Reklama

Reklama

Juro

všetky plagáty

Obsahy(1)

Dokument o mladom talentovanom gitaristovi, skladateľovi a textárovi Jurajovi Revickom. Patril do generácie mladých ľudí, ktorí neboli celkom pripravení na všetko zlé, ale aj dobré, čo k nám po páde železnej opony zo západu prišlo. V roku 1998 zomrel na predávkovanie heroínom v divadle Stoka vo veku 19 rokov. Hoci sa nestihol stať slávnym a už sa nikdy nedozvieme, či by sa mu to podarilo, predsa len zanechal výraznú stopu v ľuďoch, ktorí ho poznali. Bol ústrednou postavou komunity mladých slobodných ľudí. Spájala ich najmä kapela, v ktorej spolu hrávali. Film mnohým z vás umožní pripomenúť si Bratislavu tak, ako ste ju poznali v 90-tych rokoch. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (3)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Smutné je, keď človek, talentovaný gitarista a spevák kapely Pigúra zomrie v devätnástich rokoch životnej púte na predávkovanie kdesi na dlážke krčmového záchoda. Smutné je aj, keď vznikne o tom dokument a nepovie oveľa viac než som napísal v prvej vete. Že bola skupina dobrá? Líder charizmatický? Nahrávky dodnes perfektné? Kde by dnes mohli byť keby? A perfektná komunita+premakané žúry? Veď hej, ale presne takto to vyzerá v temer každej, čo len trochu kultovej, predčasne zaniknutej skupine. Rezultát: sľubný rozbeh kapely Pigúra zhatil smutný osud jej lídra. Myslím ale, že na pripomenutie Jurovej pamiatky by stačil 10 min. zostrih tohto - výpovednou hodnotou - neveľmi podareného dokumentu. Okrem toho, celkom som sa tešil na niečo z tejto vety Obsahu: "Film mnohým z vás umožní pripomenúť si Bratislavu tak, ako ste ju poznali v 90-tych rokoch." Trúfam si povedať, že Bratislavu tých čias som trochu poznal, ale s výnimkou pár záberov krčmy Stoka a zopár koncertných pódií tu z nej veľa nebolo. Štúdio pokútnej tv nemôžem považovať za pripomenutie si atmosféry mesta. Výpovede ostatných hláv tiež zväčša nepochádzali z 90. Celok je ideálny ako video do rodinného archívu. ()

Jello Biafra 

všetky recenzie používateľa

Dokumentáry film mapujúci krátku životnú dráhu talentovaného gitaristu Juraja Revického, ktorý bol v rokoch 1993-1998 frontmanon bratislavskej kapely Pigúra. Vydarený dokument, ktorý zároveň približuje ťažké obdobie 90tých rokov, kedy na Slovensku naplno zúril drogový boom. ()

Reklama

Reklama