Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodružství kapitána O'Keefea (Burt Lancaster), který v roce 1870 po vzpouře na své lodi uvízl na jednom z ostrovů Mikronésie. Kromě domorodců zde potkává zástupce německé společnosti Alfreda Tetinse (André Morell), který zde sklízí kopru (sušená kokosová dužina). Na své cestě za bohatstvím O'Keefe musí čelit nejen nepřízni domorodců, ale i nejrůznějším darebákům a pirátům, aby nakonec poznal pravou podobu štěstí. (ilclassico)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (4)

Jiří K. 

všetky recenzie používateľa

miluji tyto starsi filmy z exotickych dalek jizniho pacifiku a asie ...shodou okolnosti se pozitri chystam tam, kde se ma tento pribeh mel odehravat a to jest do Mikronesie (presneji receno na Yap), nicmene mne zarazi proc si producenti nedali tu praci a neposadili ten pribeh trochu verohodneji...dost lidi vcetne mne pozna rozdil mezi melanesany a mikronesany. Ti prvni jsou co se tyka barvy kuze o dost tmavsi napr jako fijiane...pochazejici prapuvodne z Afriky. Fiji je prave to misto, kde se film natacel ackoli O'Keefe priplul ve skutecnosti na Yap, coz je region Mikronesie v ramci Pacifiku vice na sever. A Fiji nema nic spolecneho s temi kamennymi penezmi...Take mne zarazi, ze kapitan ac po nekolika dennim ci tydennim utrpeni a stradani bez jidla a piti vypada hned pote co se probudi jako naolejovany kulturista a zivoucky jako po havajske masazi, pak proc ten Nemec hovori s britskym prizvukem, proc ma jeho zena puvodem z Palau (coz je mikroneske soustrovi jihozapdne od Yapu) hnede oci a britsky prizvuk...atd. Jinak film byl natocen volne dle skutecnych udalosti a ackoli je tam par nepresnosti (napr. znamy pirat Bully Hayes nebyl zabit O'Keefem), je to uzasny nahled na to jak se asi tak zilo v 19.stoleti v techto exotickych koncinach. ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Svižne natočený dobrodružný snímok postráda istú historickú presnosť, ale to divákovi nemusí vadiť. Príbeh má tempo, Burt Lancaster je vo výbornej forme a Tiomkinova hudba dokáže potešiť ucho diváka. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Striedmo dobrodružný snímok o tom, že chamtivosť sa nevypláca. Aj keď je Lancaster ťahúňom filmu, aj keď je technická stránka filmu na vysokej úrovni, bohužiaľ príbeh ma "nechytil do svojich sietí". Má síce pekné pozlátko, ale len málo od toho, aby bol celkovo nudný. Jeho veličenstvo O'Keefe nevie sám potiahnúť celý film. Hodnotenie: 55% (10. hodnotenie, 1. komentár) ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (2)

  • Film byl ve skutečnosti natočen na Fiji a částečně v Austrálii. (Jiří K.)
  • Film byl natočen podle stejnojmenného románu Lawrence Klingmana a Gerarda Greena z roku 1950, který líčí skutečné události ze života námořníka Davida O'Keefea. (ilclassico)

Reklama

Reklama