Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sú síce partneri, ale nemohli by byť rozdielnejší - losangeleskí policajti Martin Riggs (Mel Gibson), výbušný bitkár s dušou romantika, a jeho partner Roger Murtaugh (Danny Glover), vyrovnaný otec rodiny s jediným prianím - dožiť sa v pokoji dôchodku... To však s Riggsom nie je vôbec jednoduché. Keď sa jedného dňa dostanú k náloži v podzemí jednej z mnohých luxusných kancelárskych budov, výsledkom Riggsovej horkokrvnosti je kopa trosiek a vzápätí degradácia na obyčajných pochôdzkárov. Tak si Murtaugh určite posledný týždeň pred dôchodkom rozhodne nepredstavoval... S Riggsom sa však ani na ulici nenudí. Hneď v prvý deň sa stanú svedkami prepadnutia banky. Obaja detektívi dostanú šancu prípad vyšetriť a okamžite sa dostanú do konfliktu s temperamentnou agentkou Lornou Coleovou (Rene Russo), ktorá má s nimi spolupracovať. Kým sa hádajú, je ich jediný zdroj informácií zavraždený bývalým policajtom Jackom Travisom (Stuart Wilson). Do prípadu sa samozrejme zapletie aj starý známy Leo Getz (Joe Pesci), živiaci sa teraz ako realitný agent. Dvojici detektívov prezradí, že Travisovi zaobstaral permanentku na hokej a vydá sa spoločne s nimi na štadión. Tu Travisa skutočne objavia, ale ten im utečie. Vzťahy medzi sebavedomou Lornou a oboma kolegami sa pomaly otepľujú, a to nielen pri vyšetrovaní - ale pokiaľ ide o Riggsa, i v súkromí... Pátranie sprevádzané množstvom dramatických naháňačiek a prestreliek zavedie detektívov až na Travisom financovanú stavbu domu v Mesa Verde, kde sa rozpúta finálna prestrelka, pri ktorej musia Riggs, Murtaugh i Coleová dokázať nielen odvahu a presnú mušku... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (465)

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"SO LONG AS I GET AN INVITE TO THE CASA DE MURTAUGH, I'M HAPPY!" -------- Páni, čím to je, že sa mi to progresívne páči viac a viac? Trojka viac ako dvojka a dvojka viac ako jednotka. Am I crazy? Najlepšia policajná dvojica je opäť späť, silnejšia, než kedykoľvek predtým. Dokonca aj blonďavý Joe, ktorý je pre mňa tým najlepším osviežením celej série. V treťom dieli sme taktiež dostali možnosť vychutnať si Rene Russo v plnom bojovom nasadení. Akčných scén s ňou mohlo byť viac. Rišo Donner nesklamal ani po tretí krát a znova servíruje už klasickú akčnú chuťovku. So záverečnou piesňou v titulkoch som chcel ísť na štyri hviezdičky, avšak zo solidarity k prvým dvom dielom zostávam na troch. ()

Melies 

všetky recenzie používateľa

8 / 10 Nebyť toho, že už ide o tretí diel, ktorý je viac-menej o tom istom (čo rozhodne nie je chyba!), dal by som opäť plné hodnotenie - nielenže pribudla sexy Rene Russo, ktorá dáva filmu trochu ľudskejší rozmer, ale dostaneme aj príležitosť nahliadnuť do zatiaľ nepoznanej časti Riggsovej psychiky. A samozrejme nesmieme zabudnúť ani na perfektný koniec v troskách horiaceho domu - jednoducho paráda! PS: Súkromné hodnotenie pre všetkých fanúšikov tejto série - päť * a 9 / 10. No nie som zlatý? ()

Reklama

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Lethal Weapon je jedna z najvyrovnanejších sérii. V prvom diely sme sa zoznámili s postavami, v druhom prišlo viac cool akcii a hlášiek a tu v treťom sa to všetko ešte zvýšilo. Nechápem ako to tvorcovia robia, že každý diel je neskutočne super, plný nápadov a herecké výkony sú každým dielom lepšie a lepšie. Druhý diel dal do Lethla Weapon 2x viac všetkého a trojka prekvapivo tiež pridala. Joe Pesci, ktorý ma na dvojke s časti otravoval a časti bavil, dostal tu v treťom pokračovaní, tiež síce bláznivú úlohu, ale rozhodne som sa viac zabával ako nudil. O Gibsonovi a Gloverovi sa nemá cenu ani baviť od každého dielu im pribúda na charizme. A čo sa týka nového policajtského prírastku, (Rene Russo) tak nie lenže fajn zapadá, ale vďaka tej postave sa vytvorili skvelé dialógy, vtipne scény a dokonca aj akcie. Čo sa týka príbehu, tak ten mi tu príde najlepší. No čo sa týka záverečného finále, tak jednotka stále vedie. Zo všetkých zbraní je tento pre mňa najvtipnejší, no jednotka je o chĺpok lepšia. P.S.: počkajte si na scénu za titulkami. 95% - 5* ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Smrtiaca zbraň 3” je momentálne z doposiaľ troch videných častí → zatiaľ vari tou úplne najslabšou, ktorej vskutku nechýbalo príliš veľa na to, aby odomňa vyfasovala ešte o čosi nižšie hodnotenie, než si v skutočnosti (možno) zaslúži, teda už s práve kolísavou tendenciou celkového zaujatia, keďže ani príchod novej kolegyne na pracovisko -  Lorny Coleovej, či povedzme i "nevyspytateľné eskapády" už etablovaného »kolaboranta« Lea Getza, čím sa výsledné dojmy určite nespasia smerom do vyšších sfér, a to ani nehovoriac o ich bývalom kolegovi z L.A.P.D. , Jackovi Travisovi, teraz mimoriadne skorumpovanom fízlovi-kriminálnikovi, ktorý sa dal tentokrát zlákať na zlé chodníčky, keď bude neskoršie vytvárať → obzvlášť dusnú atmosféru nielen na cikcakovitých diaľniciach, spočívajúcu v tom, že trebárs takému Martinovi Riggsovi, utečie medzi prstami až dvakrát, pokým ho na tretí pokus konečne dostane, ale to aj hodnú chvíľu potrvá, pretože si zaobstaral špeciálne projektily, ktoré bohužiaľ nezadržia ani nepriestrelné vesty, a tak by sa mali mať tým pádom všetci policajti na veľkom pozore, no nie ? V podstate ide o jav: „Kto z koho ?” / Už v predchádzajúcej »recenzii« som mimochodom (s)kritizoval → (na)ozaj zjednodušený scenár Jeffreyho Boama, pričom nebude tomu inak ani včuľ, čo je pre film ako celok - ďalšie veľké mínus. Herci, t. j. Gibson s Gloverom, sa taktiež už trochu prehrávajú, alebo Joe Pesci, sa do svojej postavy ani extra nehodí, ale to som už asi spomínal, však ? Spríjemnenie v podobe Rene Russovej, je stopercentne opodstatnené, skrátka, viem si to aj následne obhájiť, no zároveň dodávam, že vo všeobecnosti nemá bohužiaľ ani čo hrať, ak aspoň nepočítam → ovládanie čínskeho bojového umenia Kung-fu, vďaka ktorému položí svojich súperov doslova na lopatky ! Radosť sa tomu prizerať, ale či už tomu divák aj následne (u)verí, to je iná vec na hlboké zamyslenie. Summa Summarum: „Zrejme som z týchto štrukturovaných akčných filmov už dávno vyrástol, ale i napriek tomu si ich raz za uhorský rok doprajem” PS: A). Za zmienku stojí aj kamera holandského DP - Jana de Bonta, ktorý čochvíľa zrežíruje i jeden komerčne úspešný hit. B). U Mela Gibsona zase pozorujem takú (pred)prípravu na jeho neobyčajný majstrovský kúsok. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Hláška, akcia, kamarátstvo, romantika, hláška, akcia, kamarátstvo, romantika, hláška, akcia, kamarátstvo, romantika....ale má to aj aký taký dej, aby bolo načo nalepiť hlášku, akciu, kamarátstvo, romantiku, hlášku, akciu, kamarátstvo, romantiku....o nič horšie ako prvé dva výrazne vážnejšie diely. To je ale otázka vkusu, kam sa podľa koho mala táto séria uberať. Vysoké hodnotenia ukazujú, že tvorcovia sa stále ešte uberali tým správnym. ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (27)

  • Jedná se o jediný díl série, v němž záporáci nevtrhnou do Murtaughova (Danny Glover) domu a neohrožují jeho rodinu. (Bauer)
  • V scéne, keď Leo (Joe Pesci) príde na návštevu do nemocnice, má zafixovanú pravú ruku, aj keď bol postrelený do ľavej ruky. Po odchode a opätovnom príchode do nemocničnej izby má už opäť zafixovanú ľavú ruku. (ZetDaElO)
  • Rozestavěné domy byly ve skutečnosti součástí projektu na výstavbu domů, na který však nezbyly peníze. Štáb dostal povolení k filmování pod podmínkou, že nakonec vše srovná se zemí. (HellFire)

Reklama

Reklama