Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harlem třicátých let rozhodně není místem na procházky. V nelítostném souboji dvou soupeřících gangů o nadvládu nad hazardem teče krev proudem.

Ve 30. letech 20. století bojují v Harlemu 2 gangy o kontrolu nad nelegálním hazardem. Kmotrem jednoho je černý Bumpy Johnson (Laurence Fishburne) a druhému šéfuje bílý prchlivec Dutch Schultz (Tim Roth). Lucky Luciano (Andy Garcia), vyjednavač bílého syndikátu, nemá při jednáních ve zvyku měnit své představy nebo postupy a krev teče proudem. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (25)

lepinla792 

všetky recenzie používateľa

Gangsterka nezklamala, nenadchla. Dejova linka byla pojata v pohode, horsi to bylo s mnoha postavami i herci. Ale slabiny meli strihy, zabery, vyzdvihovani nebo upozadovani ruznych scen. Z celkoveho dojmu sem se tak neszil s postavami, nevnimal jsem uplne ostre jejich charakter. Takze mozna taky mohla bejt chyba u me. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Nemôžem uveriť tomu, že tento film nemá ani 300 hodnotení a je tak málo známy. Je to skvelý film o mafií so známymi hviezdami a myslím, že aj dosť obľúbenými. Mená ako Tim Roth, Laurence Fishburne či Andy Garcia sú myslím dosť veľké dôvody na to, aby sa ľudia na tento film vrhli. Film sa odohráva v 30.tych rokoch minulého storočia, kedy mafia v Amerike upevňovala svoju moc nad všetkým. Ako správny mafiánsky film nepostráda akciu, napätie, zbrane, popravy a čo je tiež dôležité, nechýba ani skvelý príbeh. Každý milovník gangsteriek robí chybu, keď sa tomuto filmu vyhýba. ()

Reklama

alldo.raine 

všetky recenzie používateľa

Nebýt takového obsazení, vůbec na takový film nenarazím. A byla by to škoda. Miluji starší gangsterky a i když tato zrovna ničím extra nevybočuje a drží se klasiky, dva nasrané gangy proti sobě, tak je rozhodně na co koukat. Herecké výkony Tima Rotha a Laurence Fishburna jako vždy skvělé. Dobovka vybrvená taky perfekně. Do 4* hvězd mi něco málo chybí, přeci jen je člověk trochu dost zmlsanej co se týče tohoto žánru, ale krásné 3* jsou to bez debat. Mimochodem dabing Fishburna prostě sedne jak prdel na hrnec. Jsem rád, že je to stále ten stejný dabér jako například v Tajemné řece. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Považujem tento snímok, za akési pokračovanie ( resp. spin-off ) Coppolovho COTTON CLUBU, tentokrát ale z pohľadu černošského. Nechýba mu podobná nekompromisnosť, dobová atmosféra, chýba mu však oná pompéznosť a lesk. To, je zrejme jeho najväčšie mínus. Lenže Duke nieje Coppola a producenti určite nebudú riskovať podobné veľký rozpočet, čo sa samozrejme na tom všetkom odrazilo. Moje obľúbené 90. roky priniesli ďalší prachom zapadnutý film, ktorý je však hodný pozornosti. ()

Moredogs 

všetky recenzie používateľa

Takže vo filme vidime ako černosski gangstri bojuju proti Timovi Rothovi ktory ako psychopat Dutch schultz sa chce nasačkovat černochom do kšeftu z čoho nič dobre nevzide, a Andy Garcia ako Lucky Luciano (gangster vyššieho levelu) večne nad vecou, sa to jemne snaži urovnat.Je tu jedna nadpriemerna akčna scena a ešte jedna s bombou ktoru by som si vedel predstavit v hre mafia. Film je mierne nedotiahnuty a posoby lacno ale zaklad je kvalitny. Prijemna atmosfera 20. rokov a dobre obsadenie na ktorom by som nič nemenil. Za mna 75% ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (3)

  • Alternatívnymi názvami snímky boli Gangster či Hoods. (MikaelSVK)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v Harleme, tak jeho filmovanie prebiehalo v Chicagu. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama