Reklama

Reklama

Fringe

(seriál)
  • Česko Hranice nemožného (viac)
Ukážka z filmu 7
Mysteriózny / Sci-Fi / Thriller / Horor
USA, (2008–2013), 74 h 31 min (Minutáž: 43–81 min)

Hrajú:

Anna Torv, Joshua Jackson, Lance Reddick, Blair Brown, Jasika Nicole, John Noble, Kirk Acevedo, Seth Gabel, Michael Cerveris, Mark Valley, Leonard Nimoy (viac)
(ďalšie profesie)

Série(5) / Epizódy(100)

Příběh se točí kolem tří nepravděpodobných spojenců – půvabné a odhodlané agentky FBI, geniálního, ale duševně chorého vědce a jeho jízlivého syna s poněkud bouřlivou minulostí – kteří vyšetřují sérii bizarních úmrtí a katastrof, známých jako "Vzorec". (Warner Bros. CZ)

Zaujímavosti (64)

Fringe - Season 1 (2008) (séria) (S01)

  • V priebehu prvej série bola natočená aj epizóda Odpoutaný netvor (2010), ktorá však nebola odvysielaná. Bola odvysielaná až v priebehu druhej série, do ktorej však dejovo nezapadá. Na DVD je preto umiestnená ako bonusová epizóda druhej série. (koba)

Fringe - The Recordist (2012) (epizóda) (S05E03)

  • Walter (John Noble) na videokazete udáva súradnice s 49. rovnobežkou. 49th Parallel (1941) je názov britského filmu z obdobia 2. svetovej vojny. Americký distribučný názov filmu je "The Invaders" (Útočníci), čo je termín, ktorým Kronikári v epizóde označujú Pozorovateľov. Vo filme 49th Parallel hrá herec Raymond Massey, pričom v epizóde sa Kronikár vlastným menom volá Edwin Massey (Paul McGillion). (koba)

Fringe - Marionette (2010) (epizóda) (S03E09)

  • Walter (John Noble) hovorí o projekte „Yatsko,“ do ktorého bol v minulosti zapojený. Ide o odkaz na kameramana a režiséra Thomasa Yatska, ktorý sa podieľal na tvorbe seriálu. (koba)

Fringe - The Firefly (2011) (epizóda) (S03E10)

  • Narážky na Twin Peaks (od r. 1990) pokračujú: Walter (John Noble) si spomína na starého priateľa Dr. Jacobyho a v niektorých scénach má nasadené farebné okuliare, ktoré boli poznávacím znamením tejto postavy z Twin Peaks. (MaxBodycount)

Fringe - Unearthed (2010) (epizóda) (S02E11)

  • Epizóda Odpoutaný netvor dejovo nezapadá na druhej série seriálu. Dej epizódy sa odohráva niekedy v priebehu prvej série - epizóda sa preto niekedy označuje ako S01E21. (koba)

Fringe - Northwest Passage (2010) (epizóda) (S02E21)

  • Dej sa odohráva v štáte Washington v okolí Snoqualmie, kde sa Twin Peaks (od r. 1990) nakrúcal, a podobne ako v Twin Peaks, začína táto časť vraždou mladej ženy, ktorej telo je nájdené na brehu rieky a sústredí sa na spoluprácu externého agenta s miestnym policajným zborom. Hudba podkresľujúca Petrovo (Joshua Jackson) zbrojenie taktiež evokuje Badalamentiho soundtrack. (MaxBodycount)
  • Walterova nejoblíbenější kapela Violet Sedan Chair, jejíž klávesista hraje v epizodě Světluška (2011), ve skutečnosti neexistuje. Pro potřeby seriálu však byla nahrána deska s 10 písněmi, které se v seriálu často objevují a které na seriál a jeho postavy odkazují. Celou desku si lze poslechnout například na YouTube. (Caan)
  • Pilotní díl byl filmován v Ontariu, zbytek první sezony byl natočen v New York City. Natáčení druhé série bylo přesunuto do Vancouveru. (spitr)
  • Všechny vnější záběry údajných univerzitních budov Harvardu jsou obrazy univerzitních budov Yaleu. Objevují se Lanman-Wright Hall, Durfee Hall a Yale Station pošta. (spitr)
  • Nejdražší epizodou má být údajně závěrečný díl celého seriálu. (Yorkcz)
  • Pozorovatele (Michael Cerveris) lze alespoň 1-krát spatřit v každé epizodě, ovšem ne vždy je snadné si jich všimnout. Často stojí jako postavy v pozadí nebo jen procházejí. (márčmut)

Súvisiace novinky

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

17.03.2023

Šok a obrovská tragédie. Tak nějak by se dala popsat nečekaná zpráva o smrti herce Lance Reddicka, jemuž bylo pouhých 60 let. Hvězda nespočtu seriálových a filmových rolí se zapsala do paměti diváků… (viac)

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

12.12.2016

Režisér Star Treku a sedmých Star Wars zatím neoznámil svůj další celovečerák, na televizní scéně ale zůstává plně činný. Ačkoliv se o Westworld staral hlavně Jonathan Nolan, jednalo se o Abramsovu… (viac)

Zemřel Leonard Nimoy

Zemřel Leonard Nimoy

27.02.2015

"Život je jako zahrada. Zažíváme dokonalé chvíle, ale uchovat je můžeme pouze ve vzpomínkách." Takhle před několika dny komentoval život herec a režisér Leonard Nimoy, v němž určitě poznáváte pana… (viac)

Abrams: SW VII, robopoldové a magie s Cuarónem?

Abrams: SW VII, robopoldové a magie s Cuarónem?

29.01.2013

J.J. Abrams se oficiálně stal nejvytíženějším filmovým a televizním tvůrcem na planetě. Především: studio Disney oficiálně potvrdilo, že DžejDžej opravdu podepsal smlouvu na režii Star Wars: Epizody… (viac)

Reklama

Reklama