Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ohio okolo roku 1800. Vdovec Big Davey (William Holden) si koupí chudou Rachel (Loretta Young) jako družku a náhradní matku pro svého malého synka. Je to vztah bez lásky. Když začne zpívající zálesák Jim (Robert Mitchum) s Rachel flirtovat, podnítí to Daveyovu žárlivost. (MacGuffin)

Recenzie (8)

MacGuffin 

všetky recenzie používateľa

Ohio okolo roku 1800: vdovec Big Davey (William Holden) si koupí chudou Rachel (Loretta Young) jako družku a náhradní matku pro svého malého synka. Je to vztah bez lásky. Když začne zpívající zálesák Jim (Robert Mitchum) s Rachel flirtovat, podnítí to Big Daveyse žárlivost..., H.- Loretta Young (Rachel Harvey); William Holden (David Harvey); Robert Mitchum (Jim Fairways); Tom Tully (Parson Jackson); Gary Gray (Davey) ()

vitekpe 

všetky recenzie používateľa

Nechapu co vedlo tri ustredni predstavitele (vsechno hvezdy prvni tridy) k ucasti na teto polostudiove rodinne polokomedialni legracce ve stylu "western". Neni to de facto o nicem...Holden si koupi zenu Lorettu Young asi za 18 dolaru (neprisel jsem na to od koho...ani proc za penize) a odvede na svou lesni boudu, ve ktere zije se svym synkem. Do toho prichazi kamarad Mitchum, ktery rad hraje na kytaru, Holden trochu zarli...ale nakonec vsichni vespolek zastrelej par divochu a jsou stastni...No jak rikam, nevim... :-) Nicmene Loretta Young, to je andel pred kamerou...kdykoliv. ()

Reklama

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Konecne namakany western, Ohio okol oroku 1800  a dalej sa rozvijaju konkretne udalosti. William Holden /Sunset Boulevard/ bol mherec na urovni, vyborne western taha, Norman Foster ako reziser natocil  vyborny western, vidno, ze sa pohral s kazdou scenou. Dalsi herci za zmienku stoji Robert Mitchum a Loretta Young : 74 % ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Rachel a cudzinec” , keď ženské meno najprv označuje → v poradí druhú manželku "Veľkého Daveyho" , ktorý sa predtým stal vdovcom, keďže jeho prvá pani Susan Harveyová, zomrela 15. októbra na horúčku vo veku 28 rokov, a tak sa rozhodol, že synovi → malému Daveymu, ale aj jemu samotnému, zrejme prospeje, keď dostane novú mamu, ktorú pôvodne (od)kúpil z « nevoľníctva » od Matta Greena, potom sa s ňou aj legálne oženil, aby sa následne v divokej divočine, stala ich slúžkou domácou, a zase druhé pomenovanie, značí rodinného priateľa Harveyovcov, t. j. lovca, a taktiež i speváka loveckých piesní → Jima Fairwaysa, ktorý sa síce na nejaké obdobie usalašil kdesi v horách, že sa znovu vracia ku bližšej »civilizácii« , a to napríklad opäť navštíviť svojho starého kamaráta Davida, čím sa vzápätí nielenže zamiluje do mimoriadne pôvabnej a vskutku atraktívnej Rachel, no zároveň sa popritom začína čoraz intenzívnejšie okolo nej neustále obšmietať, až to doteraz nevšímavého manžela čochvíľa poriadne omráči, kedy dokonca hrozí i vážna bitka medzi mužmi, a to zďaleka nie je úplne všetko, čo sa ešte na nich chystá... / Kvôli krásnej a múdrej žene dôjde ku klasickej konfrontácii, na aké sme už dávno zvyknutí, ale podotýkam, že za hriech to určite stojí, lebo Loretta Youngová, si to aj náležite uvedomuje, čo veľmi dobre vedia taktiež aj William "Bill" Holden s Robertom "Bobom" Mitchumom, ktorí sa istý čas správajú, ako takí dvaja kohúti... Film stojí za zhliadnutie aj preto, že disponuje naprosto účinným obsadením, pozostávajúcim zo zmieneného hereckého ansámblu, ktorý je u mňa zakaždým EXTRA vítaný... PS: Len pre takú malú zaujímavosť ešte doplním, že scenárista Waldo Salt neskoršie napíše i oceňovaného Polnočného kovboja, ktorého som si mimochodom strašne obľúbil, keďže som ho ihneď umiestnil do ďalšej, (2.) desiatky → najobľúbenejších ("najlepších") filmových počinov všetkých čias ! ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Film zaujme hlavne skvelým vystihnutím doby a prostredia, v ktorom sa odohráva. Všetko pôsobí tak prirodzene, že vás to ihneď vtiahne. Veľkú zásluhu na tom majú skvele napísané postavy všetkých štyroch hlavných predstaviteľov a ich dialógy. A samozrejme, nebolo by tomu tak bez skvelých hercov, ktorí tie postavy stvárňujú. Na western je tu síce dosť málo akcie, ale to vôbec nevadí, lebo vzťahy medzi postavami sú minimálne rovnako zaujímavé. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (5)

  • V roku 1948 to bol najúspešnejší film produkčnej spoločnosti RKO Pictures, ktorý zarobil 395 000 dolárov. (westerns)
  • Rachel má údajne 25 rokov, ale Loretta Young mala v čase vzniku tohto filmu skutočne 34 rokov. (westerns)
  • Loretta Young bola známa tým, že pri natáčaní umiestnila „nádobu“, ktorá slúžila na to, keď ktokoľvek z hereckého obsadenia alebo štábu, použil sprosté výrazy, alebo nadávky, zaplatil za to 25 centov a finančné prostriedky potom poskytla jednej zo svojich obľúbených charitatívnych organizácií. Pri nakrúcaní filmu s ňou Robert Mitchum údajne držal jazyk za zuby, až kým sa natáčanie nedokončí. V posledný deň natáčania sa Mitchum usmial, hodil do nádoby 20 dolárovú bankovku a povedal: „Toto by malo pokryť všetko, čo som chcel povedať Lorette.“ (westerns)

Reklama

Reklama