Reklama

Reklama

Recenzie (2)

Ten Druhy 

všetky recenzie používateľa

Remake starého hororu rovnakého názvu aj z rovnakej krajiny pôvodu, ktorý nie je až taký zlý ako sa na prvý pohľad zdá. Gustavo Moheno pozmenil pôvodnú synopsu, hrdinky jeho filmu (2007) zápasia s podstatne väčšími problémami ako ako dievčatá z internátnej školy v horore C. E Taboadu (1968). Režisérovi zjavne ide o aktualizáciu: drogy, depresie, anorexia a lesbizmus predstavujú lákavé témy pre súčasného diváka. Takže, žiadna dievčenská internátna škola, ale "ozdravné" centrum pre padlé dievčatá trpiace rôznymi závislosťami, psychickými problémami a samovražednými sklonmi. Všetkého, i tej erotiky, je v Mohenovom remake viac, a ako to už býva zvykom aj škodí. Vyhrotené problémy a civilizačné neduhy majú schopnosť nahnať strach, ale je to iný druh strachu ako ten atmosferický a hororový. Skôr ide o existenčnú obavu. Skrátka, je to už o niečom inom a najmä v psychologickej rovine. ()

Zaujímavosti (4)

  • Kvůli anorexii, kterou Cladia (Marha Higareda) trpí, musela její představitelka zredukovat svou váhu. V době natáčení pak vážila jen 36 kilogramů. (hladass)
  • Sídlo Casa Alquicira, kde natáčení probíhalo, se nachází na stejném místě, kde byl nafilmován další Taboadův film Más negro que la noche (1975). Ve stejném bloku byla natočena také původní verze filmu z roku 1968. (hladass)
  • Roli Caludie byla nejdříve nabídnuta Dulce Maríi, která ji však odmítla. Nahradila ji Martha Higareda. (hladass)

Reklama

Reklama