Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý policajt Steve Rollins (Allan Ladd) si odsedel päť rokov za vraždu Donata a teraz sa konečne dostal na slobodu. Problém bol v tom, že on Donata nezabil; jeho telo sa našlo krátko nato, čo ho Steve vypočúval a niekto to už narafičil tak, že podozrenie padlo práve na neho. Potom to už malo rýchly priebeh: obvinenie, odsúdenie, výkon trestu. Po rokoch strávených vo väzení má tak Steve len jedinú túžbu: nájsť toho, kto ho za tie mreže dostal. Neváha preto ani chvíľu a vydáva sa späť do San Francisca, kde, ako verí, nájde odpovede na všetky svoje otázky. (beso74)

(viac)

Recenzie (5)

classic 

všetky recenzie používateľa

„Peklo v zálive Frisco” v San Franciscu, narobí postava Stevea Rollinsa, ktorý si odsedel 5 rokov v štátnom väzení San Quentin v Kalifornii za údajnú vraždu chlapíka s priezviskom Doneto. Akurát sa dostáva na vytúženú slobodu, kde ho už pred väznicou netrpezlivo očakávajú, bývalý kolega od kriminálky Dan Bianco (áno, Rollins bol predtým fízel) a manželka Marcia Rollins, s ktorou už očividne nechce mať vôbec nič spoločného, lebo si po troch rokoch našla novú známosť. Zatiaľ ju púšťa k vode, keď počas cesty autobusom sa rozprávajú na notu "Franka Ragoniho" , kľúčového svedka, ktorý by mohol obzrejmiť, kto vlastne narafičil na Rollinsa, že sa stal totálne absolútnym, korunovaným hlavným podozrivým, ktorého na základe toho aj porota v sledovanom procese usvedčila a odsúdila, ale je viac, než úplne isté, že za všetkou touto iniciatívou stojí miestny šéf rybárskej spoločnosti Vic Amato, ktorý má pod palcom dokonca i skorumpovaného poliša, ktorý skáče presne tak, ako on píska. Taktiež vlastní i zopár bodyguardov, na ktorých sa môže vždy spoľahnúť... ? Steve myslí iba na pomstu, pričom cesta po nej, bude veľmi kľukatá plná samých kľučiek, dočká sa napokon svojej satisfakcie ? / Pár viet k hereckému obsadeniu. Alan "Shane" Ladd je síce hlavnou postavou, ale takmer celú pozornosť na seba strháva nekompromisný krpec Edward G. Robinson, ktorý je v úvodných titulkoch uvedený až na druhom mieste, čo ho možno poriadne vyhecovalo na takýto sadistický výkon, aký dokáže zahrať len on sám. Ak to avšak dopredu vedel ? Kvality filmu samo o sebe dopĺňa i prostredie od mosta Golden Gate + Steinerova hudba a Seitzova kamera. Má to občas menšie vady na kráse, ale i napriek tomu sa jedná o majestátny filmový zážitok, ktorý všetkým vrelo odporúčam ! ()

zigíš 

všetky recenzie používateľa

Neprávem obviněný polda co si odsedí pět let v San Quentinu na nějakou tu pomstu právo má. O to víc, když se mu v mezidobí manželka peleší s jiným. A navrch tuší kdo za jeho nedobrovolnou ´dovolenou´ v lochu může. Obtloustlý Alan Ladd nezúčastněně bloumající Friscem ale kdovíjaké peklo nenadělá. A démonický Edward Robinson k němu nemá dostatek prostoru. Škoda. Soustředíc se to víc na záporáky bylo by zaděláno na parádní noir. Takhle zůstala jen hezká kamera a poměrně střízlivá stopáž. ()

Reklama

liquido26 

všetky recenzie používateľa

Herecké hvězdy Alan Ladd a Edward G. Robinson se sešly v tomto průměrné noiru, který byl natočen v dosti vybledlých barvách. Alan Ladd se po pěti letech vrací z vězení a snaží se pomstít za své nespravedlivé odsouzení lidem, co to na něj navlíkli. Bohužel mi postavy moc k srdci nepřirostly a dějově to byla spíš nuda. ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Bohužel, nudil jsem se po většinu filmu, až závěrečná akce v přístavu a se siluetou města na pozadí přinesla svý ovoce. Výborný je "tučňák" E.G. Robinson, slabá naopak hlavní postava (ublížený chování, ale i samo obsazení) a trvá docela dost dlouho, než zápletka nějak pořádně nabere směr a začne poutat. Papírově měl tenhle color noir na víc - jen to chtělo lepší případ, lepší story, větší eso do hlavní role... ()

Galéria (2)

Zaujímavosti (2)

  • Film sa začal natáčať pod pracovným názvom The Darkest Hour, neskôr sa zmenil na Hell on the Dock a nakoniec sa do kín dostal pod distribučným názvom Hell on Frisco Bay. (beso74)
  • Film sa natáčal od 4. apríla 1955 do polovice mája toho roku. Väčšina bola natočená v San Franciscu a jeho okolí. Najviac materiálu sa natočilo v štvrti Fisherman's Wharf a v sanfranciskom zálive. (beso74)

Reklama

Reklama