Reklama

Reklama

Oasis: Familiar to Millions

(koncert)
všetky plagáty
Hudobný / Dokumentárny
Veľká Británia, 2000, 94 min

Obsahy(1)

Pro kapelu bratří Gallagherových je to po THERE AND THAN a LIVE BY THE SEA třetí záznam koncertu ve kterém se prolínají písně jejich dosavadní kariéry. Záznam je pořízen při světovém turné 2000 v Londýně ve Wembley. (Humiliter)

Recenzie (7)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Nie som ten pravý fanúšik Oasis, takže len sucho skonštatujem, že pre tvrdé jadro fans absolútna pecka. Osobne mi chýbali niektoré veci z Be Here Now (zaznie iba pre mňa otravná hitovka Stand By Me), napríklad úvodný singel. Vôbec v publiku necítiť, že kapela je už trochu za zenitom, pretože toto je koncert pre tých najvernejších a tých bolo v tej dobe ešte v Británii stále dosť. Trochu mi vadili scudzujúce efekty, naopak ma výrazne potešilo, že sa stále pozeráme do publika a to z rôznych uhlov a v rôznych veľkostiach záberov. ()

Yardak 

všetky recenzie používateľa

Oasis mám hodně rád, hlavně jejich hitovku Wonderwall, která zazní jako jedenáctá píseň. Dvd obsahuje 17 písní a Noel zpívá líp než Liam podle mě:)). Dnes již kultovní anglická kapela z Manchesteru. ()

Pítrs85 

všetky recenzie používateľa

"We put this festival on, you bastards. With all our love. We worked around a year for you pigs. And you wanna break our walls down, and you wanna destroy us? Well you go to Hell!" Oasis v době, kdy se zrovna bratři Gallagherovic nehádali a tak mohli odehrát další ze svých mnoha megakoncertů. Tentokráte ze slavné (ještě původní) londýnské Wembley, fotbalového svatostánku hrdého Albionu. Nechybí tradiční prupovídky v "Gallagher style", Liamovo "Hello Manchester" [Helou Mančasta] na začátku vystoupení nebo Noelovo "Tohle je pro všechny, co maj malýho ptáka" před Don't Look Back in Anger ;-) A přestože na přelomu tisíciletí nezažívali Oasis jako kapela zrovna nejsilnější období, koncert z léta 2000 je vážně parádní. ()

TheRoller 

všetky recenzie používateľa

"Hello Manchester!" Jedine Liam Gallagher môže začať koncert v hrdom londýnskom Wembley týmito slovami. Zo začiatku je počuť, že rozospievanie v šatni je pre Liama cudzí pojem, radšej si zapáli, dá pohárik, prípadne nejakú tú lajnu. Ale toto nie je koncert Eltona Johna, toto je pravý Rock'n'Roll ! Od skladby Supersonic Liam "válí". Hoci väčšinu skladieb spieva o pol tón až o tón nižšie ako zvyčajne, spieva čisto, v hlase má istotu a znie to dobre. V jeho hlase sa "konečne" naplno odzrkadľuje pôsobenie cigariet - dodáva mu prirodzený chraplák, ktorý musel predtým siliť. Noel spieva tri piesne (ak nerátam Acquiesce). Hey Hey, My My od Younga je síce pekná, ale nahradil by som ju niečím vlastným (The Masterplan?). Koncert som videl v nezostrihanej a necenzurovanej verzii, takže perličky ako: "Can we have some breasts please on this screen? Go on pull your top up and lets have them out for the lads. Where are you? Come on!" sú nezabudnuteľné. Jediné, čo sa dá vytknúť je prekecanie takmer celej Wonderwall, od ktorej by človek čakal najväčšiu pecku. Verzia Don't Look Back In Anger je prekrásna, Noelovi naozaj vyšla. Osobne som však vždy preferoval Liamov hlas a napr. Live Forever je dôkaz, že bez neho by to proste nešlo. Taktiež je rozdiel odspievať 13 piesní s malými prestávkami a tri piesne s kopou času. Liam je skvelý, Noel je skvelý, Oasis je úžasný! ()

giaruj 

všetky recenzie používateľa

Oasis na začiatku tisícročia. Liamov hlas znie otrasne. Som zarytý fanúšik Oasis, ale je to tak. Z dobrých piesní je galamatiáš. Pôvodná verzia koncertu, ktorá sa nedostala na DVD je plná Liamovho bľabotu a nadávania fanúšikom. Počas Acquiesce si Ghallagarovci zvykli na koncertoch podať ruky. Vo Wembley sa tak nestalo. Liam údajne prišiel na koncert opitý. Neviem čo s ním robili keď nahrávali albumy, ale na koncerte je dosť pod tónom. Tieto fau pax boli vystrihnuté, Liamove kecy zretušované, v tých momentoch kamera sníma muzikantov či publikum. Na koncerte mala odznieť beatlesácka Helter Skeleter. Noel však nemal po tom všetkom náladu na prídavok. Skladba sa objavují na CD verzii.. Najkrajšie momenty sú s Noelom, hlasovo, sólovo, charizmaticky.: Celý štadión spieva refrén Don´t look back in anger. Na ten moment sa nezabúda, musíte spievať s ním. ()

Reklama

Reklama