Reklama

Reklama

Recenzie (4)

Atron 

všetky recenzie používateľa

No, špatné to nebylo, ale logické slabiny mi nedovolily jít s hodnocením výš. No, nechali byste odsouzeného samotného v kanceláři ředitele věznice? ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Skoro ma porazilo než som sa dočkal, že sa na scéne objavila Dorothy Malone. Trvalo to 50 minút ale dočkal som sa. Pre mňa je to také slniečko, ktoré vždy rozjasní film. Tento je dalo by sa povedať jedným slovom - priemerný. Herci sú dobrí, ale ako Noir to nestojí za nič. Najlepšie scény sú z väzenia a z väzenskej cely. A že sa tam odohráva podstatná časť snímky, takže aspoň to je plus. Mám rád čiernobiele filmy, ale keďže tento ma ako Noir neoslovil, myslím že by sa filmu hodili úpravou pridané farby. Podľa mňa je film nevyrovnaný, raz vás baví, inokedy si počítate chlpy na ruke. Každopádne ja si môžem odškrtnúť ďalšiu snímku z filmografie Dorothy Malone. ()

liquido26 

všetky recenzie používateľa

Joe (Glenn Ford) v opilosti zabije v baru chlápka, kterej otravuje jeho společnici. Kvůli zbabrané obhajobě s skončí ve vězení na 5 let. Žalobce Nolan (Crawford), který si Joea oblíbil a snažil se mu dokonce během soudu pomoct se po třech letech rozhodne změnit zaměstnání a stane se správcem věznice, kam umístili Joea. Skvěle obsazené noirové drama z vězení. ()

Topco 

všetky recenzie používateľa

Obstojný a akosi zabudnutý väzenský noir. Herecky výborné: Ford je v úlohe odsúdenca za neúmyselné zabitie v barovej bitke štandardne dobrý, Crawford ako charizmatický žalobca a neskôr autoratítívny šéf väznice zasa skvelý (a štýlovo škrtá zápalkou) a rovnako poteší aj vedľajšie obsadenie (pekná tvárička Dorothy Malone a záporák Millard Mitchell). Jednoduchý väzenský námet graduje klasickým dejovým motívom – krivým obvineným a morálnou dilemou hrdinu. Noiristov navyše poteší Guffeyho kamera a jej práca s mizanscénou (hodiny) a strihovými prechodmi. ()

Reklama

Reklama