Reklama

Reklama

V Bourneovom ultimáte agent Jason Bourne zlikvidoval tajný a kontroverzný vládny program spoločne s jeho tvorcami. Išlo však len o špičku ľadovca, pod ktorou sa ukrýva oveľa sofistikovanejší systém tajných operácií, ktorému šéfuje Byer (Edward Norton). Chladnokrvného profíka udalosti okolo Jasona Bournea rozhodne nenechávajú chladným, a tak sa pre istotu rozhodne bezpečne pochovať podobný program skôr, ako mu prerastie cez hlavu. K jeho smole však inak precíznu čistiacu operáciu prežije práve Aaron Cross (Jeremy Renner) a taktiež vedkyňa Marta Shearing (Rachel Weisz), ktorá mala na starosť jeho vedeckú časť. Tí dvaja sa navyše spoja, a to je pre Byera smrtiaca hrozba, oveľa väčšia ako tá, ktorú predstavuje Bourne. Cross je tiež z poriadne nepoddajného materiálu a oproti Jasonovi má tú výhodu, že si všetko pamätá. (TV Markíza)

(viac)

Videá (27)

Trailer 2

Recenzie (961)

Cival 

všetky recenzie používateľa

70% a zahnanej pocit, že tenhle film byl zbytečnej. Je to spíš doplňková jednohubka, která nemá drajv a nábor damonovský trilogie, ale řemeslně na výši, s výbornejma akčníma scénama, cool Rennerem a pěkne narýsovaným milostným příběhem. A i to napojení na původní trilogii nepálí, spíš prohlubuje známý obraz. Škoda toho plonkového motofinále. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Velmi sa mi pacila spojitost s predchadzajucimi tromi castami a mal som to stastie ich vidiet len nedavno vsetky tri dohromady, takze som presne vedel, co je to projekt Treadstone alebo Blackbriar, o ktorych mi detajlne povypraval uzivatel Yeosol, ktory ma velmi rad filmy o Bourneovi a vyzna sa v nich. Hudba je velmi podobna, ale Howard sa po Johnovi Powellovi snazil trosku viac vyhnut sa melodii, ktora bola pri Bourneovi a nechal tam skor rytmicku napinavu temu, takze aj tak skvela hudba. Jeremy Renner hra velmi podobnu ulohu stvanca na uteku a je rovnako dobry, ako aj Bourne a divak vie, ze sa z kazdej smrtelnej situacie nejako dostane zivy, aj ked mnohokrat len so stastim a tentokrat ma ako pomoc po ruke krasnu Rachel Weisz, ktora tu taktiez zohra dolezitu ulohu. Finalny zaver nahanacky na motorkach a autach sa mi velmi pacila, pre mna nezabudnutelna scena, ktoru si rad zopakujem a dufam, ze bude dalsie pokracovanie... __________ Jeremy Renner - (Aaron Cross) +++ Rachel Weisz - (Dr. Marta Shearing) +++ Edward Norton - (Eric Byer, USAF) +++ Scott Glenn - (Ezra Kramer) +++ Stacy Keach - (Penzionovaný Adm. Mark Turso, USN) +++ Albert Finney - (Dr. Albert Hirsch) +++ David Strathairn - (Noah Vosen) +++ Joan Allen - (Pamela Landy) +++ Produkcia: Frank Marshall, Patrick Crowley +++ (Videl v kine 15.09.2012) +++ ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Tak čo bratia, nevoňalo vám? Ja som dostal presne to, čo som od filmu očakával. Nie celkom rozumiem niektorým sklamaným užívateľom. Film je dobre previazaný s trilógiou a Bourne Legacy sa odohráva presne v tom čase ako Bournovo ultimátum, len sa uberá iným smerom. M. Dammon sa objaví aspoň na fotkách. Akcia je adrenalínová tak ako sme z tejto série zvyknutí a dvojici Renner a Weiszová to sedí. Scéna ich prvého stretnutia v dome je výborná. Menšie výhrady mám k nevyužitému Nortonovi alebo napríklad k vystrihnutej scéne (bonusy na blueray), kde je zavraždený A. Finney, ktorá mohla vo filme ostať. Opäť sa nacestujeme a filipínska Manila bola dobrá voľba. Záverečná búračka na motorke a kop alá Chuck Norris od Weiszovej to bola adrenalínová paráda. Je to akčný film, tak čo viac by ste chceli? Dávam silné štyri, ktoré možno po prípadnom ďalšom dobrom pokračovaní dvihnem na maximum. Spokojnosť. 80%. ()

H34D 

všetky recenzie používateľa

Je vidět, že Tony Gilroy je hrdý scenárista, protože místo, aby jeho řádky sloužily jako motor akčního filmu pohybu schovaný pod kapotou, snaží se působit veledůležitě a všechno šíleně okecat. Zatímco Greengrass vkusně použil politický Treadstone pouze jako stabilní základ pro motivaci, pohyb a briskní rozhodování svého agenta, Gilroy využívá agenta, resp. postavy obecně pro odhalování svého nijak oslňivého a vlastně poměrně rutinního až fádního příběhu. Bournovského nářezu se tedy dočkáme akorát v poslední půl hodině a i tam je vidět, že Gilroy na Greengrasse nestačí. Akce by zasloužila větší přehlednost, méně chaotický střih - ani choreografie soubojů díky tomu nevynikne. Každopádně o selhání se hovořit nedá. 6/10 ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Bourneov odkaz bez Bournea, ale stále dobrý a zaujímavý ? No je to tak. Tony Gilroy scenárista predošlých Bournoviek sa tento krát aj posadil na režisérsku stoličku. Čo sa týka samotného filmu a jeho spojitosti s predošlými dielmi, tak je to šikovne vymyslené, dobre do zapadlo a vôbec nevadí, že tu nie je Jason Bourne. Oproti predošlým Borneovkám je tento film ladení viac akčne. Povedal by som, že naj-akčnejšie a to aj s toho dôvodu, že Aaron Cross nemusí skúmať svoju minulosť a tak sa ide rovno do akcie. Aj keď príbeh nie je tak zamotaný a prepracovaný, stále je dosť zaujímavý na pozretie. Herecké obsadenie je perfektné. Jeremy Renner skvelá náhrada a Rachel Weisz ho príjemne dopĺňa. 85% - 4* ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (33)

  • Scéna naháňačky, kde sa Aaron (Jeremy Renner) s Martou (Rachel Weisz) spustí motorkou po zábradlí, bola točená veľmi bezpečne, kompletne na závesných lanách. Urobiť to bez nich síce bolo možné, ale nie so spolujazdcom. To bolo a je podľa viacerých odborníkov takmer nemožné. (gogo76)
  • Zbraň, kterou Aaron (Jeremy Renner) používá během tréninkové mise na Aljašce, je Nemesis Arms Vanquish. (Adrai)

Súvisiace novinky

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

26.05.2020

Producent akční série Jason Bourne Frank Marshall v čerstvém rozhovoru uvedl, že hledá nového filmaře spolu s námětem pro další film. Jednalo by se tak o šestý snímek celkem, není přitom však jasné,… (viac)

Další Star Trek má režiséra

Další Star Trek má režiséra

23.12.2014

Sci-fi fenomén Star Trek se v roce 2009 dočkal filmového rebootu. J. J. Abrams (Mission: Impossible III) posléze natočil ještě pokračování nazvané Star Trek: Do temnoty, pak ale vyslyšel volání Síly… (viac)

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

16.09.2014

Ještě před pár dny se Paul Greengrass (Kapitán Phillips) zajímal o režii nového filmu s Leonardem DiCapriem a Jonahem Hillem (Vlk z Wall Street). Teď to ale vypadá, že ho spíš čeká návrat k… (viac)

Reklama

Reklama