Reklama

Reklama

Chudobný, no čestný a statočný bagdadský zberateľ dreva Ali Baba (Gérard Jugnot), objaví jedného dňa náhodou tajomstvo 40 legendárnych zbojníkov: tajomnú jaskyňu, v ktorej ukrývajú svoje nakradnuté poklady! Keď do tejto jaskyne vstúpi a uvidí všetko bohatstvo, ani len netuší, aké nebezpečenstvá naňho čakajú... Jeho chamtivý brat Cassim (Jean Benguigui), po pomste túžiaci vodca zbojníkov Malik (Thomas Trabacchi) a vezír Ya-Ya (Hammou Graïa), ktorý plánuje zradný útok na kalifa (Amidou), sa ukážu byť mimoriadne ťažkými a prešibanými protivníkmi. Vyzbrojený bystrým rozumom a mágiou tisíc a jednej noci sa však Ali Baba a jeho priatelia predsa len odvážia pustiť sa do tohto nebezpečného dobrodružstva – a zmenia svet naveky... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (20)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet €10miliónov║ Fakt úlet, ktorému by pasovala dĺžka tak 90minút, takto sú tie 3hodiny fakt nebezpečne smrtiace. /15%/ ()

bohemia_regent 

všetky recenzie používateľa

Příjemné překvapení. Nenásilné propojení orientální pohádky s historií evropského raného středověku vyniká citlivou přiměřeností ať už jde o způsob zobrazení a četnost výskytu násilných scén, anebo o pojetí výpravnosti. Té je tak akorát, aby nepřehlušila lidský rozměr hlavních postav, čemuž ostatně napomáhají i různé polohy humoru, od černého (vše okolo mrtvoly hamižného Kásima) až po „huličský“ (džin al-Hašíš v kouzelné lampě). Gérard Jugnot, který předvedl kvality svého charakterního herectví ve Slavících v kleci, se ukázal jako neméně dobrý komik. A stejně výborná je i Michèle Bernierová v roli Aliho ženy Jasminy. ()

Reklama

Darckol 

všetky recenzie používateľa

Veľké prekvapenie! To, čo na prvý pohľad vyzeralo na lacné C-čko (hehe) sa premenilo na celkom vydarený počin. Neznámi herci, ktorí však vzali svoje role naozaj do rúk a netradičné spracovanie príbehu (neviem, ale ja som si vždy myslel, že Ali-Baba je mladší :)) by tomu vyniesli možno až 4*, avšak to by film nesmel byť dlhý ako ruská hymna. Takže plne zaslúžených 5,5/10 PS: Ahoj ja som Ali-Baba! A ja som Ivan. Chlap! ;) ()

liberita 

všetky recenzie používateľa

Variácia na jeden z mnohých príbehov, ktoré Šeherezáda rozprávala počas Tisíc a jednej noci. Zaujalo ma modernejším a voľnejším spracovaním, vtipnými scénkami aj prepojením Orientu s Franskou ríšou Karola Veľkého. Farebnosť, prostredie aj herci sú tiež plusmi. Problémom snímku ale je, že že zatiaľ čo začiatok a priebeh má pomerne svižné tempo, čím bližšie sa dostávame k záveru, akoby si autori až vtedy uvedomili, koľko postáv do snímku vložili a snažia sa rýchlo dorozprávať ako všetci skončili, skôr než padne posledná klapka. ()

PekoK2 

všetky recenzie používateľa

Určite slabšia verzia slávnej rozprávky, škoda že sa novodobý režiséri nedržia podľa knižného vydania. Príde mi to slabé vo viacerých smeroch, hlavne nedodržanie a celkové spracovanie deju. Na môj vkus málo čarovných efektov a scén s akciami slávneho čarodeja. Celkovo to je pre modernizované a v druhej časti filmu uponáhľaný dej. Chýba mi tam hlavne taká typická charakteristika rozprávky, aby som mal z pozerania zážitok ako malé dieťa. ()

Galéria (9)

Reklama

Reklama