Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh baletky Kláry, ktorá hľadá cestu k sebe samej, pohybujúc sa medzi nebom lásky a peklom vášne, aby nakoniec pristála pevne na zemi. Mladá sebavedomá baletka Klára dostáva ponuku tancovať v jednom z najlepších baletných súborov na svete. Ak bude tvrdo trénovať, splní si životný sen. V tomto namáhavom období sa Klára stáva svedkom nevery svojho partnera Tomáša. Ich dlhoročný vzťah sa rozpadá. Zložitá rodinná situácia všetko len komplikuje. Klára si navyše zraní nohu a jej sen sa pomaly rozplýva...V období najväčšej citovej a profesionálnej frustrácie stretáva charizmatického 54-ročného chirurga Rudolfa, ktorému podľahne. Rudolfa opustila manželka Marta a sám vychováva 13-ročnú dcéru Júliu. Klára si s ňou vybuduje úprimný priateľský vzťah. Kariéra pre ňu prestáva byť prioritou. Všetko vyzerá ideálne... Keď sa na scéne objaví Marta, situácia sa náhle mení. Ponížená a sklamaná Klára musí opustiť Rudolfov dom, o ktorom si myslela, že sa stal jej útočiskom. Opätovný návrat do života nie je pre Kláru jednoduchý. Tanečné miesto v baletnom súbore získava jej konkurentka. Zdá sa, že nič už nemôže byť horšie. Do Klárinho života však opäť zasiahne tragická udalosť. Hľadať osobnú identitu a vnútornú silu kráčať za vlastnou víziou šťastia nie je vždy jednoduché. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (48)

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Slovenský film trpí podle všeho podobnými problémy jako český. Jednak je to absence dramaturgie, díky které jsou filmy všelijak rozhárané, a pak práce s product placementem. Tady občas drhnou dialogy, nahá Zuzana Kanócz sice vypadá skvěle, ale stejně už jsem ke konci při těch podvodních záběrech otáčel oči v sloup, a scénář naši Kláru chvíli stíhal sérií nepravděpodobných nehod, aby za chvíli vypadal jako klasická červená knihovna. Škoda, že se režisérka a kameramani musejí babrat s reklamami na auta a pak je šroubovat do celovečerního filmu. Nakonec to z toho trčí jako péra z gauče. :-/ ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $2,1miliónaTržby Celosvetovo $50,000Zuzana Kanócz je asi najpríjemnejšia a najtalentovanejšia herečka zo Slovenska, vo filme vyťahuje dej na stráviteľnú smutnú drámu mladej ženy hľadajúcej si miesto, kde by mohla skutočne žiť a mať pri sebe silnú osobnosť, životnú oporu. Rovnako ako herečka Zuzana Kanócz dala do filmu veľa aj režisérka Laura Siváková, u nej vznikla prvotná myšlienka filmu už 13rokov pred absolútnym dokončeným filmu, takže na filme je vidieť a aj cítiť jej nesmierny prínos, taktiež umelecké vsuvky sú vo svojom prevedení obohateným pre dej a dotváraju tak určitú hĺbku nosného príbehu mladej ženy. /videl v kine: 60%/ (videl na festivale Cinematik 2009) ()

Reklama

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Vzdy sledujem kazdu sracku, co vznikne v tunajsich koncinach s dobrou vierou, ze snad este sme schopni natocit aspon nieco na sposob Vlcich Dier/Svaka Ragana alebo nedajboze kult typu Klaivo na Carodejnice. A vzdy sa s kazdym novym filmom totalne sklamem. Vzdy a furt a zasa sklamanie. Reziserka Laura Sivakova a jej Nebo-Peklo-Zem je zas len dalsi z rady podpriemernych/priemernych filmov, ake tu mozeme lopatami prehadzovat. 7 % ()

meave 

všetky recenzie používateľa

V mnohom súhlasím s Ivončou. Dlhá predlhá nuda, ktorá mi navyše podvodnými zábermi zbytočne naznačovala to, čo bolo aj tak povedané. Nedozvedela som sa nič nové a snaha napchať všetky extrémne typy do jednej snímky pôsobila na mňa násilne. Najobyčajnejšia bola snáď Klára - no koľkí sa s ňou dokážu stotožniť? No neviem..ja asi nie. Ja mám štvorky... (práve teraz som dosiahla úroveň cieľového diváka). ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Ak niečo stojí za pochvalu, tak určite výkon Z. Konócz a fakt dobrá a príjemne melodická hudba. Zvlášť ma zaujal jeden hudobný motív na piáno, kto videl film, určite vie, ktorý myslím, pretože zaznie viackrát. Príbeh skôr priemerný, pre dnešné časy typický - o vzťahoch. Osobne mám týchto česko-slovenských filmoch o vzťahoch až po krk, ale občas sa to dá podať prijateľne a to je tento prípad. Keď som o filme počul prvýkrát, hovorím si, čo tam ten J. Korn chce. Po filme mu však dlžím ospravedlnenie. Zahral to celkom slušne a toho španielskeho teploša som mu zbaštil. Spomínanú skladbu som na youtube nenašiel, škoda. 60%. ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (5)

  • Ďalší variant názvu filmu bol Sfumato(Zdroj: skcinema.sk) (Raccoon.city)
  • Scény pod vodou se ze začátku natáčely v jezeře, ale po nepřízni počasí se musely scény dotáčet v bazéně. (zdeny99)
  • Distribučný slogan k filmu znel: "Môžeš sa utopiť, alebo vyplávať". (Zdroj: skcinema.sk) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama