Reklama

Reklama

Never Let Me Go

Trailer

Obsahy(1)

Americký reportér Philip Sutherland (Clark Gable) pôsobí v povojnovom Sovietskom zväze a tu sa tiež zamiluje do miestnej baletky Marye Lamarkinovej (Gene Tierney). Ich láske ale nepraje tvrdý komunistický režim, ktorý čoraz viac začína ovládať krajinu a svadba s človekom zo západného sveta sa stáva neprijateľná. Aj napriek tomu sa Philip a Marya vezmú, no krátko na to Philipa z krajiny vyhostia a Maryu s ním nepustia. S tým sa Philip nedokáže zmieriť a vymyslí odvážny plán na jej únos z nepriateľskej krajiny. (Dale)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (3)

majo25 

všetky recenzie používateľa

Po väčšinu času nudná romanťárna, občas ozvláštnená rôzdielmi medzi demokratickým svetom a tým komunistickým, ktorá až niekedy v tretej tretine mení svoju polohu na drámatickú, s využitím niektorých trilerových prvkov. Táto poloha ma bavila, pretože o napätie nebola núdza. Namiesto už postaršieho Gable-a by som si vedel predstaviť aj niekoho vhodniejšieho a hlavne mladšieho, aj keď na druhej strane, Gable vie ťahať film aj v jeho slabších pasážach. Na záver pripíjam na Sergeja Nikalajeviča Batunina, vynálezcu sovietskej národnej zeleniny - zemiakov. ()

El Indio 

všetky recenzie používateľa

Průměrná romantika se spoustou šílených faktických chyb (např. Tallinn leží kdesi mezi horama a jezdí tam výhradně auta s volantem napravo) a otřesným přízvukem Clakra Gablea, se kterým by jeho hra na ruskýho důstojníka skončila kulkou mezi očima po prvních dvou slovech. ()

Reklama

Dale 

všetky recenzie používateľa

Prvú polhodinu je to klasický romantický film, čo sa zmení odlúčením manželov a zaujímavé to začne byť až v záverečnej polhodine, keď sa Gable vydá na záchrannú plavbu. Najlepším momentom filmu je súťaž v pití s ruskými námorníkmi, výborne celý film odľahčí. Samotný dramatický záver nie je taký napínavý, aký mohol byť a Clarkova ruština je fakt hrozná, takže to vyznie dosť rozpačito a nevierohodne. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (1)

  • Mesto vydávajúce sa vo filme za Talin má úplne odlišnú geografiu ako skutočný Talin. Okolie mesta je totiž rovinaté. (beso74)

Reklama

Reklama