Reklama

Reklama

V roku 1909 bol Robert Stroud odsúdený na 10 rokov za zabitie človeka. Po ďalších zločinoch, ktoré spáchal za mrežami, stratil akúkoľvek nádej na prepustenie. Bezútešné prežívanie, ktoré mu ešte strpčuje dozorca Shoemaker, sa zmení, keď Stroud nájde na väzenskom dvore zraneného vrabca a ošetruje ho, až kým sa vtáčik neuzdraví. Ako ubiehajú roky jeho trestu, stáva sa expertom na chov vtákov v zajatí a napíše i knihu o ich chorobách. Vďaka svojej pevnej vôli a intelektuálnym schopnostiam znovu nachádza zmysel života. (STV)

(viac)

Zaujímavosti (4)

Burt Lancaster

  • Bol prinútený United Artists nakrútiť štyri filmy za 150 000 dolárov za jeden v 60. rokoch: The Young Savages (1961), Vtáčnik z Alcatrazu (1962), Vlak (1964) a Cesta spásy (1965) namiesto jeho bežného poplatku vo výške 750 000 dolárov z dôvodu prekročenia nákladov v jeho produkčnej spoločnosti Hecht-Hill-Lancaster, za ktorú bol osobne zodpovedný. (Pat.Ko)

Burt Lancaster

  • Jeho nominácia na Oscara za najlepšieho herca vďaka filmu Vtáčnik z Alcatrazu (1962) je jediný krát, kedy bol nominovaný za výkon vo filme, ktorý nebol nominovaný na najlepší film. (Pat.Ko)

Alcatraz: Pokoření Skály (2005)

  • V Alcatrazu strávil čtyři a půl roku známý Al Capone, mezi prvními vězni byl George „Machine Gun“ Kelly, který si zde odseděl celých 17 let za únos. Proslavil se také vězeň s číslem AZ 594, známý jako Ptáčník, vlastním jménem Robert Stroud, kterého ve filmu Ptáčník z Alcatrazu (1962) ztvárnil Burt Lancaster. (Dragoni)

Reklama

Reklama