Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Olivia Newton-Johnová ako neodolateľná múza umelca v romantickom muzikáli si získala srdcia miliónov mužov na celom svete. Príbeh lásky medzi nebeskou krásavicou a mladým pozemšťanom dokáže vyčarovať z opustenej stavby na periférii, za pomoci starého tanečného majstra, v podaní Gena Kellyho, najúžasnejšie miesto zábavy, spevu a tanca na kolieskových korčuliach. Sonny Malone (Michael Beck), nadaný maliar, sa snaží osamostatniť a konečne túži po práci, ktorá by ho napĺňala. Napriek tomu, že sa takmer celú svoju profesionálnu kariéru musel iba niekomu pripôsobovať a maľovať, čo si iní priali, je nútený opäť zvážiť ponuku svojho bývalého zamestnávateľa, pretože má priveľké finančné výdavky. Majiteľ propagačnej firmy ho okamžite prijme, pretože pracuje rýchlo a kvalitne. Sonny jedného dňa stretne neznámu blondínku na kolieskových korčuliach a tá ho pobozká. Od tej chvíle na ňu nevie zabudnúť. Očarujúcu krásku by veľmi rád spoznal, ale neprezradila mu ani svoje meno. Mladík sa ju snaží nájsť prostredníctvom bilboardu, na ktorom je zvečnená, ale nikto si na ňu nedokáže spomenúť. Od toho dňa sa mu Kira (Olivia Newton-Johnová) ešte niekoľkokrát zjaví, ale vzápätí zmizne. Sonny sa náhodne zoznámi s Dannym McGureom (Gene Kelly), známym hudobníkom na dôchodku. Obaja muži sa čoskoro spriatelia a Danny mu navrhne realizáciu spoločného projektu. Rozhodnú sa otvoriť si vlastný hudobný klub. Sonny sa hľadaním priestorov dlho netrápi, pretože jeho múza Kira ho vyláka na miesto, ktoré bude ideálne pre ich zámer... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (88)

mortak 

všetky recenzie používateľa

Gene Kelly je dokonalý, šarmantní a ve formě, jenže právě to dělá z filmu takovou tragédii. Představitel hlavní mužské role je děsný - neumí mluvit, natož hrát, takže slyšet ho, jak rozmlouvá s Kellym, který má skvělou výslovnost, rve uši. A dívat se na Newton-John jak vlaje jako hadr na tyči vedle Kellyho při stepování (je to krásně vidět na práci rukou), taky dost naštve. I Sonnyho kolegy z práce snad vytáhl kompars z nějakého pornofilmu - tak amaterské herectví se jen tak nevidí. A hlavně ten film NENÍ muzikál, ale připomíná spíše osmdesátkové televizní estrády typu Ein Kessel Buntes (viz jazz-disco vize klubu v půli filmu a finále) doplněné několika videoklipy (animace či neonové nebe).Chápu Kellyho, který chtěl po chabých sedmdesátých letech muzikál znovu postavit na nohy, ale amaterismus Xanadu překračuje všechny meze. ()

5150 

všetky recenzie používateľa

Pěkná muzikálová limonáda s půvabnou múzou Olivii Newton-John. Ta je naprosto dokonalá, ať už zpívá a tančí na scéně sama nebo se po jejím boku předvádí Gene Kelly, či je zamilovaný Michael Beck, vždy to perfektně funguje. Prostě XANADU potěší zejména ty, kteří milují éru 80. let a všechno co s tím souvisí..)) ()

Reklama

LudwigG 

všetky recenzie používateľa

Asi se v každém, kdo viděl tenhle "mjůzikýl" v kině v době prvního uvedení u nás, pere nostalgie se střízlivým pohledem na věc. Nehledě na to, že je třeba nasadit filtr osmdesátek, protože z pozice dnešního (a nezasaženého) diváka je to záležitost už trochu dřevní a vyčichlá. Olivia je tu sice kočka a skupina ELO byla na uměleckém vrcholu, ale tak je třeba to také přijmout. Protože příběh - pohádka, a kromě hudby už asi nic. Jooo, a ještě Gene Kelly........a pak už nic. U mě: soundtrack vlastním, film už bych nemusel. Dvě hvězdy s trochou sebezapření.......škoda. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Acidová muzikálová jazda pre yupíkov, ktorým ešte nevymäkol mozog (ale ako tak pozerám na komentáre, takéto štýlové jazdy, pokiaľ neprebehli kolektívnou všeobecnou vlnou prijatia, sa doceniť veľmi nevedia). Skvostná romanca novej éry s víziami tvorenými túžbou po tom svojom hudobnom klube, obsahujúcom to najlepšie zo starej aj prichádzajúcej muziky. Len treba mať chuť diktovanú pobozkaním múzy. Staré cigary, staré tance. Nový dizajn prinesený novými drogami - acidmi a amfetamínmi. Tie sa síce vo filme nespomenú, no z kostýmovo/architektonicko/iluminačnej stránky diela sú zrejmé. Skvelá práca. ()

mrclTV 

všetky recenzie používateľa

Najprv menší predslov, i keď nie som fanúšikom muzikálov, tento film (alebo jeho väčšiu časť, už sa nepamätám) sa mi podarilo pozrieť si takých 15, či možno 18 rokov dozadu. Odvtedy som na neho zabudol, no pamäť mi osviežilo nedávne úmrtie Olivie Newton-John a tento film sa mi dostal opäť do povedomia. Tak som sa rozhodol si ho pozrieť znova a aj rovno ohodnotiť. No a teda, Olivia tancuje a spieva pekne, ale inak veľmi nemám čo povedať, dej je jednoduchý, snový, až naivne lyrický a ani celkový feeling a zasadenie do neónového disco-popu.... to nie je môj štýl (oslovila ma iba "Magic" a samozrejme hlavná skladba "Xanadu"). ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (2)

  • Vůbec první Zlatou malinu pro nejhoršího režiséra si v roce 1981 za tento snímek odnesl Robert Greenwald. (Terva)

Reklama

Reklama