Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka nového torpédoborca v 2. svetovej vojne pod vedením Steva Boleslavskeho (Edward G. Robinson) a Mickeyho Donohuea (Glenn Ford) bude musieť na mori bojovať proti japonským lietadlám a ich ponorke... (westerns)

Recenzie (1)

majo25 

všetky recenzie používateľa

E.G.Robinson je skvelý ťahúň a hlavne jeho zásluhou ide o záživný vojnový film z prostredia amerických tórpedoborcov. Hláškujúci Robinson s množstvom humorných, ale aj dramatickejších scén je proste trefa do čierneho. Snaží sa mu sekundovať mladý a ešte štíhly Glenn Ford, ale to hlavné stojí na Robinsonovi. Vojnových scén je menej, ale pri strete s japonskou ponorkou sa dostaví aj nejakéto to napätie či akcia. Film sa nevyhýba vtedy bežnému patetizmu a glorifikácii a scéna, kde postava Robinsona má historickú prednášku o nositeľovi mena lode a každý jeden člen posádky, ešte aj velenie a dôstojníci, ho bez dychu počúva, dnes pôsobia nutne úsmevne. ()

Galéria (1)

Zaujímavosti (1)

  • Glenn Ford sa po dokončení tohto filmu v roku 1943 aktívne prihlásil do námornej pechoty Spojených štátov amerických. (westerns)

Reklama

Reklama