Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prezident Lyndon B. Johnson urobil v roku 1970 veľký trojhodinový rozhovor pre televíziu. Po premiére televízia informovala, že istý materiál bol na žiadosť prezidenta vystrihnutý. Ukázalo sa, že vymazané časti sa týkali Johnsonovho tvrdenia, že Lee Harvey Oswald nebol osamelým strelcom v sprisahaní, ale že v pozadí vraždy Kennedyho bolo niečo viac. Sú za atentátom na JFK spravodajskí agenti, pravicoví politici či chamtiví kapitalisti? (Arsenal83)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (12)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Reziser David Miller /Statecni jsou osameli, The Opposite Sex/ natocil jeden znajlepsich filmov na  temu  atentat na Dzony Kennedyho. Jo, kennedy sa tiez vola Dzony.  Sprvu je to hodne ukecane, ako sa vela veci az dopodrobna rozobera, potom to chyti kvalitne tempo. Vacsina ludi tu pozna mainstreamovu verziu JFK od Olivera Kamena totiz   : 75 % ()

gumli 

všetky recenzie používateľa

Jeden z mala filmov o príprave atentátu na J.F.Kennedyho, ale tento film je asi najmenej známy zo všetkých filmov ktoré sa tykajú J.F.Kennedyho. Film ma aj alternatívny názov JFK Conspiracy. Hlavný dôvod prečo je tento film tak malo známy je ten, že film sa premietal po vydaní len necelé dva týždne a okamžite bol zakázaný. Zákaz platil tak pre TV vysielanie ako aj premietanie v kinách po celom USA, bol zákaz ho aj distribuovať za hranice USA. Až niekedy koncom 80. rokov ho povolili, ale niektoré TV stanice ho odmietli vysielať. Film nie je taká pecka ako JFK od Olivera Stonea, je oveľa menej okázalý, stal len zlomok sumy koľko stal Stoneov film JFK, ale Miller natáčal tento film takmer 20 rokov pred Stoneovym filmom, v roku 1973, 10 rokov po atentáte. Problémom bola aj predloha tohoto filmu, ktorú napísali Donald Freed, Dalton Trumbo a Mark Lane. Najväčším problémom bol práve Dalton Trumbo, ktorý bol 50 rokov na čiernej listene USA, bol označovaný ako komunista, on sám sa nazýval marxista. Príbeh je to síce fiktívny, ale neuveriteľne vierohodný, ako keby Dalton Trumbo naozaj vedel všetko o tejto príprave na atentát. Z filmu vyplýva že za atentátom stáli veľmi vplyvné osoby z priemyslu, politiky a tajných spravodajských služieb USA. Tieto osoby nie sú spokojné s politikou Kennedyho, ktorý ma v pláne skončiť vojnu vo Vietname, je za jadrové odzbrojenie, chce zakázať jadrové skúšky atď...Z filmu vyplýva že "Lee Harwey Oswald" bol len obetný baránok. Film niekedy pripomína skôr dokument ako hraný film, ale je priamočiari, bez akýchkoľvek okolkov. Ďalšou unikátnou vlastnosťou je, že príbeh je rozprávaný výhradne z pohľadu sprisahancov. Burt Lancaster a Robert Ryan odviedli slušnú prácu, aj keď dostali za tento film doslova len pár šupov. A chudák Ryan sa uvedenia filmu ani nedočkal, pár mesiacov pred vydaním filmu zomrel na rakovinu. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Kým sa Stone vo svojich dokumentoch opiera čisto o racionalitu, v tomto prípade ide o počin, ktorý síce mláti slamu, no v konečnom dôsledku vôbec nemusí byť tak nereálnom pátosom, ako sa podaktorým môže zdať. “Executive Action” je z 10% obsahovo naplnený autentickými zábermi rôzneho druhu, ktoré úzko súvisia s atentátom na JFK, čo značne obohacuje celkový dojem. David Miller mal v 73’ celkom slušnú odvahu vyjsť s niečim takýmto na svetlo sveta. Informácie, ktoré zaznejú v závere, sú doslova dych vyrážajúce. V živote som o nich nepočul, neviem či sa zakladajú na pravde, no pôsobia vierohodne, a práve zato tá štvrtá. ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

Takhle - ono je to spíš na 3 hvězdy, protože celá první hodina je v podstatě ukecaná divadelní hra. Ale je fakt, že posledních dvacet minut je hodně silných a popravdě mi tahle teorie (ani jí nebudu říkat konspirační) přijde uvěřitelnější, než ta oficiální. Navíc shrnuje všechny nejasnosti oficiální verze. Ostatně - u spousty oficiálních výkladů různých událostí má člověk často pochybnosti kvůli mnoha nejasnostem a nesrovnalostem. Vadil mi u filmu chlad zúčastněných osob - jako by se všichni (a se že jich na tom podílelo docela dost) bavili o seříznutí nějaké kytky nebo rozbití psí boudy, ne vraždě prezidenta. Ale asi to mělo svůj účel - ostatně, co za lidi skutečně může dělat v tajných službách nebo ve vojsku? Jen mě děsí, kolik se v době internetu na nás valí "oficiálních" verzí toho a onoho, a kdoví, jak to ve skutečnosti bylo. Jo, a ještě mě zaujalo, jak mnozí to hrají jako agenti na dvě i tři strany, až je v tom zmatek, že ani sami agenti nevědí, kdo je kdo a co od něho čekat, pokud ho správně "nenasměrují". ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Ve stínu snímku JFK (1991) stojí tady ten malý (ale dobrý) konspirační thriller na stejné téma. Prezentuje osudový atentát dle teorie tří střelců, Oswald jako obětní koza a spiknutí klubu několika mocných jestřábů, ohrožených Kennedyho politikou "černošské revoluce" a appeasementu s komunisty. Velmi sem sedí užití archivních záběrů – výsledný dojem je příjemně chladný a znepokojivý, a la dokumentární rekonstrukce domnělých událostí. Kde je hezky vidět, jak snadno šlo vše naplánovat a narafičit. Vyšetřování provází tolik podezřelých bodů a nesrovnalostí (x), že se to zcela jistě neodehrálo dle oficiální verze... ()

Galéria (25)

Reklama

Reklama