Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý policajt Steve Rollins (Allan Ladd) si odsedel päť rokov za vraždu Donata a teraz sa konečne dostal na slobodu. Problém bol v tom, že on Donata nezabil; jeho telo sa našlo krátko nato, čo ho Steve vypočúval a niekto to už narafičil tak, že podozrenie padlo práve na neho. Potom to už malo rýchly priebeh: obvinenie, odsúdenie, výkon trestu. Po rokoch strávených vo väzení má tak Steve len jedinú túžbu: nájsť toho, kto ho za tie mreže dostal. Neváha preto ani chvíľu a vydáva sa späť do San Francisca, kde, ako verí, nájde odpovede na všetky svoje otázky. (beso74)

(viac)

Recenzie (5)

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Bohužel, nudil jsem se po většinu filmu, až závěrečná akce v přístavu a se siluetou města na pozadí přinesla svý ovoce. Výborný je "tučňák" E.G. Robinson, slabá naopak hlavní postava (ublížený chování, ale i samo obsazení) a trvá docela dost dlouho, než zápletka nějak pořádně nabere směr a začne poutat. Papírově měl tenhle color noir na víc - jen to chtělo lepší případ, lepší story, větší eso do hlavní role... ()

classic 

všetky recenzie používateľa

„Peklo v zálive Frisco” v San Franciscu, narobí postava Stevea Rollinsa, ktorý si odsedel 5 rokov v štátnom väzení San Quentin v Kalifornii za údajnú vraždu chlapíka s priezviskom Doneto. Akurát sa dostáva na vytúženú slobodu, kde ho už pred väznicou netrpezlivo očakávajú, bývalý kolega od kriminálky Dan Bianco (áno, Rollins bol predtým fízel) a manželka Marcia Rollins, s ktorou už očividne nechce mať vôbec nič spoločného, lebo si po troch rokoch našla novú známosť. Zatiaľ ju púšťa k vode, keď počas cesty autobusom sa rozprávajú na notu "Franka Ragoniho" , kľúčového svedka, ktorý by mohol obzrejmiť, kto vlastne narafičil na Rollinsa, že sa stal totálne absolútnym, korunovaným hlavným podozrivým, ktorého na základe toho aj porota v sledovanom procese usvedčila a odsúdila, ale je viac, než úplne isté, že za všetkou touto iniciatívou stojí miestny šéf rybárskej spoločnosti Vic Amato, ktorý má pod palcom dokonca i skorumpovaného poliša, ktorý skáče presne tak, ako on píska. Taktiež vlastní i zopár bodyguardov, na ktorých sa môže vždy spoľahnúť... ? Steve myslí iba na pomstu, pričom cesta po nej, bude veľmi kľukatá plná samých kľučiek, dočká sa napokon svojej satisfakcie ? / Pár viet k hereckému obsadeniu. Alan "Shane" Ladd je síce hlavnou postavou, ale takmer celú pozornosť na seba strháva nekompromisný krpec Edward G. Robinson, ktorý je v úvodných titulkoch uvedený až na druhom mieste, čo ho možno poriadne vyhecovalo na takýto sadistický výkon, aký dokáže zahrať len on sám. Ak to avšak dopredu vedel ? Kvality filmu samo o sebe dopĺňa i prostredie od mosta Golden Gate + Steinerova hudba a Seitzova kamera. Má to občas menšie vady na kráse, ale i napriek tomu sa jedná o majestátny filmový zážitok, ktorý všetkým vrelo odporúčam ! ()

liquido26 

všetky recenzie používateľa

Herecké hvězdy Alan Ladd a Edward G. Robinson se sešly v tomto průměrné noiru, který byl natočen v dosti vybledlých barvách. Alan Ladd se po pěti letech vrací z vězení a snaží se pomstít za své nespravedlivé odsouzení lidem, co to na něj navlíkli. Bohužel mi postavy moc k srdci nepřirostly a dějově to byla spíš nuda. ()

zigíš 

všetky recenzie používateľa

Neprávem obviněný polda co si odsedí pět let v San Quentinu na nějakou tu pomstu právo má. O to víc, když se mu v mezidobí manželka peleší s jiným. A navrch tuší kdo za jeho nedobrovolnou ´dovolenou´ v lochu může. Obtloustlý Alan Ladd nezúčastněně bloumající Friscem ale kdovíjaké peklo nenadělá. A démonický Edward Robinson k němu nemá dostatek prostoru. Škoda. Soustředíc se to víc na záporáky bylo by zaděláno na parádní noir. Takhle zůstala jen hezká kamera a poměrně střízlivá stopáž. ()

Reklama

Reklama