Reklama

Reklama

V roku 2007 vstúpil do kín formou celovečerného filmu klasický komiksový fenomén Alvin a Chipmunkovia, ktorý za posledných päťdesiat rokov svojej existencie tešil a zabával už niekoľko generácií fanúšikov. Hudobný producent Dave Seville (Jason Lee) objaví tri neobyčajné veveričky, ktoré dokážu nielen hovoriť ľudskou rečou, ale aj výborne spievať. Zo spievajúcich Chipmunkov Alvina, Simona a Teodora urobí svetovú senzáciu a nekontrolovateľné trio hlodavcov sa mu odvďačí tým, že mu neustále devastuje dom, ohrozuje skvelú kariéru a prevracia život hore nohami. Vo filmovom pokračovaní z roku 2009 veveričí bratia Alvin, Simon a Teodor opäť bojujú s dôsledkami svojej popularity, povinnou školskou dochádzkou, ale aj s nečakanou hudobnou konkurenciou, ktorou je spievajúce dievčenské trio Chipettky. Aj naďalej však spoľahlivo fungujú ako „demolačná čata“ svojho kamaráta, hudobného producenta Davea Sevillea a zabávajú divákov svojimi bláznivými dobrodružstvami. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (173)

BeranSon 

všetky recenzie používateľa

Hit to je, ale proč? Protože malé děti nejsou kritické. Chipmunkové nefrčí tak jak by měli, herci jsou děsivý, fakt bída, že to nejde vrátit. Změny režiséra není na škodu, takovýhle počin ani režiséra nepotřebuje, ten je tam spíš jen tak, aby se neřeklo. Odpočinek od Jasona Lee ujde, tvůrci chtěli jeho postavu zastrčit do ústraní a to celkově prospělo. Jenomže nahradit ho ještě horší náhradou Zacharym Levim byla pitomost. -2/10- ()

MartinezZ 

všetky recenzie používateľa

"Upištěné zrůdičky znovu mrví hudbu." nebo "Alvin a všelék na migrénu." či "Šest důvodů, proč strčit hlavu do mixéru.", a co "Mončičáci na zteči."? ~~~ Ano, první díl se mohl líbit děckám, co prahly po plyšácích. U tohohle dílu mě ale děsí představa těch malých roztomilých dětských hlaviček s chmýřím místo vlásků, jak jimi bábetka bezbranně bouchají tu o stůl, tu o stěnu, tu o skříň a slabounké, slzičkami a nářkem zakuckané hlásky vysíleně šeptají "Maminko, už dost, plosíííím..." ~~~ Brrr, až mě zamrazilo. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $75miliónovTržby USA $219,614,612Tržby Celosvetovo $443,483,213Tržby za predaj DVD v USA $68,776,018 //počet predaných kusov 4,155,145 ║ Je to len prevarený príbehový vývar, ktorý je našťastie skoro neškodný, nenájdu sa tu žiadne výdatne otravné scénky čo by mohli otráviť, občas príde aj na nejakú tu vtipnú scénku, postavičky su roztomilé, graficky na slušnej úrovni, pesničky chytľavé a újde to rýchlejšie než by sa človek na tom mal šancu nejak viac nudiť. Veková kategória ktorá si to užije je tak do 8rokov. /videl v kine: 50%/ ()

Nexty 

všetky recenzie používateľa

Uff... Naprosto přesná demonstrace toho, jak ve většině případů dopadá pokračování prvního úspěšného filmu - děs a hrůza. To, že se v prvním díle vyskytli mluvící a zpívající chipmunkové - dobře, o tom film (pohádka) je. Ale druhý díl je výsměch fyzice i logice. Chipmunkové ve škole? Chipmunkové hrající americký fotbal? Chipmunkové řídící motorku a vrtulník? Co bude v dalším díle? Ovládnou chipmunkové Zemi ve vesmírných lodích a kolonizují lidstvo? Když už chtěli tvůrci tolik animovat v zasazení do reálného světa, mohli se trochu více držet alespoň základních logických pravidel (když už diváci dovolili chipmunkům mluvit a zpívat...). Podle mne jde o velmi uchvátané a nepovedené pokračovaní ve stylu - co nejvíc vydělat ze setrvačnosti úspěchu prvního dílu. Celý příběh je navíc velmi předvídatelný a konec vám bude jasný hned po úvodních 10 minutách filmu. Škoda... ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Pokračovanie Chipmunkov v duchu jednotky, pričom jednotka sa mi pozdávala o niečo viac, aj keď tu už pribudli nové postavičky, no tie ma až tak nebrali. U mňa je to ale stále len šedý priemer v rámci žánru, nakoľko dej je moc klišé, je to zamerané naozaj primárne na deti a v prvom rade je to až príliš upišťané a bolia ma z toho uši. Takže slabé tri hviezdy. 50 % ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (4)

  • Film obsahuje medzititulkovú a potitulkovú scénu. (EvilMatus)
  • Premiéra byla původně naplánovaná na 19. března 2010, nakonec však světlo světa spatřil již o Vánocích roku 2009. (KucC)
  • Film vyhrál v roce 2010 Kid's Choice Awards a BAFTA Children's Awards: Kid´s Vote. (J*A*M*A*L)

Reklama

Reklama