Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film nás svým dějem přivádí na stejné místo, které nám již představil snímek Kidulthood. Vše začíná propuštěním o šest let staršího Sama z vězením, kde si odpykával svůj trest za smrt Trifea. To že to neměl již dospělý Sam v base jednoduché není potřeba připomínat, záleží ovšem na tom, jestli ho jeho činy z minulosti nechají začít nový život. Dospělost se s nikým nemazlí ani mimo brány věznice a tak se nesmí nikdo divit, že zbraně, drogy a násílí jsou každodenní součástí životní reality i ostatních hrdinů příběhu ze západního Londýna. (don.gatzzi)

(viac)

Recenzie (56)

GTS_PUNK 

všetky recenzie používateľa

Udalosti zobrazené v tomto filme priamo nadväzujú na dianie v snímku Kidulthood, pričom vo filmovom univerze ich delí rozdiel šiestich rokov. V skutočnosti je medzi filmami iba dvojročná pauza, ktorá postačila Noelovi Clarkovi, režisérovi a hlavnej postave zároveň, aby napísal scenár pre pokračovanie, natočil ho a vypustil do sveta. Možno očakával, že pokračovanie sa podarí viac ako prvá časť, ale nie je tomu tak. Efekt je rovnaký a dojem, aký snímok zanecháva, je na úrovni podpriemeru. Dejová línia je opäť zas zasadená do prostredia Londýna medzi skupiny ľudí prevažne nižších vrstiev, pohybujúcich sa v kriminálnych a násilníckych vodách. Podobne ako je tomu aj pri predchodcovi tohto snímku, ani tu nemožno očakávať od príbehu perfektne prepracované dialógy, dokonale vykreslené postavy či vážnejšie dejové zvraty. Skôr naopak. Od filmu je najlepšie nič neočakávať, pretože iba vtedy môže niekoľko málo divákov výraznejšie osloviť. Pre ostatných, no najmä tých, ktorí videli aj Kidulthood, to bude rovnaká nuda a mlátenie prázdnej slamy. Hlavná postava Noela Clarka vyšla z väzenia a buďto ju všetci nenávidia alebo ju chcú zabiť. A to sa ťahá naprieč celým filmom s väčšinovým hereckým obsadením, s ktorým sa divák mohol stretnúť už predtým. Že by si ho vďaka tomu však pamätal sa nedá ani zďaleka povedať. A keďže ich výkony sú maximálne nezaujímavé a postavy, ktoré stvárňuje ešte viac nesympatickejšie, zrejme nebude hroziť to, že by divák vyhľadával ďalšie filmy s týmito protagonistami. Prázdnota a stupidita deja by sa ľahko dala zhrnúť slovom "blood", pretože práve to zaznie vo filme toľkokrát, až každému začne poriadne liezť na nervy. Rovnako je problémom aj fakt, že akokoľvek chce divák nájsť na filme niečo pozitívne, nedarí sa mu to. Popri nezáživnom deji a hereckom obsadení je v tomto prípade slabým odvarom aj výprava či hudba, ktoré aspoň ako-tak zachraňujú Kidulthood. Minimom, ktoré tu poteší a snáď aj najviac zaujme, je malá rola sympatického anglického týpka Dannyho Dyera. Inak vôbec nič. Adulthood nie je v žiadnom prípade akýmsi "vyzretejším" filmom v porovnaní so svojim predchodcom. Príbehová stránka, podobne ako všetky ostatné, nudí dokonca možno ešte viac. Nesympatické herecké obsadenie po sebe takmer stále pokrikuje vety plné vulgarizmov bez hlbšieho významu. Nemožno sa čudovať, že divák postupne stratí o dianie na obraze záujem. Film k tomu svojou kvalitou na každom fronte priam nabáda. Noel Clarke, toto je veľký krok vedľa, blood. ()

sona123 

všetky recenzie používateľa

Film o návratu z kriminálu po 6 letech za zabití zpět na ulici, mezi gangy, kde každý dělá, co může a musí. Pokračování prvního dílu - Kidulthood. Sam (hl. hrdina) se však ve vězení napravil. Hned, jak vyjde ven, se na něj vrhne protivník s tím, že nedožije večera, protože se na něj a jeho rodinu chystají protivníci, aby pomstili mrtvého kamaráda Trifea, kterého Sam před šesti lety v bitce zabil. Sam se snaží skontaktovat koho jen jde, aby vysvětlil, že nechce problémy a je jiný, což se nedaří...Nakonec to však má happy end! No, až na to, že se těžko věří tomu, jak se drsňák Sam změnil a teď chce jen žít v míru a harmonii, je film oproti prvnímu dílu daleko víc koukatelný, není to jen o rvačkách a slovních přestřelkách, je tu i filosofický rozměr (i když - když slečna poté, co v nejlepším Samovi v posteli odmítne, filosofuje o tom, jak chtěla být v 15 velká a teď, po 6 letech, zase menší a vrátit čas zpět, no, to se moc nepovedlo), není to až tak násilně hnané dopředu, a tak se na to dá poměrně dobře dívat...Určitě to neurazí, i když žádné veledílo to asi není....Aspoň dle mého názoru. ()

Reklama

Rocket 

všetky recenzie používateľa

Kto by to bol povedal, ze na rezisersku stolicku pokracovania vynikajuceho Kidulthood zasadne predstavitel zaporaka Sama Noel Clarke a zhosti sa aj hlavnej ulohy v tejto snimke. Tie iste postavy, ten isty autenticky surovo zobrazeny Londyn a tiez rovnako vhodne zvoleny hudobny podmaz. Nic to vsak nemeni na fakte, ze v globale je pre mna Adulthood obrovskym sklamanim. Na silu napisany scenar, neherecke prejavy vacsiny postav, dobre si to myslel chlapec, ale takto sa pokracovania netocia. ()

adam9 

všetky recenzie používateľa

Oproti Kidulthood rozhodně více emocí, až jsem hlavní postavu začal litovat, i přesto, co v jedničce natropila. Noví herci zapadli dobře a celkově mám z filmu opět 5hvězdičkový pocit. Důvody jsou jasné: to co v 1 nebylo, se ve 2 doplnilo, znovu perfektní hudba a scénář a v neposlední řadě ona proměna hlavního hrdiny uvědomujícího si smysl života. Bohužel trochu pozdě... ()

Speck 

všetky recenzie používateľa

Opravdu zajímavá kamera a podmanivá hudba. Dosti nepěkné mi přijdou herecké výkony- přehrávají jak jen to je možné, černochům neustále přeskakuje hlas do nereálných poloh. Příběhová stránka je až trapně jednoduchá, scénář je nulový. První díl jsem neviděl. Mám velice smíšené pocity, kamera, hudba a scény jsou dobré a chvílemi zajímavé, společně dobře vytváří atmosféru současného předměstského Londýna. Ale to je tak všechno. Vlastně jsem se docela nudil. ()

Galéria (4)

Reklama

Reklama