Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will (Ben Foster) už má len tri mesiace vojenskej služby. Tie však strávi vo vojenskej nemocnici, kde si bude liečiť zranenia z Iraku, kde slúžil. Cíti sa osamotený, pretože ženu, ktorú miloval, nechal a tá teraz začala žiť nový život. Will sa dostáva do novej roboty, kde stretáva nového spolupracovníka Tonyho (Woody Harrelson). Ten mu pomáha dostať sa do normálneho života. Will má najmä problémy vysporiadať sa s faktom, že nie všetci sa z Iraku vrátili. (Skleni)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (154)

Tjaden 

všetky recenzie používateľa

Drama zabývající se touto tematikou (s místem vzniku v USA) ve mně před projekcí vzbuzovalo očekávání notné dávky patosu a amerického patriotismu. Byl jsem proto mile překvapen, když se tato očekávání nenaplnila. Dvojici hrdinů jsem jejich práci skutečně nezáviděl. Bohužel od chvíle, kdy se jeden z nich začne motat okolo jedné z pozůstalých, filmu dojde dech a já se nehorázně těšil na konec. Woody Harrelson se mi ve své roli opět líbil, zato Ben Foster mi přišel celkem nesympatický. Rozhodně se jedná o kvalitní film, který zkoumá válku z neokoukaného pohledu, jen se dal natočit s trochu větším spádem. ()

C0r0ner 

všetky recenzie používateľa

Sice to bylo moc pěkně natočené a zahrané, nicméně scénář a příběh mě vůbec neoslovili. Celé to bylo hodně unylé (i když námět byl velmi zajímavý) a dohromady se za celé dvě hodiny nic nestalo. Celou dobu jsem si říkal, že musí být vážně výhra dělat takovou práci, a že můžu být rád za svoje pohodové místo. 60% ()

Reklama

Radiq 

všetky recenzie používateľa

Natočeny a zahrany to bylo dobře, ale ta problematika oznamování rodinám zprávu o mrtvejch členech rodiny, to mě zaujalo asi jak rozškrabaná vyrážka na pytlu. Prostě se mi nelibi americká armádní šaškárna, mrtví vojáci prohlášení za hrdiny, nemyslící panáčci bezmyšlenkovitě poslouchající na slovo, vlastenectví atd. Dobry ale bylo, že myslim ani nepoužili takovou tu klišovitou hudbu, co se používá v americkejch filmech o armádě a u které se salutuje... nebo jsem si toho aspoň nevšim. Počítat úsměvy Bena Fostera by bylo asi zbytečný (a to nejenom v tomhle filmu, že), a to mě už docela štve - ty smutny depkovity postavy, ktery se tvářej tak tragicky, že všechno na světě je celoživotní a neřešitelnej problém. Libila se mi ta hláška o válce v Iráku, že kvuli těm náboženskejm sračkám si tam američtí vojáci nezašoustali, a proto jsou všichni tak nasraní, chch. V podstatě se mi to celkem libilo, hlavně trio Woody, Ben a Samantha, v tomhle pořadí... ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

V žiadnom prípade si dopredu film nespájajte so žiadnym žánrovým priradením. Nečakajte vojnový trhák, teátrickú drámu, ani romantickú srdcervúcu romancu. Z každej prísady žánrov si totiž film odlomil len toľko, koľko bolo treba na upečenie geniálne vybalansovaného filmového koláča. Z prevažnej väčšiny sa však jedná o citlivú drámu, ktorá sa však nesnaží nasilu citovo vydierať, ale dostane vás postupne gradujúcim príbehom, charaktermi postáv, ktoré by ste chceli poznať čo najdetailnejšie a svojským zapojením citlivého humoru. Vôbec sa nečudujem dvom nomináciám na sošku, prekvapením je skôr nepremenenie aspoň jednej z nich. Herecké podanie dua Foster-Harrelson je briliantné, a ich herecká chémia funguje od začiatku do konca. Film je bezpochýb zaujímavý aj pohľadu tuzemského diváka na prácu poslov smrti, keďže doteraz mi o nej bolo známe akurát toľko, čo predvedú behom minútky a dvoma vetami uniformovaní muži stojaci pri dverách v nejednom vojnovom filme. 85%. ()

Triple H 

všetky recenzie používateľa

Veľmi fajn. Nositelia zlých správ a ich psychológia - neopozerané a zaujímavé. Z vojenského prostredia sa jedná asi o prvý podobný film. Dobre napísané postavy (povedal by som, že ich dilemy a uvažovanie sú vystihnuté veľmi trefne) a k nim veľmi dobrí až výborní herci (hlavne Ben Foster a Samantha Morton). ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte New Jersey. (MikaelSVK)
  • Dominic West měl hrát postavu kapitána Tony Stona. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Oscarová kriminálka na obzoru

Oscarová kriminálka na obzoru

16.09.2010

...aneb „L. A – Pořád přísně tajné“. Scénárista a režisér Oren Moverman (foto) debutoval loni nenápadným, ale spoustou cen a nominací ověnčeným dramatem The Messenger. Vítězný tým se nemění, a tak… (viac)

Reklama

Reklama