Reklama

Reklama

Krvavý piesok

  • Slovensko Relikvia smrti (viac)
všetky plagáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film od tvůrců kultovního hororu Hněv duší. Současný Afghánistán. Ve válkou rozbité zemi zuří nekonečné boje a jednotka amerických vojáků je vyslána, aby obsadila a kontrolovala strategickou silnici, která vede kolem opuštěného kamenného domu. Při akci vojáci objevují v hluboké tajemné rokli starou sošku, která se zdá být ideálním terčem pro nácvik střelby. Když však svými zbraněmi sošku zničí, nevědomky tím uvolňují mstivou nadpřirozenou sílu, která se s nimi chystá svést děsivou válku. Napínavý a akcí nabitý psychologický thriller Rudý písek vás nenechá ani chvíli vydechnout. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (75)

Dimo 

všetky recenzie používateľa

Tohle mělo nějaký příběh? Herci se občas snažili z nuly něco vytřískat, ale tohle snad byla jen improvizace bez scénáře, nemluvě o tom, že polovinu filmu tvoří záběry na poušť, které jsou uměle zazrněné a tetelení vzduchu se okatě a lacině dociluje hořením ohně pod kamerou. Nuda, strašná nuda. Vůbec nevím, o co vlastně šlo, ale netrápí mě to. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Podľa predislamskej mytológie djinna (džina), teda nečistého ducha, stvoril boh skôr ako čo koľvek živé. Djinn je stvorený z bezdymého plameňa a je schopný ľubovoľne meniť podobu. Hovorí sa, že voľakedy dávno opustila väčšina týchto pekelných stvorení pozemský svet. Niektorí však zostali a pretrvali veky. Americká vojenská jednotka operujúca v Afganistane pri jednej zo svojich akcií na tohto démona natrafí. V rozľahlej, vyprahnute púšti ich čaká konfrontácia s ukrutnou nadprirodzenou silou. ** ()

Reklama

anderson odpad!

všetky recenzie používateľa

Pevne verím, že úroveň DEAD BIRDS nepodlezie. Trailer inak ujde. (1.1.2009) Určite sa tu zjaví kopec zhovievavých hodnotení, ale ja som už tradične radikálny. Pre mňa je toto absolútne rovnaká situácia, ako keď som hodnotil THE WOODS od LUCKYho McKEE. MAY bola skvelá, THE WOODS úplne strašné, ako by ich nakrúcal UWE BOLL. DEAD BIRDS bol dokonalý, toto je príšerne nudná zlátanina, ktorá ale mala neskutočný potenciál (skvelé exteriéry, zaujímavé postavy), pričom režisér ju zabil katastrofálnym scenárom, uťahanou réžiou a pre mňa aj neskutočne odpornými (nie v tom dobrom slovazmysle) a trápnymi CGI efektami. NUDA NUDA NUDA. Po strachu či náznaku napätia ani pamiatka. Ale ak trpíte nespavosťou, je to lepšie než dvojitá dávka liekov. Vyjadril by som sa aj k deju, ale jednak je pomerne známy už z traileru, a jednak by ste mohli nadobudnúť dojem, že predsa len sa to oplatí pozerať. Verte mi, neoplatí. A ak ešte aj neznášate DEAD BIRDS tak dajte od tohto filmu ruky preč. - A ešte opravím tu dezinformáciu, ktorá sa rozšírila: toto NIE JE pokračovanie DEAD BIRDS. (30.1.2009) ()

iXtr3m3 

všetky recenzie používateľa

Po prečítaní niektorých komentárov som bol v pomykove, či vyskúšať toto béčko alebo nie a tak som si počkal radšej až na verziu s cz dabingom, aby som kvôli prípadnej slabej kvalite nemusel nadávať ešte aj na čítanie titulkov (pozn. 99% filmov pozerám v originálnom znení, ktoré nie je nahraditeľné ani tými najlepšími dabingami na svete). Preto som bol celkom milo prekvapený, že po zhliadnutí filmu som mal celkom fajn pocit a dokonca som si krátko nadal, že som si ho nepozrel v origináli, ktorý u mňa ležal už nejaký ten mesiac. Samozrejme zápletka je jasná už pri prvých titulkoch, dej relatívne ľahko predvídateľný, taktiež aj koniec nie je až taký ohromujúci, ale podľa mňa stále na úrovni Hnevu duší. Obidva snímky majú spoločnú jednu vec a to malý rozpočet, ale zároveň aj jeho maximálne využitie. Hnev duší bol dosť pútavý kvôli obdobiu, do ktorého bol zasadený, Red Sands je zasa pútavo kvôli obdobiu a hlavne prostrediu, do ktorého je zasadený. Nebudem prezrádzať nič konkrétne z filmu, aby som nepokazil niekomu takýto malý dá sa povedať až komorný zážitok, ale bez ohľadu na nízke hodnotenia môžem film len odporučiť. Bez problémov som sa vydržal pozerať až do konca a to som náročný divák (možno mojej chuti pomohla aj dovolenka, kvôli ktorej som bol správne naladený, že ma nerozhádzalo nič :-), ale jednoznačne tento film využíva veľkú časť svojho potenciálu a je to presný kvalitatívny protipól svojho súčasného konkurenta The Objective - Hrozba v púšti, na ktorý nájdete odo mňa tiež komentár, ale v skratke pre tých, ktorí si ho neprečítajú, je to podľa mňa prototyp sľubne začínajúceho ale vo výsledku totálne nudného filmu, pri ktorom sa režisér približne od 20 minúty so scenáristom hádal, ako to bude pokračovať a nakoniec 20 minút pred koncom rezignoval a tak to všetko dokončil z hlavy režisér. Ešte raz k Red Sands, príjemné prekvapenie na pokľudné polnočné hodiny, cez deň nepozerať, pretože film stratí aj to minimum, ktoré má... :-) ()

Terva 

všetky recenzie používateľa

Djinn: (džin - duch) Podle předislámské mytologie stvořil Bůh djinny jako první živé bytosti. Jsou schopni měnit podobu podle své vůle. Skupina vojáků rostřílí sochu, kterou najdou v horách Afgánistánu a vyvolají tím ducha, který se rozhodne pro pomstu. Začne skupinu zabíjet jednoho po druhém. Velká část filmu se odehrává v noci, tak určitě chápete kolik toho je asi vidět. A kdo se prokouká až na konec bude se divit, jak že to vlastně dopadlo. Již druhý film kde Afgáncům přijdou na pomoc nadpřirozené bytosti. V tom prvním to jsou mimozemšťani, zde zase Djinnové, duchové. ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (1)

  • Snímek se stal vítězem filmového festivalu Raindance 2008 v kategorii nejlepší film. (Terva)

Reklama

Reklama