Reklama

Reklama

VOD (1)

Nové dobrodružstvá známej dvojky, hazardéra Martina Riggsa (Mel Gibson) a jeho usadlého kolegu Rogera Murtaugha (Danny Glover), začnú vo chvíli, keď si chcú užívať chvíle pohody na Rogerovej jachte. Nielenže je tu s nimi Leo Getz (Joe Pesci), ktorý sa teraz živí ako súkromný detektív, ale okrem toho sa stretnú s čínskou mafiou, keď ich jachtu takmer zničí veľká nákladná loď. Policajti zasiahnu a objavia v podpalubí desiatky čínskych prisťahovalcov, ktorých tu čínska mafia predáva ako lacnú pracovnú silu. Celú akciu má na starosti chladnokrvný a nemilosrdný hongkongský zabijak Wah Sing Ku (Jet Li), ktorý dokonale ovláda bojové umenia a bez milosti zabije každého, kto by mohol jeho poslanie ohroziť. Jeho úlohou je zohnať dostatočné množstvo peňazí a podplatiť čínskeho generála, ktorý má za financie prepustiť Štyroch otcov - vodcov povestných triád, zatknutých a exportovaných do Spojených štátov. Riggs s Murtaughom si poradia s niekoľkými Singovými zabijakmi. Napriek tomu si uvedomujú, že nebezpečenstvo nehrozí len im, ale aj ich rodinám. Zhatia plán na odkúpenie Štyroch otcov, keď pred generálom odhalia Wah Sing Kuov podvod s bankovkami. V následnej masakre zahynú nielen gangstri a generálovi vojaci, ale aj traja zo štyroch mafiánskych vodcov. Jedným z nich bol aj brat Wah Sing Kua, ktorý je odhodlaný sa kruto pomstiť. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (511)

Arx 

všetky recenzie používateľa

Čtvrtý díl Smrtonostné zbraně považuju za vrchol celé série. Někomu možná vadí míchat dohromady humor a krimi, ale mě určitě ne. Zatímco jednička byla až moc tajemná (nic proti, dal sem jí taky *****), čtvrtý díl mě ze všech bavil nejvíce. Zběsilé honičky v autech, průjezd mrakodrapem a ta závěrečná bitva s Jet Lim v tom molu jsou prostě super. Perfektní zakončení nejúspěšnější policajtské dvojky Mela Gibsona a Dannyho Glovera. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Posledný diel tejto kultovej série sa už nesie čisto v štýle predchádzajúceho dielu, teda o tej temnej atmosfére prvých dvoch dielov už nemôže byť ani reči a tiež už to pôsobí trochu viac rodinne, než by bolo vhodné, ale predsa len si film stále drží slušnú úroveň a sérii rozhodne hanbu nerobí. Film začne výbornou úvodnou sekvenciou, akcia s ťažko ozbrojeným maniakom sa vydarila, ale následne sa hlavné postavy opäť úplnou náhodou dostanú k niečomu veľkému, čo samozrejme začnú vyšetrovať, toto mi vadilo už minule, prvé dva diely boli v tomto podstatne uveriteľnejšie. Ale ani táto zápletka s čínskou mafiou nie je zlá, drží si výborné tempo a ponúkne nespočet vydarených scén rôznych typov. Len to už nepôsobí tak samostatne ako predtým, ale už sa tu moc spolieha na to, že divák už postavy veľmi dobre pozná, že za tie diely a roky si k nim vytvoril pomerne silný vzťah a tak má väčší priestor nielen rodinná stránka, čo tu na mňa pôsobí skôr rozporuplne, má to svoje klady, ale aj zápory, ale celkom sa vsádza aj na nostalgiu, no tá mi tu sadla. Takže celkovo by sa tu toho dalo celkom dosť doladiť, ale aj s týmto prevedením som spokojný. Čo sa týka obsadenia, Mel Gibson už trochu zostarol, ale aj to film využíva vo svoj prospech a s Gloverom stále tvoria skvelú dvojicu, Joe Pesci je práve v tomto diely najlepší a jeho scéna na cintoríne sa mi veľmi páčila, Renne Russo ma ešte minule bavila, ale tu je už úpne zbytočná, ale kladom sú nové postavy, Chris Rock tu má s Gloverom výborné rozhovory a Jet Li je zase veľmi solídny záporák. Len škoda, že mimo neho ma už na strane záporákov nikto nezaujímal. Akcia sa tiež nesie v štýle predchádzajúceho dielu, takže opäť je technicky prvotriedne zvládnutá, kamera, strih a výber lokácií sú bezchybné, len by to chcelo viac drsnosti a zabitých. Prestreliek je málo a nie sú ani tak dobré, ako predtým, ale naháňačky sú stále slušné, či už automobilová alebo pešia a čo je hlavným kladom, konečne si polepšili súboje. A môže za to Jet Li, ktorý tu v akcii nemá zase tak moc priestoru, ale tých pár krátkych súbojov je výborných a predvedie tu niekoľko úžasných chvatov. Ani v jednom z nasledujúcich amerických filmov, v ktorých stvárnil hlavnú úlohu a mal omnoho viac priestoru sa v akcii tak dobre nepredviedol. Takže práve tieto jeho minisúboje tu v akcii vynikajú najviac. A humor našťastie nezaostáva, stále je tu plno vydarených vtipných scén a hlášok. Takže Richard Donner aj tentoraz odviedol veľmi dobrú prácu, prvé dva diely a samozrejme hlavne parádna dvojka ma bavili viac, toto je už úroveň trochu slabšej trojky, ale stále je to slušná žánrová zábava, ku ktorej sa raz za pár rokov rád vraciam. 71% ()

Reklama

Satan 

všetky recenzie používateľa

Nadstandardní díl, který stále přešlapuje na tom samém místě a vzpomíná na staré dobré časy. Nebýt perfektního záporáka v Jet Liovi, asi by byl výsledný dojem o dost slabší. Sice jsou oba už "old for this shit", ale jako důstojné rozloučení se sérií čtyřka ještě v rámci nějakých mezí funguje. [Přesná stopáž: 122 min - Director's cut] ()

H34D 

všetky recenzie používateľa

Čtvrtá a má nejoblíbenější Smrtonosná zbraň! Film se nezdržuje s úvodem, těží ze zažitých vtípků, hlášek, narážek a vztahů z minulých dílů, přičemž vše funguje jako dobře namazaný stroj... Jako stroj na zabíjení, kterým je Jet Li a jeho fantastické bojové umění! Smrtonosná zbraň 4 nenápadně jde s dobou, co se týče akce - ta je zde ze všech sérií nejlepší (takový průjezd věžákem je ještě lepší než obdobná scéna v novějších Transformerech), ale svým vyzněním zůstává pěvně ukotvená v nezapomenutelné atmosféře raných 90. let. Klišé, neklišé, Smrtonosná zbraň 4 téměř chytá za srdce. 9/10 ()

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Tady to balancuje mezi 4 a 5*,ale pro prostě mluví, že si nevybavuji žádnou jinou podobnou serii kde by i 4 díl se vůbec mohl měřit s prvním, už vůbec ne v akčním žánru . Jestli vy znáte jinou serii podobně kvalitní , prosím řekněte. Do té doby nejvyšší hodnocení . 4x jsem se pobavil . "Asi jsme ho nasrali " ()

Galéria (88)

Zaujímavosti (40)

  • Scénář filmu byl neustále přepisován. Během natáčení se ještě pracovalo na jeho závěru. (HellFire)
  • Tržby v USA za první víkend byly přes 34 milionů amerických dolarů. (BloodMax)
  • Laserový paprsek z Riggsova (Mel Gibson) zaměřovače se ve filmu odráží od železného válce. Ve skutečnosti by však k odrazu nedošlo. (CrownThomas)

Súvisiace novinky

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

29.01.2020

Podle producenta Dana Lina jsou herečtí veteráni Mel Gibson a Danny Glover připraveni vrátit se ještě jednou naposled do legendární akční série Smrtonosná zbraň. Producent potvrdil, že on a režisér… (viac)

Jet Li je celý zafačovaný!

Jet Li je celý zafačovaný!

24.03.2007

Nebojte, hvězda bojových umění neutrpěla žádné vážné zranění během natáčení fyzicky náročného kousku na zlomeniny všech druhů a otřesy mozku tu přece máme Jackieho Chana. Jet Li však oficiálně… (viac)

Reklama

Reklama