Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studená vojna je vo svojej najvypätejšej fáze a Američania nechcú nič nechať na náhodu, všetko čo sa týka armády a letectva musí byť dôkladne pripravené na možný útok Sovietskeho zväzu. Na všetkých takýchto útvaroch prebiehajú neohlásené kontroly a po inšpekcii na jednej leteckej základni sa zistia vážne nedostatky. Okamžite je vymenený veliteľ a na jeho miesto prichádza plukovník Caldwell (Rock Hudson). Ctižiadostivý Caldwell zistí, že na základni panujú až príliš priateľské vzťahy a rozhodne sa s tým skoncovať a zaviesť miesto toho tvrdú disciplínu a poriadok a potrestať každého aj za tú najmenšiu chybu, aj keby to mal byť jeho najlepší priateľ. (Dale)

(viac)

Recenzie (6)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

U Roka Hadsona som zvyknuty na priserne presladene komedie, tuna ide o dost nudnu dramu - a viem akurat , ze to bola letecka zakladna. Rod Krajcir /Ptaci 1963, Vlivni Lide, Inglourious Bastards 2009/ tu bol vyslovene zbytocny, videl som aj slusneho Henryho Silvu /Nico 1988, Manhunt in the City, Viva Zapata/, ale nepochopil som jeho angazman vo filme. Tot asi vse, nema zmysel sa vratit k tomuto filmu, nepravom nadhodnotene : 60 % ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavá téma, ktorú som nevidel spracovanú v žiadnom inom filme, či už staršom alebo novšom. A pritom je každodennou súčasťou súčastnosti i novodobých dejín ľuďskej spoločnosti. Čo uprednostniť skôr? Priateľsko s podriadenými alebo výkon v práci, a ide to vôbec dokopy? No a čo je vhodnejšie prostedie ako armáda, alebo ako v tomto prípade letectvo. Všetko sa deje z pohľadu nadriadeného, ktorého výborne stvárnil Rock Hudson, a ktorého postava si svoje neortodoxne sa vyvíjajúce vzťahy s podriadenými a navyše po veľkým tlakom vie aj adekvátne obhájiť. Dialógovo veľmi dobre zvládnuté. Samotné výcvikové lety, v prostredí ktorých sa príbeh odohráva, a dramatično s nimi spojené nie sú takmer podstatné, sú iba kulisou pre gro príbehu a spracovanej témy - čo je trochu na škodu. Nepopieram tiež, že film sa určitej vojenskej agitky nevyhne. ()

Stejšn 

všetky recenzie používateľa

Vojenská agitka na USAF, která téměř nemá žádný děj. Je to něco jako americká Plechová kavalerie, stejně jako v ní je náplní filmu "jak splnit plán na 130 procent". Největší drama je, když nemůže jeden z bombardérů B-52 vzlétnout spolu s ostatními k cvičnému letu. Nemůžu říct, že by to člověka neudrželo u obrazovky, ale je to jenom díky pěkným záběrům na Stratofortressy. Top Gun byl proti tomu veledílo. ()

Súvisiace novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (viac)

Reklama

Reklama