Reklama

Reklama

Návod na vraždu

(TV film)
  • Česko Úmyslný čin (viac)
všetky plagáty
Trailer

Obsahy(1)

V roku 1983 vyšla vo vydavateľstve Penguin kniha pre amatérskych zabijakov hneď s niekoľkými návodmi na vraždu. Sloboda slova je posvätné právo, ale problém nastáva vo chvíli, keď sa prípadu trojnásobnej brutálnej vraždy ujíma rodinný advokát Howard Siegel (Ron Riffkin) a advokátsky koncipient Rod Smolla (Timothy Hutton). Tí totiž zistili, že vražda je presná kópia návopdu z knihy. Neváhajú preto a rozhodnú sa žalovať vydavateľstvo. Pre prvý dodatok zákona sú ich šance takmer stopercentné. Film je nakrútený podľa skutočnej udalosti... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (1)

Kanibal 

všetky recenzie používateľa

Úmyslný čin začíná a končí u nepříliš promyšleného scénáře plného nedotažeností a manipulací. Soudní drama popisuje cestu k odsouzení nakladatele, který vydal knihu, která je návodem ke spáchání dokonalé vraždy. Tvůrci jasně dávají najevo, kdo je ten hodný (oběti vraždy spáchané podle knihy) a kdo je ten zlý (nemorální nakladatel), ale opomínají doložit pádné argumenty a vůbec chybí jakákoliv páka k tomu, abychom fandili obětem a ne "pachateli". Co se týče zpracování, je klasicky televizní, dále není co dodávat. Film na vyplnění sobotního dopoledne. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (2)

  • Všetky mená a okolnosti sú autentické:
    James Perry bol ako vykonávateľ vrážd z roku 1993 odsúdený na trest smrti v roku 1995, lenže odvolací súd tento trest zrušil. Až na druhý pokus, v roku 2001, bol odsúdený na tri doživotné tresty vo väznici v Marylande. Zomrel vo väzbe 30. decembra 2009 na neznámu chorobu.
    Lawrence Horn bol uznaný v roku 1996 vinným z naplánovania troch vrážd a jednej vraždy sprisahaním. Bol odsúdený na doživotný trest.
    Knižka bola tiež inšpiráciou pre ďalší zločin, ktorý spáchal Robert Vaughn Jones v roku 1999. (Piri)
  • Knižka "Hit Man" je vo filme autentická. Pod názvom "Hit Man: A Technical Manual for Independent Contractors" ju vydal Paladin Press v roku 1983 a autor použil pseudonym Rex Feral. Vydavateľ nikdy neodhalil jeho pravú identitu, je to vraj žena z Floridy. Všetky výtlačky knižky boli zničené, keď súd uznal vydavateľstvo za vinné. Predané výtlačky ostali u svojich majiteľov. Ich počet sa odhaduje na cca 13-20 000 kusov. (Piri)

Reklama

Reklama