Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poté, co byla znásilněna a umístěna do ústavu, trpí žena nočními můrami, zatímco je pod dohledem svého nevěrného manžela, a nakonec vybuchne, když se skupina maskovaných mladíků rozhodne vtrhnout do jejího domu. (JasonCZ)

Recenzie (5)

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Dalo by sa to zaradiť ku klasickým rape and revenge kúskom - je to síce o niečo slabšie, ale záverečná tretina všetko vynahradzuje. Hneď na začiatku nás čaká pekné znásilnenie, potom sa veľmi dlho nič nedeje (sledujeme len manželstvo hlavnej hrdinky, ktoré veľmi neklape, on ju podvádza, ona má nočné mory), ale napokon sa nám ženička totálne psychicky zrúti, zmení sa na vraždiacu maniačku, a odskáče si to skupinka teenagerov, ktorí sa jej vlámu do domu, aby sa s ňou trošku "pohrali". Takže sekáčik, brokovnica, a o zábavu je postarané... mimochodom, ten piskľavý smiech pomätenej hlavnej hrdinky mi bude znieť v ušiach ešte dosť dlho. ()

Kusko.t2 odpad!

všetky recenzie používateľa

Našťastie jediný dementný zásek režiséra Arthura Jeffreysa do filmového pásu sa po vcelku obstojnom úvode a prijateľnom VHS prebale končí katastrofálne. Lacný hororový špás prichádza na trh v období rozmachu domácej VHS zábavy, kedy sú regály video požičovní hutne zásobované všemožným filmovým materiálom, horormi nevynímajúc. Doba, kedy bol prebal filmu dôležitejší než je tomu dnes sa nevyhla samozrejme ani umeniu zavádzania obalom (t.j. klamaniu telom), či už bol samotný produkt ocenený radou Oskarov alebo psích výkalov. Demented je ten druhý prípad, ...čo uznávam sa z obalu nedá vopred určiť. O tom sa môžeme len domnievať. Na to vsadil aj režisér Arthur Jeffreys a distribučné štúdio, ktoré film vydalo. Veď často krát poriadny cover dokáže rozhodnúť o tom, či film skončí v nákupnom košíku a zarobí si tak na svoj pochybný rozpočet. Po všetkých peripetiách a omáčke okolo vzniká na kolene vyrobený horor Demented inšpirujúci sa exploitačným úspechom I SPIT ON YOUR GRAVE (1978) snažiaci sa drzo odtrhnúť si sústo z koláča rape & revenge. Na pomoc prichádza dokonca aj Harry Reems ako Matt Rodgers (porno-herec v hlavnej mužskej úlohe známy napríklad z DEEP THROAT, 1972), aby nevalnú kvalitu potiahol aspoň do vôd posteľnej zábavy. Tento krát strieľa Harry ale slepými nábojmi. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

„Demented“ není film, který vyloženě nadchne po stránce revenge a nenadchne vyloženě ani po stránce erotiky, ale v obou případech má docela dobrý náběh. Jen to není ani jednou dotaženo do konce, a tak jste nakonec rádi, že se zde v poslední části objeví nějaká ta docela drsná drastická scéna, která ale byla nutná pro to, jak se postava Lindy během celé doby vyvíjela. ()

PetrPan2 

všetky recenzie používateľa

Žena je znásilněna ve stáji bandou zločinců. Ti jsou záhy dopadeni, oběť však nadále trpí nočníma můrama a stavy úzkosti... toho se rozhodne využít její manžel a... čím kdo zachází... ()

Reklama

Reklama