Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skromný pohreb matky? Nie, matka všetkých pohrebov!
Tragikomický príbeh štyroch odcudzených súrodencov čínsko-amerického pôvodu, ktorí sa zídu na tradičnom čínskom pohrebe ich matky v Seattli a musia sa navzájom znášať celý týždeň, plný trpkých výčitiek a vzájomných obvinení.
Štyria vzájomne odcudzení súrodenci čínsko-amerického pôvodu mieria do Seattlu na tradičný sedemdňový čínsky pohreb ich matky, ktorú chcú uložiť do hrobu k ich dávnejšie zosnulému otcovi. Čo im matka rodiny, pani Xiao, vlastne zanechala ako dedičstvo a čo ovplyvnilo ich životy? Najstaršia dcéra Elizabeth je novinárkou a stále žiali za svojím zosnulým dieťaťom. Syn Alexander je ženatý zubár, ktorý hľadá nový zmysel života v náručí mladej milenky. Prostredná dcéra Victoria pracuje ako realitná agentka, má syna s mužom inej národnosti a trpí neustálym prejedaním sa. Najmladšia dcéra Meimei je herečka v akčných filmoch s bojovými umeniami, ktorá si na obrad sebecky dovliekla aj svoju lesbickú milenku.
Súrodencov čaká dlhý týždeň plný obradov, spievajúcich mníchov, trpkých výčitiek a vzájomných obvinení. Keď sa Viola, oddaná a verná gazdiná pani Xiao, snaží uzmieriť jej rozhádaných potomkov, prevalia sa rôzne tajomstvá z minulosti, ba dokonca sa odhalí aj matkina nevera. Napokon ale všetci uznajú, že ich mama nebola len prísna šéfka rodiny a "sekera". A nebola až taká zlá... Bola len Číňanka! (oficiálny text distribútora)

(viac)

Reklama

Reklama