Reklama

Reklama

Cinka Panna

Trailer

Obsahy(1)

Najslávnejšia cigánska primáška Cinka Panna žila a tvorila v 18. storočí na pomedzí dvoch svetov: šľachty, ktorej hrávala a cigánskej komunity, v ktorej prežila svoj súkromný život. V spoločenstve, ktoré má svoje vlastné pravidlá bytia. V duchu tradície bola predaná do manželstva. Túžbou mladej ženy je uspieť v tradične mužskej profesii. Stať sa prvou primáškou. Cieľ si však vyžaduje obete. Historický, výpravný, príbeh zachytáva všeobecne platnú tému: boj o uznanie a miesto vo svete. Pripomína, že doba a kostýmy sa menia, ale ľudské problémy ostávajú... A práve tie robia príbeh filmu nadčasovým. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (69)

sanikope odpad!

všetky recenzie používateľa

Čo k tomu dodať??????? Nechce sa mi veriť (a to už tvrdím roky) že D. Rapoš natočil taký skvost ako je Utekajme už ide a potom natočí kopec ale fest kopec blastu, odpadu a hnoja. Po rôznych odporúčaniach som si 2 roky po premiére odvažil skuknuť tento skvost. A bol som veľmi, veľmi rád že som sa na to nebol v kuknúť v kine asi by ma tam jeblo. A čo bolo najhoršie že to vôbec nebolo vtipné (ak samozrejme nerátam Vajdu v úlohe Vajdu, ktorá mu neskutočne "sedela",- ešte doteraz mám pred sebou tie jeho fúziská...) a vôbec som nepochopil pointu-pintu. No holt asi nerozumiem artfilmom.............. ()

Fingon 

všetky recenzie používateľa

70% Přestože Cinka Panna má sem tam hluchá místa, závěrečná půlhodina už odsýpá celkem v pohodě. Co se použití bluescreenu (nebo že by greenscreenu?;-) týče, tam si nejsem moc jistý - je to hodně poznat, na straně druhé se tato technologie v (česko)slovenských filmech příliš neužívá, nebo si alespoň žádný takový film nevybavuji. Výhradu bych měl snad jen k tomu Jánošíkovi, co se tu dvakrát mihnul... ()

Reklama

Pitryx odpad!

všetky recenzie používateľa

"Gadžom sa nehovorí pravda", jedna z mála vět filmu která měla hlavu i patu. Jinak blbost na blbost. Nemohu si pomoci, ale zdálo se mi, že mrtvá dívka si klidně dýchá, hra na housle se mi jevila podivná, rychlé trylky a smyčec skoro v klidu?? Ale jsem hudební antitalent, možná to tak je. Jeden z Romů, mimochodem všichni hovoří slovensky, romsky jen sem tam, pravidelně navštěvuje kino, neb věta na válku jsou třeba peníze, peníze a peníze už v jednom filmu zazněla i když nářečím. Stále jsem marně čekal na zápletku, příběh, nebo na něco. Vydržel jsem to 45 minut a pak film nechal prostě jet a dělal si svou práci. Udělal jsem dobře, protože jen hudba v pozadí stála za poslech, jinak nic. ()

Havenohome odpad!

všetky recenzie používateľa

Jožo Vajda hrá cigánskeho vajdu! Ďalší z filmov, ktorý púšťali Alexovi počas kúry v Mechanickom pomaranči.........Opäť treba pripomenúť, že toto nemá na rováši len Dušan Rapoš. Za projektom stojí šedá eminencia scenárista a producent Ľubomír Slivka, ktorý sa nechal počuť, že film nemal veľkú návštevnosť, lebo jeho cieľovka sú Rómovia, ktorí nemajú peniaze na lístok do kina..............Martin Huba sa dušuje ako nikdy nebude hrať v seriáloch a potom zoberie rolu v tomto. Čo nevidel nič od Rapoša, a nemá čas pred natáčaním prečítať si scenár?...............Cinke Panne sa v jej estetickom účinku vyrovná asi len Ivan Gašparovič hrajúci na fujare. ()

Paladin25 

všetky recenzie používateľa

Dlho som rozmýšľal aké hodnotenie dať tomuto filmu. Váhal som medzi štyrmi a piatimi hviezdičkami, ale negatívne hodnotenia ľudí ma presvedčili aby som dal päť. Pristupoval som k tomuto filmu dosť skepticky, keďže som si už vopred pozrel hodnotenia a komentáre. Vlastne by sa dalo povedať, že som si ho pozrel len vďaka mojej priateľke. A neľutujem. Nakoniec to dopadlo tak, že priateľka zaspala (aby som si ju však zastal bola skutočne unavená a ten film si určite rada znovu pozrie) a ja som to pozeral do jednej ráno. Prečo? Lebo to bol pre mňa veľmi príjemný zážitok. Skutočne. Bol to veľmi zaujímavý pohľad na cigánsku kultúru o ktorej toho zasa tak veľa neviem. V podaní podľa mňa skvelých slovenských, českých, maďarských proste nám kultúrne blízkych hercov. Film rozprával príbeh, ktorý ma zaujal. Bol o snoch ale vkrádala sa do toho aj romantika a humor. Nezabudnuteľné sú pre mňa gagy s Jánošíkom v krčme. Dokonca ma v niektorých momentoch aj príjemne prekvapil, čo som nečakal lebo z amerických filmov nie som už na prekvapenia moc zvyknutý. A preto môžem s pokojným srdcom dať hviezdičku za skvelé herecké výkony (páčili sa mi hlavne Anna Gurji, Martin Dejdar, Marián Slovák), hviezdičku za solídni príbeh, ktorý väčšinou držal pokope, hviezdičku zato že som si zasa raz mohol pozrieť skoro slovenský film, ktorý nestojí toľko čo americké a predsa je dobrý, hviezdičku za príjemnú hudbu a zobrazenie cigánskej kultúry nie len v negatívnom svetle a poslednú hviezdičku dávam za réžiu Dušana Rapoša, ktorý sa do filmu snažil prepašovať symboly a vízie. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (5)

  • Natáčalo sa v lokalitách Červený Kameň, Národný park Muránska planina, Suché doly, Malé Karpaty, Moravský kras a Arcibiskupský palác Kroměříž. (Raccoon.city)
  • Na filme produkčne spolupracovala česká a slovenská televízia i maďarská spoločnosť Focusfilm Kft. (Raccoon.city)
  • V poslednej scéne sú po stenách obvešané elektrické lustre. (EvrinTess)

Reklama

Reklama