Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jerry Morgan (Danny Kaye) je americký bruchovravec pracujúci v Paríži. Jedného dňa využije na pracovisku svoje zvláštne schopnosti a začne sa zhovárať s dvomi drevenými bábkami. Jeho šéf sa obáva, že Jerry čelí nervovému zrúteniu, a preto ho pošle do Zürichu, kde sa má zúčastniť na psychiatrickej liečbe. O jeho ceste sa však dozvie aj medzinárodná špionážna sieť, ktorá do hlavy jednej z Jerryho drevených bábok ukryje plán tajnej zbrane. Prsty v tom celom má Jerryho bábkar Papinek (Abner Biberman), ktorý je v skutočnosti špiónom v utajení. Problémom je, že o plány má záujem aj ďalšia organizácia, ktorá začne Jerryho prenasledovať. Do toho sa po nešťastnom incidente zamieša aj polícia, ktorá bruchovravca podozrieva z vraždy. (Incantator)

(viac)

Recenzie (4)

kaylin 

všetky recenzie používateľa

I když to na začátku vypadá skoro jako psychologické drama, nakonec je to místy i celkem zábavná komedie, kterou táhne hlavně Kaye se svými hereckými schopnostmi. Místy si i říkáte, že ten chlap měl neuvěřitelný talent na různé pitomosti a že je docela škoda, že se o něm tady u nás moc neví. I když pravda, on toho natočil relativně málo. ()

Reklama

Courtemanche 

všetky recenzie používateľa

Kdybych hodnotil jen první polovinu, tak bych dával lepší hodnocení. Kaye má dobré gagy (pravda, občas příliš okatě) a příběh jede jako po másle. V té druhé ale míchá se do toho romantika i ta krimi zápletka, -to by i šlo, ale gagy už skoro nemají prostor a taky slabší scénář. 3/5 ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Skoda, ze prva polka divaka brutalne navnadi, aby sa potom uhryzol nudou v druhej polke filmu. Gagy funguju, len rezisersky je to hodne odbite, druha polka ilmu uz silne drhne : 50 % ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (1)

  • V záběrech točených v exteriérech v Londýně a Curychu si můžeme všimnout, že Jerryho Morgana nehraje Danny Kaye. Zaskočil ho herec Jon Pertwee, který se později proslavil jako představitel hlavní role v seriálu Doctor Who (od r. 1963). (janejudyjune)

Reklama

Reklama