Reklama

Reklama

VOD (1)

Režisér Gus Van Sant a Sean Penn oživili příběh člověka, který je do dnešní doby považován za jednoho z největších mučedníků americké historie. Za svou sexuální orientaci zaplatil tím nejcennějším, co člověk má - životem. Když byl v roce 1978 na Harveyho Milka spáchán atentát, svět ztratil jednoho z nejcharizmatičtějších vůdců a hlas spravedlnosti. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (553)

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Slabé. Jak se mohu ve vážně míněném dramatu sžít s postavami, když je každá zároveň svou vlastní karikaturou? Tohle už ani není o přehrávání (to může jeden, dva, ale ne všichni proboha), ty charaktery jsou prostě a jednoduše mizerně napsané. Celé to působí dojmem "máme kontroverzní téma, tak toho pořádně využijem". Na druhou stranu chválím časté použití archivních záběrů, protože to docela hodně pomáhá navodit dobovou atmosféru. Závěr mi nikterak silný nepřišel, ale to je možná tím, že jsem čerstvě namlsaný Gran Torinem a Revolutionary Road. Ve výsledku tři hvězdy (pár lepších momentů ten film má) a Oskárky jinam. ()

Renton 

všetky recenzie používateľa

Scénář: Dustin Lance Black .. My name is Harvey Milk and I'm here to recruit you! _ Gus Van Sant - zvučně znějící jméno, za kterým si ale nedokážu doposud vybavit žádný extra výrazný film. Po filmu Milk tento problém, alespoň pár příštích měsíců, mít nebudu. Odvážné homosexuální téma zpracoval otevřeně, stylovou atmosféru vkusně dotváří vkládáním dobových záběrů a díky tématu silnému už ze své podstaty je dostatečně působivý. Harvey Milk neměl jednoduchý život, ale byl bojovník a nakonec skoro mučedník a Sean Penn zase jednou zvládl přetavit svůj "fully" herecký um v přesvědčivý divácký zážitek. 75%. ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Mám rád S.Penna. Vie si filmy vybrať, vie v nich dobre zahrať a vie aj šikovne režírovať. Niekedy, a to je tento prípad, napriek kvalite, ktorú film ponúka po všetkých stránkach ma jednoducho nechytí téma, o ktorej film je. Možno som staromódny a konzervatívny, ale nezdieľam ten súčasný humbuk okolo homosexuálov a všeobecnej módnej vlny pchať do všetkých filmov, seriálov, časopisov a médií dookola túto tému. Zatiaľ túto tému najlepšie spracoval A. Lee v Skrotenej hore. Herecké výkony, pravdivý príbeh, kvalitná réžia, jednoducho kvalitný film, kde by som objektívne mal dať štyri hviezdičky, ale téma je mimo mňa, takže sa prikláňam k trom. Film 60%. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Úvodná časť o zásadnej zmene životného štýlu pôvodne vzorného zamestnanca finančnej korporácie, úzkostlivo strážiaceho pred kolegami a známymi tajomstvo svojej sexuálnej orientácie, na odvaleného vlasatého hipisáckeho lokálneho gay maloobchodníka a zároveň gay aktivistu bol skvelý. Následné volebné súboje v znamení návratu hipíka späť do systému (zmena imidžu aj účesu prinášajú len klasické hollywoodske prehral-prehral-prehral-vyhral. Dobre zrežírované, dobovo vierohodne pôsobiace zobrazenie atmosféry sanfranciských aktivistických zhromaždení v 70. rokoch 20. storočia. Dôležitým príspevkom je i ukázanie mediálneho pokrytia všeobecných amerických spoločenských aj politických nálad vo vzťahu k homosexuálom. A herecký výkon Seana Penna je vskutku obdivuhodný. Takže napriek istej strednoprúdovosti spracovania, existujú plusové záchytné body posúvajúce hodnotenie nahor. Nemalou mierou tomu prispelo celkové vyznenie filmu, zastávajúce sa práv nielen sexuálnych menšín, ale aj ostatných, mediálno-politickým hlavným prúdom na okraj odsúvaných a právne utlačovaných spoločenských minorít - invalidov, žien, dôchodcov, ľudí odlišných rás. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

"Základom spoločnosti je rodina. A vy sa rozmnožovať nemôžete." - "Boh ale vie, ako veľmi sa snažíme!" - Už asi po 5 minútach filmu som si začal v hlave komponovať veľké verejné ospravedlnenie za všetko uštipačné, čo som kedy povedal a napísal na adresu oscarového víťazstva Seana Penna. Jeho FANTASTICKÝ herecký výkon je o niekoľko levelov vyššie než unavené potácanie sa Mickeyho Rourka či mumlanie Franka Langellu. Film sa mi celkovo hodnotí ťažko, pretože je to čistá politika, a v tomto prípade politika odporne hollywoodsky jednostranná a manipulatívna, ale... zároveň je to veľký kus prvotriedneho filmárskeho remesla. Mnohé myšlienky ma iritovali, ale zároveň som nemohol odtrhnúť oči od plátna/obrazovky. ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (25)

  • Tisíce lidí souhlasilo s účastí na filmu. Zdarma. (HellFire)
  • Herec Denis O´Hare, který ve filmu ztvárnil homofobního senátora Johna Briggse, je ve skutečnosti gay. (gattaca)
  • Na místě, kde stál obchod Castro Camera, je dnes obchůdek na podporu gay komunity. (vlachino)

Súvisiace novinky

Přidáte se k bojkotu Enderovy hry?

Přidáte se k bojkotu Enderovy hry?

16.07.2013

Nákladná adaptace slavného a mnoha žánrovými cenami ověnčeného sci-fi románu, kterou pro studio Lionsgate natočil Gavin Hood, má problém. Jeho jméno je Orson Scott Card. Ten, kromě toho, že je… (viac)

Eastwood a počátky FBI

Eastwood a počátky FBI

13.03.2010

Na úvod si dejme obvyklé: Clint Eastwood je nezastavitelný. Zatímco na Oscarech se díky hereckým nominacím mluvilo ještě o jeho Neporaženém, Clint mezitím dokončil další film (nadpřirozený thriller… (viac)

Reklama

Reklama