síce až asi po úvodných 15 minútach, takže predpokladám, že to šlo ešte o tú nebeskú časť, v ktorej ešte nikto neprekukol, že režisérka nemá o čom rozprávať a že zvyšok filmu sa v podstate už prdlajz stane, lebo to, čo som videl bolo už len nudné peklo, pripomínajúce akúkoľvek časť akéhokoľvek súčasného slovenského "dramatického" seriálu. ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (5)

  • Film sa natáčal v Bratislave a jej okolí. (Zdroj: skcinema.sk) (Raccoon.city)
  • Ďalší variant názvu filmu bol Sfumato(Zdroj: skcinema.sk) (Raccoon.city)
  • Distribučný slogan k filmu znel: "Môžeš sa utopiť, alebo vyplávať". (Zdroj: skcinema.sk) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama